قهوه چینی

ویژگی و تاریخچه قهوه چینی

مجله قهوه – درحالی‌که همه نام چای چینی را شنیده‌اند، اما نام قهوه چینی را کمتر شنیده‌اید.

درحالی‌که چین به چای مشهور است، آن‌ها در جهان قهوه نیز مشهور هستند، هم در دنیای خرده‌فروشی کافی‌شاپ‌ها و هم در عمده‌فروشی حوزه‌های قهوه سبز.

قهوه در اواخر 1800 توسط Jesuits به چین آورده شد.

در دهه 1930، هنگامی‌که مکان‌هایی مانند شانگهای نقاط مقصد مشهور یا به‌اصطلاح Western Adventurer بودند، قهوه رونق پیدا کرد. در آن زمان، بسیاری از کافه‌ها توسط غربی‌ها اداره می‌شدند.

چند دهه بعد این رونق افزایش یافت، رونقی که از اواخر دهه 1980 آغاز شد؛ و این بار، بسیاری از مؤسسات در جهان پذیرایی قهوه متعلق به چینی‌ها شدند و در حال حاضر مزارعی وجود دارد که قهوه سبز را برای صادرات داخلی و صادراتی تولید می‌کنند و هرساله در حال رشد هستند.

نوشیدن قهوه چینی

نوشیدن قهوه در چین هنوز با غرب همراه است و بیشتر ازآنچه در خانه تهیه شود، یک مد و تجملاتی است؛ اما به‌طورکلی میزان مصرف در حال افزایش است.

بااین‌وجود باید توجه داشت که در حال حاضر بخش اعظم مصرف قهوه در چین به شکل قهوه فوری است.

ازآنجایی‌که قهوه هنوز نسبتاً جدید است، چینی‌ها برای قدردانی از قهوه تازه برشته‌شده به زمان نیاز دارند و ازآنجاکه قهوه فوری نسبتاً ارزان است و یافتن آن آسان، از محبوبیت بیشتری در میان چینی‌ها برخوردار است.

فراموش نکنید که چای در چین بسیار ارزان است و نوشیدنی ملی محسوب می‌شود و هزاران سال است که وجود دارد.

با توجه به خرده‌فروشی قهوه، Starbucks در سال 2004 بیش از 100 فروشگاه در چین داشت، اما اکنون دارای بیش از 400 مکان است، بنابراین انتظار می‌رود روند قهوه تازه‌دم‌کرده ادامه یابد و روند صعودی خود را ادامه دهد.

اما حتی استارباکس نیز باید نگران شود، زیرا رقابت محلی (و کپی‌رایت‌های آشکار) به‌عنوان رقابت مستقیم در حال رشد است.

در حقیقت، یک زنجیره محلی قهوه چینی از شخصیت‌های چینی استفاده می‌کرد که تقریباً مشابه Starbucks بودند.

کشت قهوه در چین

در سال 1988، دولت چین و برنامه توسعه سازمان ملل یک پروژه تولید قهوه در استان یوننان را آغاز کردند. در کنار نستله، این منطقه قهوه بزرگ شد.

استان یوننان دارای آب‌وهوا و شرایطی شبیه به اندونزی و مناطقی از آمریکای جنوبی است، بنابراین به لحاظ تئوری کیفیت بیرون آمده از این منطقه باید بسیار بالا باشد.

اما آن‌ها مجبور شده‌اند با چیزهایی مانند کنترل کیفیت و ویروس قهوه «برگ خشک» مبارزه کنند.

به نظر می‌رسید که این تلاش‌ها مؤثر بوده است، زیرا با توجه به اینکه مدت‌زمان کمی از آن گذشته است، قهوه از منطقه برتر سیمائو بیرون می‌آید.

باگذشت زمان، بهتر می‌شود، زیرا دولت اکنون از این تلاش عقب‌مانده است و مناطق رولی، باوشان و کونمینگ نیز دانه‌های قهوه عربیکا را تولید می‌کنند.

از طرف دیگر، برخلاف بسیاری از قهوه‌های ویتنامی، مقدار زیادی قهوه عربیکا از چین خارج می‌شود. آن‌ها روبوستا رشد می‌کنند.

اما به‌طور عمده در جزیره هاینان و استان فوجیان این امر رخ می‌دهند، اما این تنها حدود 20 درصد از کل قهوه رشد یافته در کشور را نشان می‌دهد.

چشم انداز قهوه چینی

آیا آینده چین می‌تواند کلمبیا بعدی دهه 1970 باشد؟ نسخه چینی خوان والدز؟ چه کسی می‌داند اما این واقعیت که چین قادر به تولید یک‌دانه قهوه عربیکا با طعم تمیز مناسب است و حجم آن وجود دارد.

اگر این کار را ادامه دهند، ممکن است طی چند سال قهوه چینی را با همان ویژگی‌های قهوه Kona، بلومانتین جامائیکا و حتی شاید Kopi Luwak مشاهده کنیم.

منبع: I need coffee

نوشته کریس آرنولد

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *