قهوه بو داده

معنای قهوه بو داده دستی – 1

مجله قهوه – درحالی‌که فرهنگ قهوه موج سوم در سراسر جهان سرعت و محبوبیت خود را پیدا می‌کند، تعداد بیشتری رستر، باریستا و مصرف‌کننده به تجربیات و سفر پشت فنجان خود علاقه مند می‌شوند. به‌عنوان بخشی از این روند، رستری‌های مخصوص قهوه به‌طور فزاینده‌ای به سمت انتقال کار خود و توجه به جزئیات در مارک تجاری خود حرکت می‌کنند. این شامل استفاده از عباراتی مانند «دسته کوچک»، «صنعتگر» و «قهوه بو داده دستی» است. در تلاش برای پاک کردن یکی از این اصطلاحات، از چندین متخصص بو دادن این سؤال را پرسیدیم: وقتی قهوه به‌عنوان قهوه بو داده توصیف می‌شود یعنی چه؟

آیا فرآیند یا تمرکز متفاوتی در مرحله‌ای از بو دادن وجود دارد؟ یا این فقط بخشی از یک استراتژی گسترده بازاریابی است که اشاره به مراقبت و کنترل بیشتر از دانه قهوه است؟ ادامه مطلب را بخوانید و ببینید که آن‌ها چگونه پاسخ دادند.

قهوه بو داده درواقع چه معنی دارد؟

وقتی از هرکدام از این متخصصان خواستیم که معنی قهوه بو داده را توضیح دهند، چیزی روشن شد: در مورد تعریف واقعی اتفاق‌نظر وجود ندارد.

تونی کوئریو قهرمان رستری 2016 آمریکا می‌گوید: «در مورد معنای این اصطلاح واقعاً اتفاق‌نظر وجود ندارد. قهوه‌ای که برای من بو داده‌شده به معنای دستکاری دستی در مقابل دستکاری دیجیتال است … سطح کنترل دستی.»

Roba Bulga Gilo دانشمند قهوه مستقر در اتیوپی می‌گوید: «برچسب‌گذاری یا تعریف آن واقعاً مشکل است. برای من، این به ارتباطی که شما با قهوه دارید، مربوط به تعریف یک داستان است.»

«چقدر وقت صرف می‌کنید تا کامل‌ترین طعم یا مشخصات را برای یک قهوه خاص جمع کنید؟ در هر مرحله، دستان شما درگیر است … از دست زدن به لوبیا سبز گرفته تا گرم کردن دستگاه و بررسی همه‌چیز.»

«وقتی می‌توانید بگویید که از یک تکنیک خاص برای کنترل یک متغیر خاص استفاده می‌کنید، نه این‌که فقط قهوه را داخل یک دستگاه برشته بریزید تا آن را از حالت خام به قابل‌استفاده و بدون توجه به طعم تبدیل کنید … این برای من بو داده است.»

سرانجام، جو مارروکو یک مدیر اجرایی در List & Beisler می‌گوید: «تعریف کمی دشوار است … [ازنظر تاریخی] در صنعت‌کار [بو دادن] مشخص است که [برخی] [مراحل] با دست انجام‌شده است.»

نمونه‌برداری به‌صورت دستی

وی افزود: «بااین‌حال، تقریباً هیچ فرآیندی به‌جز نمونه‌برداری، به‌صورت دستی در تفت دادن قهوه انجام نمی‌شود. درحالی‌که تنظیم گاز و جریان هوا نشانه دستی بودن است، اما لزوماً با دست کباب نمی‌شود.»

در کل، پاسخ‌ها به یک نتیجه اشاره می‌کنند؛ واجد شرایط بودن اصطلاح سختی است. به نظر می‌رسد هر کس ایده خود را دارد، اما لزوماً ایده‌ای نیست که روشن یا ساده باشد.

درنهایت، به نظر می‌رسد یک فلسفه مشترک وجود دارد که ریشه در عملی بودن و تمرکز دارد، نه استفاده واقعی از دست خود. برای هر سه مصاحبه‌شونده، در برخی موارد به یک‌چیز برمی‌گردد: ایده نوعی کنترل دستی در فرآیند تفت دادن.

جنبه بازاریابی اصطلاح بوداده

بنابراین، اگر تعریفی مشخص وجود نداشته باشد: آیا این فقط یکی از بسیاری از واژه‌های پر سروصدا است که توسط متخصصین قهوه استفاده می‌شود؟ آیا فقط بازاریابی است؟

تونی تفاوتی بین «بو دادن دست» و مفهوم «قهوه کاردستی» ایجاد می‌کند، عبارتی که اغلب با رستری‌ها و کافه‌های کوچکتر و مستقل مرتبط است. تونی می‌گوید: «مطمئناً در بخش ویژه قهوه در ایالات‌متحده، بیشتر از این معنی نمی‌بینم. این کاری است که مشاغل کوچکتر انجام می‌دهند تا نشان دهند خاص هستند.»

وی نکته مهم دیگری را مطرح می‌کند: برشته شدن دستی به این معنی است که درگیری انسان در این عمل، بیش‌ازحد معمول، وجود دارد. در این حالت، گرچه ممکن است لمس شخصی برای برخی جذاب باشد، اما هر سطح اضافی کنترل دستی به معنای سازگاری است.

«قوام در قهوه نشان‌دهنده مهارت بو دادن است. باید بتوانید وارد شوید، یک کیسه قهوه بخرید، هفته بعد دوباره وارد شوید و تجربه مشابهی با آن قهوه داشته باشید.»

«هر وقت اصطلاحات «دست بو داده» یا «دسته کوچک» را می‌بینم، [تعجب می‌کنم که] این مقدار متغیرها را افزایش می‌دهد و درنهایت از قوام آن می‌کاهد.»

جو می‌افزاید: من فکر می‌کنم بسیاری از افراد در بازار تخصص معتقدند که مشغله کاری چیزی به صنعت می‌افزاید؛ اما لزوماً این‌گونه نیست. فقط به این دلیل که چیزی برای کنترل فرآیند به اهرم‌های بیشتر و کار عملی واقعی نیاز ندارد، به معنای «کاردستی بیشتر» یا کیفیت بهتر نیست.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

قهوه بو داده

سرو قهوه بو داده در مبدأ – 2

مجله قهوه – مدتی است که بخش تخصصی قهوه ایده پر کردن شکاف بین تولیدکننده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *