مجله قهوه – از پزشکان و کارشناسان پزشکی گرفته تا متخصصان تغذیه و مربیان ورزشی، فواید سلامتی قهوه در طی سالهای گذشته توسط متخصصان پزشکی و مراقبتهای بهداشتی بهخوبی اثباتشده است.
در طول سالها، تحقیقات نشان داده است که چگونه محتوای آنتیاکسیدانی بالای قهوه میتواند امید به زندگی را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماریهای خاص، ازجمله پارکینسون، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
امروزه، قهوه بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل برای میلیونها نفر در سراسر جهان است.
روند سلامتی و سلامتی جهانی که نسلهای جوان به آن دامن میزنند، بسیاری را بر آن داشته است که از قهوه بهعنوان یک گزینه سالم بهجای نوشابههای شیرین استفاده کنند.
بااینحال، در سالهای اخیر، بحثهای زیادی در مورد چگونگی تأثیر قهوه بر سلامت انسان وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فواید سلامتی قهوه، با بیل موری، رئیس و مدیرعامل انجمن ملی قهوه (NCA) صحبت کردم که در ادامه میخوانید:
مزایای تغذیهای قهوه و فواید سلامتی قهوه چیست؟
نوشیدن قهوه چه قبل از یک روز کاری، چه بعد از غذا، یا بهعنوان تقویتکننده انرژی قبل از تمرین، قهوه دارای یکسری فواید تغذیهای است.
بسیاری از اینها به میزان بالای آنتیاکسیدانهای قهوه مرتبط هستند.
آنتیاکسیدانها برای سلامتی مهم هستند زیرا از اکسید شدن سلولها توسط سموم، مواد شیمیایی و التهاب جلوگیری میکنند.
فرآیند اکسیداسیون سلول منجر به تولید «رادیکالهای آزاد» میشود که اتمها یا مولکولهای جفت نشده، واکنشی هستند.
اینها میتوانند در سلولها جمع شده و صدمات جبرانناپذیری به وجود آورند. بااینحال، آنتیاکسیدانها اکسید شدن سلولها را متوقف میکنند و باعث کاهش تعداد رادیکالهای آزاد در بدن انسان میشوند.
به همین ترتیب، یک رژیم غذایی حاوی آنتیاکسیدانهای زیاد میتواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مرتبط با رادیکالهای آزاد، ازجمله آرتروز، آلزایمر و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
فواید سلامتی قهوه از نگاه انجمن قلب آمریکا
بهعنوانمثال، تحقیقات انجام شده در طی یک دوره 13 ساله توسط ژورنال انجمن قلب آمریکا نشان داد که افراد قهوهخور متوسط (کسانی که روزانه بین دو تا چهار فنجان مصرف میکنند) 20٪ کمتر در معرض بیماریهای قلبی عروقی هستند.
به همین ترتیب، در تعدادی از کشورهای اروپایی مانند فنلاند، نروژ، لهستان و اسپانیا، قهوه بزرگترین منبع غذایی آنتیاکسیدان است.
در این کشورها بیش از 60٪ از مصرف متوسط آنتیاکسیدان مصرفکنندگان را تأمین میکند.
بهطور خاص، اسید کلروژنیک (آنتیاکسیدان مهمی که از پیشگیری از بیماریهای قلبی پشتیبانی میکند) تقریباً بهطور انحصاری در قهوه یافت میشود.
علاوه بر مزایای خاص آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه، همچنین تحقیقات فزایندهای وجود دارد که حاکی از تأثیر قهوه بر امید به زندگی است.
یک مطالعه برجسته در سال 2012 توسط مجله پزشکی نیوانگلند نشان داد که زنانی که روزانه چهار تا پنج فنجان قهوه مینوشند 12٪ کمتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند. برای مردان، این کاهش 16 بود.
مصرف حتی کم تا متوسط - حتی بهاندازه یک فنجان قهوه در روز – با کاهش 5 تا 6 درصدی همراه بود.
فواید سلامتی قهوه و انجمن ملی قهوه
بیل موری از سال 2014 رئیس و مدیرعامل انجمن ملی قهوه بوده است. او به من میگوید که با تعداد زیادی مطالعه، بارها و بارها ثابتشده است که قهوه دارای یکسری فواید سلامتی است.
او میگوید: «قهوه غذای اصلی است. من فکر میکنم بحثهایی از این قبیل در مورد فواید قهوه برای سلامتی، در کنار سطح بالایی از تحقیق، مواردی است که واقعاً برای پیشبرد صنعت موردنیاز است.»
سلامت جهانی با فواید سلامتی قهوه
طی چند سال گذشته، تمرکز بر سلامتی و رفاه یکی از روندهای تعیینکننده در بین جوانان بوده است.
درنتیجه، نگرش نسبت به غذا و نوشیدنی دچار تغییرات چشمگیری شده است.
مصرفکنندگان بهطور فزایندهای راحتی و هزینههای مربوط به کیفیت و سلامتی محصولات خود را که میخورند و مینوشند عوض میکنند.
گزارش اخیر در مورد روند غذا خوردن نشان داد که در گروههای سنی هزاره (25 تا 38 ساله) و نسل Z (18 تا 24 سال) 29٪ بیشتر از هر گروه سنی دیگر امتحان محصولات غذایی سالم را دارند.
همچنین این گروهها قبل از تصمیمگیری برای خرید وقت بیشتری را صرف تحقیق در مورد محصولات سالم بهصورت آنلاین میکنند.
برای بسیاری، قهوه در یک سبک زندگی متعادل و سالم نقش مهمی دارد.
این امر بهویژه در افزایش نوشیدنیهای قهوه دم کرده سرد و آماده نوشیدن (RTD) مشهود است که توسط برخی بهعنوان گزینههای سالم برای نوشیدنیهای انرژی پذیرفته شده است.
یکی دیگر از مزایای قهوه در این زمینه این است که باعث افزایش کافئین نوشیدنیهای انرژیزا میشود و درعینحال هیچ قندی (بدون اضافه شدن)، آنتیاکسیدان بیشتر و مواد شیرینکننده یا طعمدهندههای مصنوعی ارائه نمیدهد.
درحالیکه گفتگوها در مورد تأثیرات جسمی و روانی کافئین برای مدتی ادامه داشته است، لازم به یادآوری است که چای، نوشابه و شکلات همگی حاوی آن هستند. این ماده تنها در قهوه یافت نمیشود.
میزان کالری قهوه
علاوه بر این، قهوه میتواند برای کسانی که میخواهند کالری دریافتی خود را کاهش دهند نیز مزایایی داشته باشد.
دانشکده بهداشت عمومی هاروارد اظهار داشت که متوسط قوطی نوشابه شیرین شده با قند حاوی 150 کالری است.
در مقابل، یک وعده معادل قهوه (340 گرم) فقط حاوی 4 کالری است.
بدون افزودن قند یا شیرینکننده، تعویض یک قوطی نوشابه با یک فنجان 340 گرم قهوه میتواند بهطور متوسط 146 کالری صرفهجویی کند و اینیک گزینه عالی برای کنترل رژیم غذایی و کاهش وزن است.
علاوه بر این، قهوه حاوی مواد مغذی مهمی است که با بهبود انرژی و عملکرد مرتبط است، مانند منیزیم، پتاسیم و ویتامینهای گروه B.
مطالعات نشان میدهد که سطوح بالاتر منیزیم میتواند عملکرد ورزشی را تقویت کند، درحالیکه پتاسیم به حفظ توده عضلانی و کاهش فشارخون کمک میکند.
بااینحال، متأسفانه این روندهای سلامتی بهطور جهانی موردبحث و بررسی قرار نگرفتهاند.
بیل توضیح میدهد که بهطور خاص، مکالمه در مورد سلامت و رفاه در کشورهای تولیدکننده اغلب محدود است.
وی به من میگوید: «در كشورهای تولیدکننده قهوه كه این فرهنگهای غنی قهوه وجود دارد،
تمركز بر روی مسائل بهداشتی بعد جدیدی به فرهنگ ارائه میدهد و ارزش زیادی را بهکل صنعت میبخشد.»
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.