دم آوری قهوه

دم‌آوری قهوه و اشتباهات رایج در آن

مجله قهوه – دم‌آوری قهوه و روش‌های تهیه انواع قهوه جدای از مهارت، یک هنر نیز هست. البته دستیابی به این مهارت و هنر، نیازمند تمرین مداوم از یک‌سو و رعایت نکاتی ساده اما ضروری از دیگر سو است. شاید برایتان جالب باشد که حتی رنگ فنجانی که قهوه را در آن سرو می‌کنیم می‌تواند در طعم و عطر قهوه تأثیرگذار باشد. در این میان اشتباهات رایج در دم‌آوری قهوه وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید قهوه‌ای خوش‌طعم و خوش عطر داشته باشید. در این یادداشت به‌مرور این پنج اشتباه رایج می‌پردازیم.

خریداری قهوه آسیاب شده

نخستین اشتباه در دم‌آوری قهوه خرید قهوه آسیاب شده به‌جای دانه قهوه است. تجربه نشان داده است که دانه قهوه آسیاب شده در بهترین شرایط نگهداری، عطروطعم خود را پس از چند روز از دست می‌دهد و یا بسیار ضعیف می‌شود، اما دانه آسیاب نشده قهوه عطروطعم خود را تا مدتی نگاه می‌دارد و از کیفیت آن کاسته نمی‌شود. در این حالت پیشنهاد می‌کنیم با داشتن آسیاب کوچک خانگی، لحظاتی قبل از دم کردن قهوه اقدام به آسیاب دانه‌های قهوه کنید و با این کار از نوشیدن یک قهوه تازه و خوش عطر لذت ببرید.

 نگهداری از قهوه داخل یخچال یکی از اشتباهات رایج در دم‌آوری

دومین اشتباه از اشتباهات رایج در دم‌آوری نگهداری قهوه در یخچال است. برخلاف تصور عمومی، نگهداری از قهوه داخل یخچال باعث نفوذ رطوبت به داخل آن و جذب بوی مواد غذایی داخل یخچال می‌شود. بهترین روش نگهداری قهوه استفاده از ظروف شیشه‌ای تیره یا استیل است که نسبت به هوا نفوذناپذیر باشند. حتی در این ظروف هم نباید قهوه را در یخچال نگهداری کنید و نگهداری قهوه در دمای محیط آن را تازه و خوشبو نگه می‌دارد.

استفاده از درجه آسیاب یکسان برای تمام شیوه‌های دم‌آوری قهوه

واقعیت این است که یکی از مهم‌ترین نکات در نحوه درست کردن انواع قهوه به روش‌های مختلف اندازه تنظیم درجه آسیاب دانه‌های قهوه است. برای مثال اندازه درجه آسیاب دانه‌های قهوه برای دم کردن به روش فرنچ پرس یا قهوه دمی (Coarse Grind) با درجه آسیاب برای دم‌آوری اسپرسو متفاوت است و در دم‌آوری اسپرسو باید اندازه درجه آسیاب قهوه نسبتاً نرم یا همان Fine Grind باشد. برای داشتن ایده‌آل‌ترین حالت عصاره‌گیری درجه آسیاب می‌بایست متناسب با وسیله دم‌آوری، تنظیم شود.

درجه آسیاب در قهوه

استفاده از آب با دمای نامناسب یکی دیگر از اشتباهات رایج در دم‌آوری

برای دم‌آوری قهوه نیازمند آب جوش هستیم اما این چه ارتباطی می‌تواند با طعم و عطر قهوه داشته باشد؟ این سؤالی است که در ذهن بسیاری از شما ممکن است باشد؛ اما برای درست کردن یک قهوه خوش‌طعم و خوش عطر ما به آب جوش با دمای مشخصی نیاز داریم. حقیقت این است که آب جوش در دمای 100 درجه سانتی‌گراد در تماس با قهوه میزان زیادی تلخی قهوه را عصاره‌گیری می‌کند و در طعم نهایی تأثیر منفی دارد. درجه حرارت در حدود 92 – 93 درجه سانتی‌گراد بهترین درجه گرمای آب برای دم کردن قهوه است. اگر دماسنج در دسترستان نیست، با به جوش رساندن آب و قطع منبع حرارت  برای حدود سی ثانیه به حرارت مطلوب می‌رسید.

عدم توازن در نسبت قهوه با میزان آب

طبق استانداردهای جهانی و بدون در نظر گرفتن شیوه دم‌آوری قهوه، میزان 55 تا 60 گرم قهوه برای 1000 گرم آب استفاده می‌شود. برای ملایم و یا تلخ شدن قهوه سعی کنید ابتدا عواملی مانند درجه آسیاب و یا مدت‌زمان تماس قهوه با آب را تغییر دهید تا به عصاره‌گیری مطلوب برسید.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *