درجه‌بندی قهوه

بررسی و شناخت درجه‌بندی قهوه – 1

مجله قهوه – دیدن واژه «Supremo» یا «AA» روی یک کیسه قهوه امری غیرمعمول نیست؛ اما این برچسب‌ها و درجه‌بندی قهوه درواقع چگونه ارزیابی می‌شوند؟ و آیا تا به حال فکر می‌کنید Excelso یا AB را به‌جای نمونه‌های بالاتر از آن‌ها انتخاب کنید؟

نگاهی به درجه‌بندی قهوه درواقع به چه معناست و چه زمانی بهتر است تا از آن چشم‌پوشی شود.

درجه‌بندی قهوه چیست؟

درجه‌بندی قهوه روشی برای ارزیابی کیفیت لوبیا سبز قبل از صادرات آن است. هیچ سیستم درجه‌بندی و طبقه‌بندی جهانی برای قهوه وجود ندارد – کشورهای مختلف تولیدکننده سیستم‌های خاص خود را دارند.

این بدان معنی است که برای طبقه‌بندی قهوه در مناطق مختلف از استانداردهای مختلفی استفاده می‌شود و اصطلاحات مختلفی را می‌توان برای همان مفهوم استفاده کرد. مرکز تجارت بین‌الملل اظهار داشت که درجه‌بندی و طبقه‌بندی قهوه معمولاً بر اساس برخی از معیارهای زیر انجام می‌شود:

ارتفاع و / یا منطقه

تنوع گیاهی

روش پردازش (مرطوب / شسته، خشک / طبیعی، عسل، مواد طبیعی pul)

اندازه لوبیا (اندازه صفحه) و گاهی اوقات نیز شکل و رنگ لوبیا

تعداد نقص‌ها

ظاهر برشته و کیفیت فنجان (عطروطعم، خصوصیات، تمیزی)

تراکم لوبیا (که می‌تواند با ارتفاع همبستگی داشته باشد)

انجمن تخصصی قهوه (SCA) استانداردهایی برای قهوه سبز دارد که آن‌ها را «اندازه‌گیری قابل ارزیابی و واجد شرایط، بر اساس آزمایش علمی که مقادیر و / یا دامنه مقادیر قهوه را تعیین می‌کند» توصیف می‌کنند.

استانداردهای SCA شامل توصیه‌هایی برای تعداد مجاز نقص و سطح فعالیت آب است. آن‌ها همچنین استانداردهای پیشنهادی را برای محل ارزیابی حبوبات، شامل منابع نور مناسب و حداقل اندازه میز، ارائه می‌دهند.

النا لوکتوا بخشی از تیم منابع سبز Ally Coffee است که در بوگوتا، کلمبیا مستقر است، می‌گوید: «هر كشور تولیدكننده دارای نهادی نیست كه در مورد صادرات قهوه قاعده را تنظیم كند، اگرچه بسیاری از كشورهای تولیدكننده از استانداردهای SCA پیروی می‌کنند و پروتکل‌های خود را بر اساس تجربه اضافه می‌کنند.»

درجه‌بندی قهوه در اکوادور

وی می‌گوید در اکوادور هیچ نهاد نظارتی وجود ندارد اما روشی ثابت برای ارزیابی قهوه وجود دارد. «در اکوادور، اکثر صادرکنندگان از استانداردهای همسایه خود کلمبیا پیروی می‌کنند. در صورت درخواست، درجه‌بندی طبق پروتکل SCA انجام می‌شود، اما کنترل کیفیت به عهده صادرکننده است.»

اگرچه درجه‌بندی قهوه معمولاً نقص و سایر عوامل را در نظر می‌گیرد، اما یکی از مهم‌ترین موارد اندازه صفحه است. این به‌سادگی جدا کردن دانه‌های قهوه از طریق استفاده از صفحه‌نمایش در اندازه‌های مختلف است.

برخی از مردم یک دیدگاه عمومی را اتخاذ کرده‌اند که لوبیای بزرگ لوبیای بهتر است؛ اما این دقیق نیست. استثنائات بسیاری در این قانون وجود دارد، ازجمله اینکه انواع مختلفی از لوبیا در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود.

اندازه صفحه‌نمایش برای اطمینان از یکنواخت بودن اندازه هر قسمت بسیار مفید است که می‌تواند به اطمینان از تفت یکنواخت و درنتیجه محصول نهایی باکیفیت بهتر کمک کند؛ اما اندازه به‌تنهایی شاخص قطعی کیفیت نیست.

درجه‌بندی قهوه چگونه کار می‌کند

استانداردهای SCA توصیه می‌کند که از 350 گرم لوبیا سبز در یک نمونه درجه‌بندی استفاده شود. لوبیاها از طریق یک سری الک سوراخ‌دار، یا صفحه‌نمایش، برای تعیین اندازه آن‌ها عبور داده می‌شوند.

آندره ایرمان قهرمان باریستای سوئیس 2017 می‌گوید: «اندازه صفحه‌نمایش مهم است زیرا مصرف‌کننده معمولی قهوه کاملاً معتقد است که دانه‌های بزرگتر به معنای قهوه بهتر است.»

آندره توضیح می‌دهد که «قهوه‌های تجاری اغلب با هم مخلوط و بو داده می‌شوند، بنابراین اندازه صفحه مهم است زیرا اندازه‌های مختلف صفحه در حین بو دادن انتقال حرارت متفاوتی دارند.»

اگرچه اندازه صفحه‌نمایش مورداستفاده در هر کشور تولیدکننده یکسان است، اما اصطلاحات متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، یک لوبیای بسیار بزرگ (19-20 1/64 اینچ) در آفریقا با نام AA و در کلمبیا Supremo شناخته می‌شود.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *