قهوه ویتنامی

قهوه ویتنامی ؛ تولید قهوه عربیکای با کیفیت

مجله قهوه – شاید قهوه ویتنامی را نشنیده باشید، اما ویتنام غول قهوه است. سؤال اینجاست که با توجه به اینکه فقط برزیل تولید بیشتری از ویتنام دارد، چرا به‌ندرت چنین تصور می‌شود؟

ازآنجاکه صنعت قهوه ویتنام مدت‌هاست که تحت سلطه روبوستا است، منابع کوچک قهوه با کیفیت بالاتر عربیکا ویتنامی فراموش می‌شود.

قهوه روبوستا تلخ و معطرتر از عربیکا است، بنابراین اغلب برای قهوه فوری و مخلوط‌های با کیفیت پایین استفاده می‌شود. همچنین بیش از 96٪ محصولات قهوه ویتنام را تشکیل می‌دهد.

این باعث می‌شود تا جزو غول‌های تجاری قهوه مانند نستله باشد که چندین کارخانه در ویتنام دارند.

اما در زیر نمای غول‌پیکر صنعت روبوستای ویتنامی، گروه خاصی از متخصصان قهوه در حال پیشرفت در جهت بهبود کیفیت عربیکای ویتنامی هستند.

حرکت به‌سوی قهوه کاتیمور

یکی از چالش‌های اساسی صنعت عربیکای ویتنامی، عدم تنوع در گونه‌های گیاهی است. گونه‌های مختلف گیاهی دارای ویژگی‌های مختلفی از جمله طعم‌دهنده‌ها، رایحه‌ها و محیط‌های هستند.

در حال حاضر، بیشتر عربیکای ویتنام از نوع کاتیمور است.

بااین‌حال، یکی از والدین کاتیمور یک هیبرید Robusta-Arabica است. این بدان معناست که درحالی‌که کاتیمور نوعی انعطاف‌پذیر و پربازده است، اما به دلیل کیفیت آن در فنجان قهوه شناخته نمی‌شود.

برخی از تولیدکنندگان ویتنامی در تلاش هستند تا انواع جدیدی را معرفی کنند (عملی که باید بااحتیاط انجام شود، زیرا همه گونه‌ها در اقلیم‌ها یا اکوسیستم‌های مختلف رونق نخواهند گرفت).

این گونه‌های جدید که قصد معرفی پروفایل‌های جام پویاتر را دارند، شامل بوربون زرد، تیپیکا و حتی ظریف و با ارزش بسیار زیاد گیشا است.

گفتنی است، درختان عربیکا سال‌ها طول می‌کشد تا به بلوغ برسند و شروع به تولید محصولات زراعی کنند، بنابراین تغییر از محصول غالباً روبوستا یا کاتیمور زمان می‌برد.

با این حال، مزارع با تشویق دولت ویتنام هرساله انواع و اقسام متنوع‌تری را به آن اضافه می‌کنند و مطمئناً آینده قهوه ویتنامی متنوع‌تر خواهد بود.

پردازش بهبودیافته و قهوه تقویت‌شده

از این گذشته، برخی از تولیدکنندگان ویتنامی در تلاش‌اند تا روش‌های پردازش خود را بهبود بخشند. روش پردازش خشک / طبیعی به‌طور سنتی در ویتنام مورداستفاده قرار گرفته است.

این به معنای چیدن گیلاس قهوه و خشک‌کردن آن‌ها با میوه‌ای است که هنوز به آن وصل شده است.

این می‌تواند به قهوه باکیفیت بالا منجر شود، اما تنها در صورت خشک بودن هوا و از روش‌های کنترل کیفیت دقیق استفاده می‌شود.

بااین‌حال، قیمت پرداخت شده برای روبوستا با درجه پایین معمولاً توجیهی برای سرمایه‌گذاری نیروی کار در پردازش طبیعی با کیفیت بالا ندارد.

در عوض، قهوه رسیده و نارس قبل از پخش شدن نوارهایی برداشته می‌شود که برای رفع نقص و بر روی تارپس قرار ندارند تا در آفتاب خشک شوند.

تدارکات ضعیف، اطلاعات بازار، مقیاس اندک تولید و عدم وجود فناوری و آموزش نیز مانع پیشرفت ویتنام به سمت قهوه باکیفیت بهتر شده است.

بااین‌حال، برخی از تولیدکنندگان در حال تلاش برای بهبود روش‌های تولید و پردازش هستند.

تجربه مزرعه

برخی از تولیدکنندگان حتی در حال آزمایش روش‌های پیشرفته پردازش مانند کنترل تخمیر با مخمرها و سایر آنزیم‌ها هستند.

اگرچه تخمیر مدت طولانی است که موردتوجه شراب سازی قرار گرفته است، اما اخیراً متخصصان قهوه می‌پرسند که چگونه می‌توانند از آن برای بهبود طعم و بوهای قهوه خود استفاده کنند.

تخمیر و آزمایش در حال حاضر برای میکروب‌های زیادی مورداستفاده قرار می‌گیرد، اما این تولیدکنندگان به دنبال راه‌هایی برای بهبود کل محصول قهوه هستند.

روش‌های جدید پردازش همیشه یک ریسک هستند، اما اگر در تعداد کوچک‌تر کار کنند و بازده خوبی از سرمایه‌گذاری زمان و منابع باشد، تولیدکنندگان می‌توانند از آن‌ها در مقیاس وسیع‌تری استفاده کنند.

بااین‌حال بعید است صنعت قهوه ویتنام تحت سلطه عربیکا باشد؛ چراکه روبوستا بخش بزرگی از اقتصاد کشاورزی این کشور است که باید جایگزین شود. بااین‌وجود توانایی ویتنام در توسعه یک بازار عالی با کیفیت عالی، از بین نمی‌رود.

و این دقیقاً همان کاری است که تولیدکنندگان پرشور ویتنامی برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند.

منبع: perfect daily grind

نوشته بن میلر

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *