مجله قهوه – در میان گونههای مختلف قهوه که تعداد آنها به بیش از 100 نوع میرسد، دانه قهوه روبوستا دومین قهوه پرطرفدار دنیا شناخته میشود و 40 درصد از تولید قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است.
خاستگاه این نوع قهوه افریقای مرکزی و صحرای غربی افریقا محسوب میشود و بعد از دانه قهوه عربیکا دومین گونه پرطرفدار و محبوب قهوه در جهان است.
این نوع قهوه در نیمکره شرقی و عمدتاً در افریقا و ویتنام کشت میشود و بزرگترین کشور تولیدکننده این نوع قهوه نیز، ویتنام است.
از ویژگیهای این نوع قهوه کافئین بالاتر و شکر کمتر نسبت به قهوه عربیکاست و به همین خاطر مزه قویتر و تلختری دارد.
در استفاده از این نوع قهوه باید به کیفیت آن دقت کرد؛ چراکه ترکیب روبوستا با عربیکا درصورتیکه از کیفیت بالایی برخوردار باشد، طعم و رایحه بیسار خوب و دلپذیری به نوشیدنی میدهد، اما اگر کیفیت این نوع قهوه پایین باشد، نوشیدنی مزه لاستیک سوخته به خود میگیرد.
کافئین در دانه قهوه روبوستا
عربیکا به نسبت روبوستا کافئین کمتری دارد و در حدود 1.5 درصد مقدار قهوه کافئین آن است و بیشتر مناسب افرادی است که نگران تأثیرات منفی کافئین است و این در حالی است که در روبوستا حدوداً 2.7 درصد قهوه را کافئین تشکیل میدهد.
عربیکا که بیش از 60 درصد سهم بازار را در اختیار دارد تقریباً دو برابر روبوستا شکر دارد و شیرین است و این نشان میدهد اکثریت مردم طعم شیرین این قهوه را به نوع تلخ آن ترجیح میدهند.
ویژگیهای گیاه روبوستا
روبوستا در میان دیگر انواع گیاه قهوه از انعطافپذیری بالایی برخوردار است و در برابر دمای 30 درجه سانتیگراد به بالا و نور مستقیم خورشید مقاومت کند، اما برای شاداب نگاهداشتن گیاه روبوستا میبایست مقدار زیادی آب مصرف شود.
از دیگر ویژگیهای خاص این گیاه مقاومت آن در برابر حشرات و بیماری است.
گل و شکوفه این گیاه سفید است و بویی نزدیک به یاسمن دارد و میوههای آن قرمزرنگ هستند و طی 6 الی 8 ماه آماده برداشت است و نیز، داخل هر گیلاس قهوه 2 دانه وجود دارد.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee


6 نظر
تعقيب: قهوه تانزانیا به بلندای کلیمانجارو - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: اوگاندا خاستگاه قهوه کانفورا - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: ارتقای مقاومت قهوه روبوستا در برابر افزایش دما - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: طعم قهوه در کشورهای تولیدکننده قهوه - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: شناخت بهتر اسیدیتی و شیمی قهوه - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: واژه نامه تحلیلی قهوه: عربیکا Arabica - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه