دانشنامه تصویری قهوه: قهوه ترک

مجله قهوه – قهوه امروزه به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان شناخته می‌شود. در این میان قهوه ترک نیز، طرفداران خود را به‌ویژه در شرق آسیا دارد. در این یادداشت به این نوع قهوه و سبک‌های دم‌آوری آن می‌پردازیم.

در خصوص ورود و تاریخ رسیدن قهوه به امپراتوری عثمانی چند روایت مختلف وجود دارد اما بر اساس مکتوبات تاریخی به نظر می‌رسد در میان سال‌های 1511 تا 1555 میلادی از طریق زائران مسلمان و حجاج و یا حکمرانان یمنی یا قاهره به استانبول وارد عثمانی شده است.

روایت دیگری که از دیگر روایات مستندتر است، افتتاح نخستین قهوه‌خانه در استانبول به دست دو برادر دمشقی از شام (سوریه امروز) به نام‌های حَکم و شمس در سال 1555 در محله تهته کله (tahtakale)، بازمی‌گردد و تعداد قهوه‌خانه‌ها در کمتر از 15 سال به 600 قهوه‌خانه می‌رسد.

چیستی قهوه ترک و انواع آن

آنچه امروزه به‌عنوان قهوه ترک می‌شناسیم در کشورهای عربی، قبرس، بوسنی، ارمنستان و یونان با یدک کشیدن نام آن کشورها شناخته می‌شود. فارغ از نام این نوع قهوه، روش دم‌آوری و عصاره‌گیری آن از سابه‌ی قهوه نوع عربیکا و حرارت دادن آن در ظروف مخصوص مسی و قلع اندود و ترکیب آن با آب یا شیر است.

در ترکیه نوشیدنی‌های گرم متنوعی در زیرمجموعه قهوه ترک قرار می‌گیرند که بعضی از آن‌ها حتی بدون استفاده از دانه قهوه تهیه و عرضه می‌شوند.

 

دم کردن قهوه روی گاز

نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه ی ترک یا قهوه ارمنی به خاطر فواید این نوع قهوه از زمان امپراتوری عثمانی روال روزانه بسیاری از اهالی خاورمیانه است.

اگرچه در اوایل قرن هفدهم پای این قهوه به اروپا هم رسید. اگر طریقه درست کردن این قهوه به شیوه سنتی را بلد باشید احتمالاً شما هم عاشقش می‌شوید. طبق تحقیقات انجام‌گرفته نوشیدن روزانه یک تا دو فنجان قهوه خطر و زمینه بروز بسیاری از بیماری‌ها از ناراحتی‌های قلب و عروق گرفته تا سرطان را کاهش می‌دهد.

برای تهیه این نوع قهوه یا قهوه ارمنی، نخست شما نیاز به آب جوشیده‌ی سرد، قهوه ترک تازه و بوداده شده، فنجان، قهوه‌جوش -که یک قهوه‌جوش سنتی از جنس مس است و در زبان ترکی با آن «جذوه» می‌گویند- دارید.

جذوه معمولاً دسته‌ای فلزی، چوبی یا پلاستیک مخصوص دارد که مانع سوختن دستگیره می‌شود و طراحی خاص آن باعث می‌شود قهوه به‌خوبی در آن دم بکشد و قهوه را به‌راحتی بتوان داخل فنجان سرو کرد. برای درست کردن این قهوه مقداری شکر هم نیاز دارید اما بسیاری قهوه ترک را به‌صورت تلخ و با یک تکه شکلات، آبنبات یا یک شیرینی کوچک میل می‌کنند.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

قهوه سنتی ترکیه

قهوه سنتی ترکیه و ویژگی های آن

مجله قهوه –  قهوه سنتی ترکیه به معنای مادربزرگ است که بعد از صبحانه یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *