اسیدیته

دانشنامه تصویری قهوه: اسیدیته

مجله قهوه – اسیدیته یک اصطلاح گسترده و ترسیم کننده یک فنجان قهوه عالی است.

اسیدیته اصطلاحی است مرتبط با مزه‌های اصلی قهوه.

این ویژگی به درک حسی قهوه و احساسی که از نوشیدن قهوه ایجاد می‌شود اشاره دارد؛ اسیدیته برای برخی یادآور طعم‌های ترش و تیز و برای برخی دیگر موجب بروز ویژگی‌هایی تقدیر آمیز و احترام‌برانگیز است.

یک اسیدیته مناسب و پیچیده همواره می‌تواند طعم یادهای دلپذیری را به ارمغان بیاورد.

ارتباط اسیدیته و اسیدهای موجود در قهوه

اسیدیته اصطلاحی است که مرتبط با مزه‌های اصلی قهوه است و به درک حسی قهوه و احساسی که از نوشیدن قهوه ایجاد می‌شود اشاره دارد؛ درحالی‌که «اسیدهای قهوه» بر جنبه‌های شیمیایی بخشی از ترکیبات قهوه سبز، رُست یا برشته‌شده و دم شده، مرتبط می‌شود.

بخش عمده‌ای از اسیدیته قهوه که دردهان حس می‌شود، ناشی از ترکیبات شیمیایی اسیدهای موجود در قهوه است. پروتون‌هایی که اسیدهای قهوه آزاد می‌کنند از طریق گیرنده‌های زبان دریافت می‌شوند و پیام‌های عصبی را به مغر ارسال می‌شود که پیامی مبنی بر نوشیدنی اسیدی است. بااین‌حال، اسیدیته قهوه یک مفهوم انتزاعی است و باید به آن دقت کرد.

به‌طور مثال، زمانی که می‌گوییم قهوه‌ای اسیدیته‌ی پرتقال را دارد؛ معنایش این نیست که این قهوه طعم پرتقال دارد، بلکه منظور این است که ترشی این اسید یادآور ترشی پرتقال است؛ و یا اگر تشخیص دهیم که قهوه‌ای اسیدیته ی بلوبری دارد، به نسبت قهوه‌ای که اسیدیته‌ی لیمو دارد، از ترشی کمتری برخوردار است.

اسیدهای ارگانیک در قهوه در مقادیر پایین، موجب ایجاد طعم‌های مطلوب و مؤثر در قهوه هستند اما زمانی که این مقدار از حد تعادل بیشتر شود، طعم‌های نامطلوبی را در نوشیدنی ایجاد می‌کنند. در رُست یا برشته‌کاری قهوه و به‌خصوص در درجه رُست یا برشته کاری روشن تجمع این اسیدها در بالاترین حد خود قرار دارد، اما با تداوم برشته کاری به‌تدریج کاهش می‌یابند و به همین دلیل است که در قهوه‌های تیره برشت اسیدیتی کمتری نسبت به قهوه‌های روشن برشت وجود دارد.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

دانشنامه تصویری قهوه: کرما یا خامه در قهوه

مجله قهوه – کرما یا خامه درواقع همان کف آجری رنگی است که در بالای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *