مجله قهوه – هنگام ذخیره یا حمل قهوه سبز، آلودگی همیشه یک خطر است. خواه از طریق اکسیژن، رطوبت یا طیف وسیعی از منابع دیگر، ذخیرهسازی و بستهبندی نامناسب منجر به آلودگی قهوه سبز میشود. بهنوبه خود، این میتواند باعث کاهش کیفیت شود، یا حتی نوشیدن غیر ایمن باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی آلودگی قهوه سبز، میزان خطرناک بودن آن و نحوه محافظت در برابر خطرات آلودگی، با استفان کوچت، مالک مشترک Soluagro، یک شرکت ارائهدهنده راهحلهای بستهبندی برای تجارتهای کشاورزی در گواتمالا، صحبت کردیم که بخش دوم آن را در ادامه میخوانیم:
آلودگی شیمیایی
همانطور که روغنها یک خطر هستند، سایر مواد شیمیایی که ممکن است با مناطقی که قهوه سبز در آن ذخیره میشود تماس پیدا کنند نیز همین خطر را دارند.
استفان میگوید: «مردم [بعضیاوقات] سموم دفع آفات و نهادههای کشاورزی [نزدیک قهوه] را ذخیره میکنند و حتی اگر این موارد لزوماً نباید مستقیماً با قهوه در تماس باشند، آنها فقط آن را در کنار دیگری ذخیره میکنند. شما قطعاً بهنوعی مانع برای جلوگیری از آلودگی در این موردنیاز دارید.»
کودها و سایر ورودیهای کشاورزی در صورت آلودگی قهوه سبز که بوداده و دم میشود، میتوانند بسیار خطرناک باشند.
بااینوجود، فراتر از این، خطر شیمیایی دیگری نیز برای ذخیره قهوه سبز وجود دارد: آلودگی هیدروکربن.
طبق گزارش فائو توسط بارت اسلوب، آلودگی هیدروکربن «معمولاً توسط کیسههای قهوه ایجاد میشود».
این گزارش میگوید: «این به دلیل روغن دستهای است که برای نرم شدن الیاف قبل از چرخش استفاده میشود.»
اکسیژن و کیفیت فنجان
ازنظر فنی، اکسیژن را میتوان آلاینده قهوه سبز دانست. مطالعات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض اکسیژن باعث اکسیداسیون میشود که میتواند بر طعم قهوه تأثیر بگذارد و درنهایت کیفیت فنجان را کاهش دهد.
در یک مطالعه آمده است: «وقتی قهوه سبز برای مدت طولانی ذخیره میشود، کیفیت قهوه بهطور متمایزی کاهش مییابد.»
استفان میگوید وقتی قهوه در معرض اکسیژن مستقیماً باشد، فرایندی به نام اکسیداسیون اتفاق میافتد … این همان چیزی است که یک قهوه را «قدیمی» میکند.
چگونه میتوانید از آلودگی در قهوه سبز خودداری کنید؟
ازآنجاکه انواع مختلفی از خطرات آلودگی قهوه سبز را ذکر کردهایم، حال بیایید نحوه اجتناب از آنها را بررسی کنیم.
در ابتدا، پیروی از برخی اقدامات اساسی اولین قدم عالی است که به شرح زیر است:
اطمینان حاصل کنید که انبار شما خشک و تمیز باشد
برای ذخیره و حمل قهوه از پالت استفاده کنید
از نگهداری کودها، سموم دفع آفات یا سایر مواد شیمیایی در کنار قهوه سبز خودداری کنید
میزان بروز آفت در انبار را کنترل کنید
بااینحال، اگر میخواهید از همه این خطرات آلودگی بهیکباره جلوگیری کنید، استفان یک نکته اساسی دارد: استفاده از بستهبندی با کیفیت خوب.
ازآنجاکه برگ خریدهای زیادی وجود دارد که میتواند قهوه سبز را آلوده کرده و باعث از بین رفتن کیفیت آن شود، بسیار مهم است که تولیدکنندگان اقدامات احتیاطی درستی را برای محافظت از آن در هنگام نگهداری یا حملونقل انجام دهند.
آلودگی فقط به معنای کاهش کیفیت نیست. قرار گرفتن در معرض یکی از هر تعداد عامل خارجی نامطلوب میتواند برای محصول نهایی خطرناک باشد.
بااینحال، با ذخیره و محافظت صحیح از قهوه سبز خود، میتوانید احتمال بروز آن را به حداقل برسانید و از حفظ کیفیت در انبار و خارج از آن اطمینان حاصل کنید.
منبع perfect daily grind
تنظیم و گردآوری: بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.