مجله قهوه – نوشیدنیها بر پایه اسپرسو ، قهوههایی هستند که دارای سه عنصر مشترک قهوه اسپرسو، شیر بخار دادهشده و فوم شیر هستند و تنها تفاوت در مقدار اسپرسوی استفادهشده، شیر بخار داده و فوم شیر در هرکدام و افزودنیهای دیگر همچون بستنی، شکلات و … آنها را باهم متمایز میکند. یکی از این نوشیدنی ها قهوه ماکیاتو است که در این یادداشت به آن می پردازیم.
درحالیکه این استارباکس بود که ماکیاتو را مشهور کرد، ولی ماکیاتوی استارباکس شباهت کمی به ماکیاتوی واقعی دارد. ماکیاتوی سنتی یک شات اسپرسو و بخش کوچکی از شیر کف دار در بالای آن است. این نوشیدنی کوچک خیلی قوی است زیرا غلیظترین طعم اسپرسو را دارد و شیر اضافهشده به آن، از شدت این طعم میکاهد. ماکیاتو به معنای «طرحدار» است و به طرحهایی که روی کف شیر داده میشود اطلاق میگردد.
قهوه ماکیاتو کوتاه
قهوه ماکیاتو کوتاه شباهت بسیار زیادی به اسپرسو دارد، با این تفاوت که مقداری شیر بخار دادهشده و فوم شیر بر روی آن قرار دارد تا طعم تند اسپرسو گرفته شود. باریستاها در کشورهای مختلف به سبکهای متفاوتی ماکیاتوی کوتاه را درست میکنند اما روش سنتی آن به این صورت است که یک شات اسپرسو را در یک لیوان کوتاه یا فنجان اسپرسو به همراه مقدار کمی شیر بخار دادهشده و فوم که روی اسپرسو قرار میگیرد، تهیه میشود. برای درست کردن یک ماکیاتوی کوتاه خوب قاعده یک سومها را باید رعایت کرد. قانون یک سومها یعنی تشکیل سه سطح با سه رنگ مختلف. سطح زیرین که شامل اسپرسو است، سطح میانی که ترکیب اسپرسو و شیر است و سطح بالایی که شیر بخار دادهشده را تشکیل میدهد.
ماکیاتو بلند
قهوه ماکیاتو بلند همان ماکیاتوی کوتاه با اسپرسوی دابل شات یا دو شات اسپرسو است و همان قانون سهگانهها در مورد آن نیز، صدق میکند. نکته بسیار مهم برای درست کردن این نوشیدنی، قرار دادن فوم و شیر روی اسپرسو و سپس برگرداندن فنجان یا لیوان در جهت عقربههای ساعت است. این کار باید چند بار تکرار شود تا شیر و اسپرسو خوب با هم ترکیب شوند.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

