شیرهای گیاهی

بررسی آینده شیرهای گیاهی – 2

مجله قهوه – برای برخی، یک فنجان قهوه بدون شیر کامل نخواهد بود. احساس دهان قهوه را تغییر می‌دهد و تلخی آن را نرم می‌کند. برای دهه‌هاست که از شیر برای ایجاد محبوب‌ترین نوشیدنی‌های قهوه استفاده می‌شود، از فلت وایت و کاپوچینو گرفته تا ماکیاتو و لاته. برای پاسخ و بررسی دلیل محبوبیت زیاد شیرهای گیاهی ، با دو متخصص در این زمینه صحبت کردم که ادامه مطلب باهم دیدگاه‌های آنان را در بخش دوم می‌خوانیم:

بااین‌حال، نگرانی‌های روزافزون در مورد تأثیرات زیست‌محیطی و اخلاقی تولید لبنیات باعث شده است که بسیاری از افراد در سال‌های اخیر به دنبال گزینه‌های دیگری باشند.

این امر منجر به افزایش نجومی محبوبیت شیرهای گیاهی ازجمله سویا، بادام، جو دوسر و نارگیل شده است.

چالش‌های شیرهای گیاهی چیست؟

باوجوداین رشد خارق‌العاده در بخش شیر گیاهی، چالش‌هایی نیز وجود داشته است.

ازآنجاکه شیرهای گیاهی نسبتاً سریع «رونق» پیدا کرده‌اند، مدتی طول کشیده تا فضای نظارتی جبران شود.

به‌عنوان‌مثال، تنها در سال 2017 بود که دادگاه دادگستری اروپا حکم داد که شرکت‌های اتحادیه اروپا که محصولات گیاهی تولید می‌کنند نمی‌توانند از اصطلاحاتی مانند «شیر»، «پنیر» یا «خامه» برای اهداف بازاریابی استفاده کنند.

این بدان معنی است که این عبارات که معمولاً با محصولات لبنی مرتبط هستند، نمی‌توانند به‌طور قانونی روی بسته‌بندی گزینه‌های غیر لبنی ظاهر شوند.

در عوض، آن‌ها را فقط برای محصولات مشتق شده از حیوانات رزرو کردند.

اتحادیه اروپا اظهار داشت که انگیزه‌های این حکم جلوگیری از سردرگمی برای مصرف‌کنندگان و محافظت از «ترکیب منحصربه‌فرد و طبیعی مواد مغذی خرد و کلان شیر و لبنیات است که با هیچ‌یک از محصولات گیاهی قابل‌مقایسه نیست».

لورن می‌گوید که او فکر می‌کند این حکم تأثیر منفی بر روی کسانی که قصد خرید محصولات گیاهی را دارند، دارد.

او می‌گوید: «این ممکن است باعث سردرگمی مصرف‌کنندگان شود که به دنبال تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد گیاهان جایگزین لبنیات هستند.

چراکه اصطلاحاتی مانند شیر جو دو سر در فرهنگ مدرن ریشه دوانده است.»

بسته بندی شیرهای گیاهی

اخیراً، قوانین جدیدی که پارلمان اروپا به تصویب رسانده است (که به آن اصلاحیه 171 گفته می‌شود) ممکن است شرکت‌های گیاهی را از استفاده بسته‌بندی مشابه محصولات لبنی مانند کارتن‌های شیر و ظروف ماست منع کند.

همچنین این امر می‌تواند محدود كردن مواد بازاریابی به این دلیل باشد كه شیرهای گیاهی «جایگزینی برای» محصولات لبنی است.

لورن توضیح می‌دهد: «این صنعت چالش‌های عملی دارد و این عواقب بازاریابی تجاری را برای هر دو مارک تجاری، مانند Califia Farms و خرده‌فروشان به همراه دارد.»

چالش مهم دیگر افزایش گسترده نگرانی‌ها در مورد تأثیر زیست‌محیطی تولید شیر گیاهی است.

علیرغم این واقعیت که از شیرهای گیاهی به‌عنوان جایگزینی سازگار با محیط‌زیست برای تبلیغ استفاده می‌شود، تحقیقات نشان داده است که به‌ویژه شیر بادام برای تولید به مقدار زیادی آب نیاز دارد.

فقط برای یک لیتر تولید شیر بادام بیش از 370 لیتر آب مصرف می‌شود، درحالی‌که برای سویا و جو دوسر به ترتیب فقط 28 و 48 لیتر آب مورداستفاده.

همراه با این واقعیت که 80٪ بادام در کالیفرنیای دارای خشکسالی کشت می‌شود، این امر باعث شده بسیاری پایداری طولانی‌مدت آن را زیر سؤال ببرند.

کامیلا به من می‌گوید مارک‌هایی مانند Rude Health سخت تلاش می‌کنند تا این نگرانی‌ها را حل کنند.

وی توضیح می‌دهد: «ما فقط از بادام مدیترانه‌ای استفاده می‌کنیم زیرا در آنجا باران بسیار زیاد است.»

آینده شیرهای گیاهی

فروش شیر گیاهی مدتی است سال‌به‌سال رشد کرده است و درنهایت هیچ نشانه‌ای از کند شدن این رشد به این زودی‌ها وجود ندارد.

بااین‌حال، توجه به این نکته مهم است که اعتماد به بازار به‌شدت با صنعت قهوه مرتبط است.

درصد قابل‌توجهی از کل شیرهای گیاهی توسط کافی‌شاپ‌ها استفاده می‌شود.

اما به نظر می‌رسد که در کافی‌شاپ‌ها محبوبیت یکسانی دارند. در مارس 2019، استارباکس شیر جو دو سر Elmhurst را در سراسر فروشگاه‌های ایالات‌متحده معرفی کرد.

این برند حتی اخیراً ادعا کرده است که افزایش تقاضای شیر گیاهی مهمترین تغییر مصرف در شاخه‌های آن‌ها بوده است.

تمایز جغرافیایی نیز نکته قابل‌توجهی برای برندها است. لورن توضیح می‌دهد:

«ایالات‌متحده در مورد شیرهای گیاهی از انگلستان پیشی گرفته و حدود 60٪ از مردم در مقایسه با 35.6٪ در انگلیس، شیر گیاهی می‌خرند.»

«ما پیش‌بینی می‌کنیم که این رشد بالا ادامه داشته باشد و [انتظار داریم] تعداد خانوارهای بیشتری در انگلیس طی پنج تا ده سال آینده خرید محصولات گیاهی را آغاز کنند.»

گرچه مصرف شیر گیاهی با افزایش تعداد گیاهخواران در سراسر جهان نیز ارتباط دارد، بااین‌حال مصرف‌کنندگانی که خود را وگان نمی‌دانند در حال خرید گزینه‌های غیر لبنی هستند.

بازار رو به رشد شیر گیاهی

مطالعات نشان می‌دهد که 90٪ از شیرخواران گیاهی نیز در برخی ظرفیت‌ها لبنیات مصرف می‌کنند.

بااین‌حال، کامیلا معتقد است که علاقه به انواع طعم‌دهنده‌های شیرهای گیاهی به پیشبرد بیشتر بازار کمک خواهد کرد.

وی می‌گوید: «ما پیش‌بینی می‌کنیم که طی پنج تا ده سال آینده افراد بیشتری به این روند بپیوندند.»

«ما قبلاً در مورد نوع طعم‌دهنده‌ها در موارد مختلف، ازجمله شیر بادام در لاته، شیر نارگیل در اسموتی ها، یا شیر بادام‌هندی در چای، آگاهی و آموزش دیده‌ایم.»

رشد در بازار شیر گیاهی طی چند سال گذشته بسیار چشمگیر بوده است.

با وجود چالش‌های قانونی و نگرانی‌ها در مورد محیط‌زیست، به نظر می‌رسد به این زودی‌ها سرعت این روند کاهش نخواهد یافت.

علاوه بر این، با محبوبیت شیر گیاهی که ذاتاً با بخش ویژه قهوه در حال رشد ارتباط دارد، به نظر می‌رسد تقاضا در صنعت قهوه ادامه خواهد داشت.

بنابراین، دفعه دیگر که به کافی‌شاپ مراجعه کردید و لاته یا کاپوچینو سفارش دادید، چرا درخواست شیر گیاهی نمی‌دهید؟

حتی اگر عاشق لبنیات هستید، می‌توانید از این تغییر لذت ببرید.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

شیرهای گیاهی

بررسی آینده شیرهای گیاهی – 2

مجله قهوه – برای برخی، یک فنجان قهوه بدون شیر کامل نخواهد بود. احساس دهان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *