مجله قهوه – قهوه ووش ووش (Wush Wush coffee) گونهای کم بازده و کمیاب است که طی چند سال گذشته در قهوههای خاص محبوب شده است و در اصل در اتیوپی یافت میشود.
در مقایسه با گیشا و سایر ارقام کمیاب معروف، قهوه ووش ووش دارای یک مشخصات جام منحصربهفرد است که میتواند حتی باریستاهای باتجربه را بیحس و متعجب کند؛ اما چرا این قهوه بسیار محبوب است؟
برای پاسخ دادن به این سؤال با النا لوکتوا از Ally Coffee، پاتریک Seeney از New Order Coffee و Jon Allen از آزمایشگاه قهوه Onyx صحبت کردم.
آنها در مورد تاریخچه و مشخصات حسی یکی از جذابترین انواع در بخش قهوه به من گفتند که در ادامه بخش دوم آن را با هم میخوانیم:
پروفایل جام قهوه ووش ووش
النا در مورد تجربه چشایی خود با قهوه ووش ووش توضیح میدهد:
«من در طول 5 سال گذشته چندین بار از چهار مزرعه مختلف قهوه ووش ووش را در کلمبیا [چشیدم]. هرکدام شخصیت، شدت و عطروطعم خاص خود را دارند، با نتهایی مانند زغالاخته، وانیل، افرا و اسطوخودوس.»
«گاهی اوقات دارای یادداشتهای ادویهدار یا گیاهی و همچنین [طعمدهنده] توتفرنگی نارس است.
بیانصافی است اگر بگوییم که تمام قهوه ووش ووش ها در انواع مختلف خود طعم یکسانی دارند.»
برشته کاری قهوه
لوبیای قهوه بهعنوان مشخصات خاص عطروطعم، از نظر ظاهری نیز غیرمتعارف است.
پاتریک هنگام پروفایل این قهوه برای اولین بار میگوید که رستریها باید مراقبت این نوع قهوه باشند.
وی میگوید: «همه لوبیاها بسیار متفاوت و واقعاً ریز هستند، به این معنی كه جریان هوا آنها را به داخل جمع كننده دانهها میاندازد.»
لوبیا با اندازه کوچکتر معمولاً غلیظتر هستند، به این معنی که قندها در طی تفت بیشتر رشد میکنند.
درنهایت، این به معنی پروفایلهای طعم شیرین و پیچیدهتر در فنجان است.
روشهای تجربی نیز در انواع مختلفی مانند قهوه ووش ووش معمول است، زیرا تولیدکنندگان سعی میکنند خصوصیات میوهای قهوه را بالاتر ببرند.
درحالیکه این فرآیندها میتوانند باعث ایجاد طعمهای باکیفیت و منحصربهفرد شوند،
اما تخمیر بیشازحد میتواند قهوههای بیشازحد اسیدی تولید کند که دارای طعمهای فلزی هستند.
آینده قهوه ووش ووش در صنعت قهوه
طبق تجربه جون، انواع کمیاب و ناشناخته قهوه میتوانند موردتوجه مشتریان قرار بگیرند. بااینحال، او میگوید قهوه ووش ووش از منحصربهفرد و شیرینی خاصی برخوردار است که مصرفکنندگان از آن لذت میبرند.
بااینوجود، حتی اگر قهوه نمای حسی مطلوبی داشته باشد، اما در نظر گرفتن آنچه بازار به دنبال آن است مهم است.
بااینحال، درحالیکه Geisha اکنون نیرویی برای حساب کردن در بخش جهانی قهوه است، قهوه ووش ووش هنوز راه بسیاری برای ظهور دارد. تولیدکنندگان، بازرگانان و رستریها بهطور یکسان هنوز در تلاشاند مشخصات و دید آن را در بخش قهوه بهبود دهند.
درنهایت، به لطف مشخصات طعم، انعطافپذیری و مقاومت بسیار مطلوب، ممکن است طولی نکشد که این اتفاق بیفتد. بار دیگری که به کافیشاپ ویژه محلی خود مراجعه کردید، مراقب این قهوه بینظیر باشید. این قهوه میتواند سهم بزرگی در دهههای آینده داشته باشد.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.