دستگاه‌های اسپرسو

تکامل دستگاه‌های اسپرسو در گذر زمان – 1

مجله قهوه – دستگاه‌های اسپرسو مرکز کافی‌شاپ‌های سراسر جهان و نمادی از تخصص فنی و نوآوری و همچنین نمایانگر هنر تهیه قهوه خوب است.

نمونه اولیه ماشین اسپرسو را می‌توان در اواخر قرن نوزدهم جستجو کرد.

باگذشت بیش از 130 سال، فن‌آوری اسپرسو از راه‌های اساسی تغییر کرده و تکامل‌یافته است.

دستگاه‌های امروزی از فناوری دیگ بخار پیشرفته، استخراج دقیق با کنترل دیجیتال و سطح کنترل دائمی باریستاها برخوردار هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تغییر دستگاه‌های اسپرسو، به‌ویژه در قرن 21، من با دو سفیر مارک Dalla Corte، Cole Torode و Fabrizio Sención Ramirez صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

تاریخچه مختصری از دستگاه‌های اسپرسو

در سراسر قرن نوزدهم اروپا، کافی‌شاپ‌ها فوق‌العاده محبوب بودند، اما مشتریان مدتی بیشتری برای نوشیدنی‌های خود محبوب بودند صبر کنند.

باگذشت زمان، مخترعین به دنبال روش‌هایی برای کارآمدتر کردن این فرآیند شدند.

در این زمان، قدرت بخار هنوز در سراسر قاره غالب بود و بنابراین به‌طور طبیعی، اینجا بود که آن‌ها تمرکز کردند.

در سال 1884، آنجلو موریوندو چیزی مشابه نمونه اولیه دستگاه اسپرسو را به ثبت رساند.

این دستگاه از یک دیگ بخار برای انتقال آب از طریق یک قهوه در حدود 1.5 بار فشار استفاده می‌کرد،

درحالی‌که یک دیگ بخار دوم سبد قهوه را شستشو داده و استخراج آن را به پایان می‌رساند.

موریوندو هرگز نمونه اولیه خود را به بازار عرضه نکرد، اما در اوایل دهه 1900 توسط مخترع لوئیجی بیزرا ساخته شد.

Bezzera با استفاده از شعله آزاد دمای دمش را به حدود 90 درجه سانتی‌گراد (195 درجه فارنهایت) کاهش داد، اما حفظ قوام دما دشوار بود.

در سال 1903، دزیدریو پاونی اختراع ثبت‌شده برای دستگاه Bezzera را خریداری کرد و اولین شیر آزادسازی فشار و عصای بخار را معرفی کرد.

سه سال بعد در نمایشگاه میلان، پاویونی برای اولین بار دستگاه را معرفی کرد و از اختراع «قهوه اسپرسو» خبر داد.

در دهه‌های بعد، رقبا وارد بازار شدند، اما فشار ماشین هنوز به‌طورکلی بین 1 تا 2 بار فشار محدود بود.

تا سال 1947 بود که آشیل گاگیا سیستمی را ایجاد کرد که آب تحت‌فشار دیگ بخار را به یک استوانه منتقل می‌کرد.

باریستا همچنین می‌توانست از اهرم فشار بیشتری استفاده کند و آن را تا 8 تا 10 بار افزایش دهد.

در سال 1961، ارنستو والنته یک پمپ موتوری به دستگاه افزود که ضمن استفاده از آب شبکه فشار را حفظ می‌کرد

و بدین ترتیب دستگاه اسپرسو مدرن متولد شد.

تغییر دستگاه‌های اسپرسو در قرن بیست و یکم

توسعه دستگاه‌های اسپرسو طی دو دهه گذشته در چهار زمینه اصلی انجام‌شده است:

فناوری دیگ بخار، کنترل سرعت جریان، درجه اتوماسیون بیشتر و طراحی.

در زیر جزئیات بیشتری در مورد هر یک از این دسته‌ها بیان شده است:

انقلاب دیگ بخار در دستگاه‌های اسپرسو

از اواخر قرن گذشته دیگ‌های بخار از اجزای مهم در توسعه دستگاه اسپرسو بوده‌اند.

دستگاه‌های دیگ بخار منفرد در ابتدای قرن بیست و یکم برجسته بودند

و به‌طورکلی شامل یک عنصر گرمایشی و دو ترموستات – یکی برای استخراج اسپرسو و دیگری برای بخار دادن شیر بودند.

درحالی‌که این ماشین‌ها مقرون‌به‌صرفه تر بودند، باریستا قادر به شلیک هم‌زمان شات قهوه و شیر بخار نبود که بر کارایی کلی و سرعت سرویس تأثیر می‌گذاشت.

Cole Torode مدیر قهوه Forward Specialty Green در کلگری، کانادا می‌گوید:

«در طول سال‌ها، صنعت به دنبال دیگ‌های بزرگتر و سپس دیگ‌های متعدد بود.»

«اکنون فکر می‌کنم ما در حال درک این موضوع هستیم که عملکرد دیگ بخار برای پایداری دما

و زمان سریعتر گرم شدن با تخلیه و پر کردن دیگ مهم است.»

کول می‌گوید که در سال 2001، Dalla Corte اولین تکنولوژی چند دیگ بخار را در جهان راه‌اندازی کرد و اجازه داد تا از سر گروپ ها و گرزهای بخار به‌طور هم‌زمان استفاده شود.

این کار به باریستا اجازه می‌دهد در یک بازه زمانی کوتاه‌تر نوشیدنی بیشتری ایجاد کند.

کول می‌گوید:

«زیبایی این سیستم زمان پاسخ سریع آن، اطمینان از کنترل دما و توانایی خاموش کردن یک سر گروپ یا گره های بخار هنگام استفاده از بقیه دستگاه است.

به‌عنوان‌مثال اگر برای نگهداری یا تمیز کردن نیاز به خاموش کردن بخشی از دستگاه دارید، این کار مفید است.»

در دهه گذشته، سر گروپ های اشباع و نیمه اشباع نیز محبوب شده‌اند زیرا باعث کاهش مدت‌زمان گرم شدن دستگاه می‌شوند.

این سر گروپ ها به‌طور مؤثر به‌عنوان پسوند دیگ عمل می‌کنند و به آن‌ها امکان می‌دهد سطح آب مستقل را حفظ کرده و تقریباً بلافاصله به دمای هدف برسند.

کول می‌گوید که در اوایل سال 2019، Dalla Corte یک سر گروپ با ظرفیت 0.75 لیتر آب به دستگاه صفر خود اضافه کرد.

«این سرگروپ به‌گونه‌ای طراحی‌شده است كه آب سرد ورودی را با آب گرم خروجی برابر می‌کند. این بدان معنی است که سر گروپ همیشه به‌طور مداوم پر است.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *