جامائیکا؛ خاستگاه قهوه بلومانتین

مجله قهوه – قهوه جامائیکا یکی از مرغوب‌ترین و مشهور‌ترین قهوه‌های دنیاست. قهوه بلومانتین (Blue Mountain) که در ارتفاعاتی به همین نام در شرق جزیره جامائیکا در منطقه دریای کارائیب می‌روید قهوه‌ای است بسیار متعادل و فاقد تلخی.

منطقه‌ی کوهستانی بلومانتین در آمریکای مرکزی دارای چشم‌اندازی زیباست. ارتفاع‌های بالای این منطقه همیشه در مه غلیظی فرورفته‌ است؛ جایی که یک پله بالاتر خورشید استوایی سخاوتمندانه در حال تابش است، جوری که انگار نور با درختان هم‌نشین شده است. مه باعث کند شدن رشد گیاه قهوه و درنتیجه چگال‌تر شدن دانه قهوه نسبت به قهوه‌هایی که با همین شرایط و در همین ارتفاع (۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ پا) در شرایط بدون مه رشد می‌کنند می‌شود.

قهوه منطقه بلومانتین

قهوه منطقه بلومانتین بدون شک یکی از بهترین قهوه دنیا و درعین‌حال بحث‌برانگیز‌ترین آن‌ها است.
در بین مردم محلی نقل است که می‌گویند در سال ۱۷۲۳ پادشاه فرانسه لویی پانزدهم سه‌شاخه گیاه قهوه برای مستعمره خود «مارتینیک» فرستاد. بعد از سفری پر‌مخاطره و بسیار سخت که با دشواری‌هایی چون شیوع بیماری در کشتی و طوفان همراه بود، سرانجام دوشاخه از گیاه از بین رفت و شاخه‌ی سوم به جامائیکا رسید.

شرایط جوی جزیره جامائیکا آن‌چنان مساعد رشد گیاه قهوه بود که تا سال ۱۸۱۴ بیش از ۶۰۰ مزرعه کشت قهوه از «سنت اندرو» تا ارتفاعات بلومانتین پراکنده شدند. آب‌وهوای این جزیره خنک و پر مه است همراه با بارش‌های بسیار و خاک جزیره آتش‌فشانی و بسیار غنی که شرایط ایده‌آلی را برای رشد قهوه فراهم می‌کند.
قهوه بلومانتین

آغاز محبوبیت قهوه بلومانتین

قهوه بلومانتین از اوایل قرن نوزدهم بسیار مورد‌توجه مصرف‌کنندگان قرار گرفت و جامائیکا به‌عنوان یکی از کشوری‌های پیشرو در صادرات قهوه شناخته شد. بعد از جنگ جهانی دوم دولت استعماری بریتانیا که کنترل جامائیکا را در اختیار داشت هشدار داد که تولید بدون مدیریت و خارج از قاعده قهوه در این کشور و پایین آمدن کیفیت قهوه تولیدی، در حال صدمه زدن به اسم و شهرت قهوه جامائیکا است.

متعاقباً استانداردها و قوانینی تنظیم شد تا جلوی تولید قهوه‌های بی‌کیفیت گرفته شود. بعد از استقلال جامائیکا از بریتانیا در سال ۱۹۶۲ حکومت تازه تأسیس نیز سیاست‌هایی را وضع و دنبال کرد تا تضمین‌کننده‌ی کیفیت بالای قهوه تولید‌شده در جامائیکا باشد. قوانینی که کشاورزان را وادار می‌کرد قهوه‌ی تولیدی خود را فقط در کارگاه‌های فرآوری استاندارد فرآوری و خشک کنند و قهوه‌ی فرآوری شده در مراکز دولتی درجه‌بندی و برچسب‌گذاری شوند.

در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی جامائیکا برای توسعه صنعت قهوه به سرمایه‌گذار‌های خارجی روی آورد. ازجمله کشورهایی که سرمایه‌گذاری کلانی در صنعت قهوه کردند ژاپن است. ژاپن خریدار بیش از ۸۰ درصد قهوه تولیدی منطقه بلومانتین جامائیکاست. با سرمایه‌گذاری‌های ژاپن کارگاه‌های فرآوری احداث شد که در مقایسه با روش‌های قدیمی‌تر (Wet Process) روشی بهینه‌تر و به‌روزتر به کار می‌گرفتند. این روش تازه را آکواپالپ (Aquapulp) نام‌گذاری کرده بودند. زمان نشان داد که این سرمایه‌گذاری‌ها و به‌کار‌گرفتن روش‌های سریع‌تر فرآوری گرچه حجم تولید را افزایش داد اما کیفیت قهوه بلومانتین را به‌شدت پایین آورد.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *