خالق اولین دستگاه اسپرسوساز دنیا

مجله قهوه – اسپرسو قهوه‌ای غلیظ که در چند ثانیه و با فشار بالای آب و با دستگاه اسپرسوساز دم‌آوری می‌شود و از محبوبیت و شهرت ویژه‌ای در صنعت قهوه برخوردار است. بسیاری از ما با این نوع دم‌آوری نه‌تنها آشنا هستیم که می‌توان گفت یکی از قهوه‌های موردعلاقه ما هم هست چراکه انواع قهوه‌ها بر پایه اسپرسو را امتحان و یا دوست داریم؛ اما این نوع قهوه از کجا می‌آید و چگونه به وجود آمده است؟


در سال ۱۹۰۶ میلادی و در نمایشگاه بین‌المللی میلان ایتالیا، دستگاهی به نمایش گذاشته شد که راه آینده قهوه‌نوشی را به‌کلی تغییر داد. «اسپرسو» نام قهوه‌ای بود که از این دستگاه به دست می‌آمد، قهوه‌ای غلیظ که در عرض چند ثانیه و تنها در یک شات به درخواست مشتری آماده و عرضه می‌شد. این نوآوری در عرصه‌ی قهوه را می‌توان سرآغاز عصر نوین قهوه‌نوشی قلمداد کرد؛ اختراعی که به دست لوئیجی بتزرا مخترع ایتالیایی، ۵ سال پیش از عرضه‌ی بین‌المللی در نمایشگاه میلان حق تولید آن‌ به ثبت رسیده بود.

اسپرسوساز بتزرا – که در ایران با تلفظ‌های «بیزرا» و «بزرا» نیز متداول است- را می‌توان پدرخوانده‌ی همه‌ی اسپرسوسازهای امروزی دانست. پدرخوانده‌ای که نوادگان چابک و پیشرفته‌ی آن تا همین امروز اسپرسوی کافه‌ها در سراسر دنیا را تأمین می‌کنند.

دستگاه اسپرسوساز بتزرا

دستگاه قهوه‌ساز بتزرا با نیروی فشار و بخارآب کار می‌کرد و به‌رغم قهوه‌سازهای آن دوره که قهوه را در زمان حدوداً ۴ دقیقه آماده می‌کردند و ممکن بود ساعت‌ها از دم‌آوری آن بگذرد و کهنه شود، قهوه را تروتازه در حدود یک دقیقه یا کمتر عصاره‌گیری می‌کرد؛ سرعت‌بالا در آماده کردن قهوه درست هم‌‌گام بود با نبض تند زندگی‌ صنعتی اوایل قرن بیستم؛ دوره‌ای که کارگران کارخانه‌ها و مردم عادی اسپرسوی صبحگاهی‌شان را سرپا در کافه‌ها می‌نوشیدند و در پی کارشان می‌رفتند. در حقیقت نخست دستگاه «اسپرسوساز» بود که اختراع شد و بعد، قهوه‌ای که درست می‌کرد بنام «اسپرسو» شهرت یافت؛ قهوه‌ای مینی مال و سریع که تنها در چند جرعه، قهوه دوستان را مهمان عصاره‌ی تمام عطر‌ها و طعم‌های خواستنی دانه قهوه می‌کرد؛ بنابراین لوئیجی بتزرا را می‌توان به‌نوعی خالق اسپرسو نیز دانست. در زبان ایتالیایی کلمه‌ی اسپرسو هم به مفهوم «عصاره‌گیری‌شده-تحت‌فشار» اشاره دارد و هم «سرعت در آماده‌سازی» را به ذهن متبادر می‌کند.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *