چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 1

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش قهوه است. می‌توان آن را از قرن نوزدهم ایتالیا جستجو کرد و امروزه میلیون‌ها نفر به اشکال مختلف در سراسر جهان از آن لذت می‌برند. درحالی‌که چشیدن اسپرسو اغلب به دلیل شناسایی اسیدیته، پیچیدگی و شیرینی برای قضات و متخصصان است، برای مبتدیان می‌تواند کمی دلهره‌آورتر باشد.

بنابراین، برای درک بهتر چگونگی شروع چشیدن اسپرسو، من با دو باریستای مخصوص قهوه صحبت کردم که ادامه می‌خوانیم:

ساخت اسپرسوی با کیفیت نیز بخشی اصلی از نقش باریستا ست و این یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که مهارت باریستا مانند مسابقات جهانی باریستا در مسابقات قهوه؛ با آن ارزیابی می‌شود.

هنگام چشیدن اسپرسو چه چیزی را باید جستجو کنید؟

عطر

رایحه یا عطر اسپرسو اولین چیزی است که هنگام بلند کردن فنجان تجربه می‌کنید.

Evangelos “Vag” Koulougousidis رهبر باریستا و بخشی از گروه رقابت در WatchHouse در لندن که در مسابقات قهرمانی باریستا 2020 انگلستان سوم شد؛ توضیح می‌دهد: «رایحه یکی از شاخص‌های اصلی است که آیا اسپرسو طعم خوبی دارد یا خیر.»

او می‌گوید که این همچنین به شما نشان می‌دهد که شما طعم‌های آشنا یا کمی غیرمعمول را تجربه خواهید کرد.

همچنین لازم به ذکر است که حس بویایی و چشایی انسان با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارد.

زبان انسان درواقع فقط گیرنده‌هایی برای طعم‌های اساسی‌تری (تلخی، شیرینی و احساس دهانی) دارد.

بسیاری از طعم‌های پیچیده و ظریف قهوه درواقع از حس بویایی شما گرفته شده‌اند.

Evangelos توصیه می‌کند وقت خود را صرف لذت بردن از رایحه اسپرسو کنید.

او می‌گوید: «با اسپرسو، این ذهنیت را داریم که این چیزی است که شما [سریع می‌نوشید] و به سر کار می‌روید. شما هرگز وقت نمی‌گذارید تا از آن لذت کامل ببرید [و] تجربه کاملی را تجربه کنید.»

«عطر یک لحظه جادویی است که می‌تواند خاطرات را به شما بازگرداند یا می‌تواند شما را به سرزمین‌های کشف نشده هدایت کند.»

بنابراین دفعه دیگر که مزه اسپرسو را چشید، رایحه آن را بو و کمی فکر کنید. غیرمعمول است؟ آیا طعم خاصی دارد یا غذای خاصی را به شما یادآوری می‌کند؟ این می‌تواند آغاز نحوه تفسیر بقیه اسپرسو برای شما باشد.

بادی

تایلر هیکموت مدیر باریستا و کافه در Mojo Coffee در اوکلند می‌گوید: «بادی اساساً تراکم قهوه روی زبان شماست.»

بادی اسپرسو که به‌عنوان بافت یا احساس دهانی نیز شناخته می‌شود، می‌تواند سبک باشد، تقریباً مانند یک چای یا متراکم و سنگین است، مانند عسل گرم.

بادی اسپرسو می‌تواند بسیار متفاوت باشد. ممکن است روغنی، خامه‌ای، آبدار یا شربتی باشد.

وی می‌گوید: «اگر بادی [سبک‌تر] می‌خواهید، به دنبال دانه‌هایی با طعم گل بروید، مثلاً یك قهوه اتیوپیایی شسته شده از مانند قهوه یورگاچف را انتخاب کنید تا یک بادی دلپذیرتر داشته باشید.»

تایلر اضافه می‌کند که بادی سبک‌تر اغلب برای کسانی که طعم میوه‌های مرکبات را در قهوه خود دوست دارند ترجیح داده می‌شود.

برای ارزیابی واقعی بادی اسپرسو، بگذارید مدتی قبل از بلعیدن روی زبان شما بماند.

حتی ممکن است بخواهید آن را دور دهان خود بچرخانید. در آن زمان، بافت را احساس خواهید کرد.

عطروطعم در چشیدن اسپرسو

وقتی جرعه‌جرعه نوشیدنی را می‌چشید درواقع چه چیزی می‌چشید؟

عطروطعم اسپرسو به موارد مختلفی ازجمله مشخصات بو دادن قهوه و منشأ دانه‌ها بستگی دارد.

کباب‌های تیره معمولاً دارای طعم‌های برشته‌تر و «سنتی» هستند، درحالی‌که کباب‌های سبک‌تر منشأ بیشتری را به نمایش می‌گذارند و به‌طورمعمول دارای نت‌های چشایی مزه با اسیدیته بهتر هستند.

به‌عنوان‌مثال، قهوه اندونزیایی اغلب با نت‌های دودی یا خاکی همراه است، درحالی‌که قهوه اتیوپی معمولاً به‌عنوان روشن، میوه‌ای یا گلدار توصیف می‌شود.

کسب اطلاعات بیشتر در مورد حبوبات، نحوه پردازش و محل تولید آن‌ها نیز می‌تواند به شما درک بیشتری ازآنچه احتمالاً مزه خواهید کرد، بدهد.

وقتی می‌خواهید بفهمید دقیقاً چه چیزی را می‌چشید، زیاد خاص نباشید. مثلاً بلافاصله به سراغ توت‌فرنگی یا ترنج نروید.

با یک دسته‌بندی گسترده شروع کنید.

آیا این یک عطروطعم میوه‌ای است که می‌توانید آن را بچشید؟

اگر چنین است، آیا مرکبات بیشتر است یا توت مانند است؟ شاید شما هم بخواهید از چرخه طعمی (مانند چرخه‌های منتشر شده توسط انجمن تخصصی قهوه) به‌عنوان مرجع استفاده کنید.

شناسایی طعم‌دهنده‌های جدیدی که قبلاً با اسپرسو مرتبط نیستند می‌تواند به شما در بهبود کام کمک کند.

پایان چشیدن اسپرسو

پایان اسپرسو طعمی است که پس از بلعیدن نوشیدنی روی زبان و پشت دهان شما می‌ماند.

Evangelos می‌گوید: «پایان خوب چیزی است که طولانی‌مدت باشد و شما را به یاد چیزی [مانند] میوه‌های شیرین بیاندازد.»

با یک پایان خوب، از طعم ماندگار دهان خود لذت می‌برید، همان‌طور که آرام‌آرام محو می‌شود، آن را مزه دار می‌کنید.

وی می‌افزاید:

«پایان همان چیزی است که من هنگام اسپرسو شماره‌گیری می‌کنم و واقعاً به آن توجه می‌کنم. من می‌خواهم مشتری، وقتی آخرین جرعه خود را می‌نوشد، چیز مثبتی داشته باشد.»

او می‌گوید ازآنجاکه پایان آخرین چیزی است که شما هنگام چشیدن اسپرسو به یاد می‌آورید، این فرصت را دارد که با یک تأثیر نهایی خوب مشتریان را همراهی کنید.

شیرینی اغلب برای پایان اسپرسو؛ مطلوب تلقی می‌شود، درحالی‌که خشکی و اسیدیته غالب کمتر ترجیح داده می‌شود. شما می‌خواهید از احساسات دهان خود لذت ببرید.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *