آموزش تهیه قهوه سرد دم در منزل

مجله قهوه – روش‌ها و وسایل متنوعی برای تهیه قهوه سرد دم وجود دارد که برخی از آن‌ها برای مصرف‌کننده خانگی در دسترس نیست؛ اما ساده‌ترین روش برای تهیه قهوه سرد دم در منزل را در ادامه می‌خوانیم.

یک ظرف شیشه‌ای دهان‌گشاد تهیه کنید که حداقل پانصد میلی‌لیتر آب را در خود جای دهد. با توجه به حجم ظرف به ازای هر پانصد سی‌سی آب، پنجاه تا شصت گرم قهوه را به‌صورت کاملاً درشت آسیاب کنید. ابتدا قهوه آسیاب شده را در ظرف بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید. ترکیب آب و قهوه را به‌آرامی هم بزنید تا محلول نسبتاً یکدستی حاصل شود.

حالا درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت دوازده تا بیست‌وچهار ساعت داخل یخچال بگذارید. بعد از زمان محلول حاصل به‌وسیله صافی ریز فیلتر کنید تا ذرات درشت قهوه جدا شوند. برای حصول نتیجه بهتر می‌توانید تا دو یا سه مرتبه قهوه عصاره‌گیری را صاف کنید.

اکنون محلول فیلتر شده آماده استفاده است و می‌توانید با آب سرد آن را رقیق کنید و یا فقط با افزودن یخ نوشیدنی خود را رقیق و به‌صورت خنک میل کنید. قهوه عصاره‌گیری شده در این روش می‌تواند تا دو هفته در یخچال نگهداری شود ولی به‌مرور طعم تازگی و شفاف خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین بهتر است آن را در همان دو یا سه روز اول مصرف کنید. قطعاً قهوه سرد دم یک نوشیدنی گوارا برای روزهای گرم تابستان است.

تفاوت‌های عمده قهوه سرد دم و قهوه عصاره‌گیری شده با آب داغ

علاوه بر تفاوت‌های زیادی که از لحاظ عطروطعم بین این دو حالت عصاره‌گیری وجود دارد از لحاظ شیمیایی هم دو تفاوت عمده میان قهوه سرد دَم و قهوه عصاره‌گیری شده با آب داغ وجود دارد. نخست میزان اسید عصاره‌گیری شده است که در اندازه‌گیری‌های مختلف گاهی حتی تا 60 الی 70 درصد دارای اسید کمتر در نوشیدنی نهایی است.

تفاوت دیگر که همواره جای بحث دارد میزان کافئین قهوه عصاره‌گیری شده است. کافئین حلالیت پذیری نسبتاً زیادی در آب داغ دارد ولی در دمای محیط، حلالیت پذیری بسیار پایینی دارد و درنتیجه اگر فقط این نکته را در نظر بگیریم قهوه سرد دَم باید کافئین بسیار پایینی داشته باشد.

ولی نکته اینجاست که زمان تماس آب با سابه قهوه در روش سرد دَم بسیار بیشتر است و لذا زمان بیشتری برای استخراج کافئین وجود دارد. از سوی دیگر از لحاظ نسبت وزن آب و قهوه در این دو روش تفاوت‌هایی وجود دارد. معمولاً در روش سرد دَم گاهی برای مقداری یکسان آب تا 2 برابر قهوه بیشتری استفاده می‌شود؛ بنابراین باوجود پارامترهای زیادی که در میزان کافئین نهایی قهوه سرد دَم وجود دارد نمی‌توان به این پرسش پاسخ قطعی داد.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

کافه باریستا: قهوه او لایت CAFÉ AU LAIT

مجله قهوه – قهوه او لایت CAFÉ AU LAIT از نیمی از قهوه دم کرده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *