PH در قهوه

چیستی اسیدیته یا PH در قهوه -2

مجله قهوه – موفقیت قهوه بر اساس خواص خارق‌العاده و عطروطعم ترش و عمیق است. متأسفانه، هر سکه دو روی دارد و قهوه اغلب می‌تواند مشکلات زیادی مانند درد معده ایجاد کند که به‌طورکلی، آن‌ها را به اسیدیته قهوه نسبت می‌دهند؛ اما آیا واقعاً همین‌طور است؟ اسیدیته به چه معناست؟ آیا می‌توانید برای تغییر PH در قهوه خود کاری انجام دهید؟ پاسخ این سؤالات و موارد دیگر در مورد اسیدیته را در زیر خواهید یافت.

اگرچه بسته به موقعیت مکانی، هنگام یادآوری قهوه چیزهای مختلفی در ذهن شما نقش می‌بندد (به‌عنوان‌مثال، در دنیای غرب، بیشتر مردم به استارباکس فکر می‌کنند)، اما چیزی وجود دارد که هیچ‌کس نمی‌تواند انکار کند و آن چیزی نیست جز تأثیر آن بر جهان.

شما می‌توانید بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده لوازم جانبی قهوه را مشاهده کنید و حتی می‌توانید وب‌سایت‌هایی را پیدا کنید که فقط برای نشان دادن بهترین ایده‌های طراحی فنجان ایجاد شده‌اند.

در ادامه بخش دوم این مقاله را با هم می خوانیم:

اسیدیته یا PH در قهوه از کجا ناشی می‌شود؟

گیاه

تنفس سلولی منجر به تشکیل اسیدها می‌شود – این روند می‌تواند تحت تأثیر بسیاری از عوامل محیطی مانند خلوص یا ارتفاع قرار گیرد. گیاهان سایه‌دار و دارای ارتفاع زیاد دارای سطح بالاتری از اسیدهای آلی، اسیدهای کلروژنیک، کافئین و قند هستند. به دلیل سطح آفتاب کمتر، رشد آن‌ها بسیار کندتر است و این باعث می‌شود مواد مغذی بیشتری در میوه قرار گیرند.

همچنین بین سویه‌های مختلف تفاوت زیادی وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، قهوه روبوستا سطح بالاتری از اسیدهای کلروژنیک نسبت را نسبت به عربیکا نشان دهد. اسید کلروژنیک طعم تلخ و گیاهی را به شما می‌دهد، بنابراین انواع خاص قهوه نقش اساسی در طعم حاصل در فنجان دارند.

پردازش

شما می‌توانید تأثیر پردازش را هنگام مقایسه حبوبات خشک، مرطوب یا نیمه شسته مشاهده کنید. قهوه شسته شده دارای بالاترین سطح اسیدیته است، زیرا میوه‌ها ابتدا خمیر و خیس می‌شوند و محتوای قهوه را از بین می‌برد. قهوه فرآوری شده خشک، همه میوه‌ها را سالم نگه می‌دارد تا شیرینی آن بیشتر شود.

تفت دادن

تفت دادن قهوه هم اسیدها را هم تبدیل و هم تجزیه می‌کند، درنتیجه اسید تشکیل می‌شود و بر سطح آن‌ها تأثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال، اسیدهای مالیک و سیتریک در طی فرآیند تفت از بین می‌روند، بنابراین هرچه قهوه تیره‌تر باشد، اسیدهای بیشتری تجزیه می‌شوند. بااین‌حال، برخی از اسیدهای کلروژنیک تجزیه می‌شوند و آن‌ها اسیدهای دیگری مانند اسید کوینیک ایجاد می‌کنند. سرانجام، وقتی ساکارز در طی فرآیند بو دادن تخریب می‌شود، اسید استیک تشکیل می‌دهد که شما آن را به‌عنوان سرکه تشخیص می‌دهید.

دم کردن

دم آوری اسیدها را به هم متصل می‌کند. تعداد اسیدهای استخراج‌شده در هنگام دم می‌تواند بر تعادل اسیدیته، قدرت درک شده / رقت اسیدیته و تعادل اسیدیته در برابر شیرینی تأثیر بگذارد. می‌توانید متوجه شوید که هر چه قهوه خنک‌تر شود، ترش می‌شود.

مشخصات طعم در PH در قهوه

مشخصات حسی یک فنجان قهوه با توجه به عوامل مختلفی مانند نوع و ترکیب دانه‌های قهوه، منبع جغرافیایی، روش بو دادن و روش تهیه متفاوت است.

متخصصان حسی، پروفایل‌های خاص عطروطعم را برای تمایز انواع مختلف قهوه و رست توصیف می‌کنند.

رایحه و طعم از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده ترجیح قهوه است.

هرچه قهوه اسیدی‌تر یا PH در قهوه بالا باشد، طعم آن تیزتر و روشن‌تر می‌شود.

قهوه‌های بسیار اسیدی دارای عطروطعم پیچیده‌ای هستند و اغلب می‌توانید یادداشت‌های گلدار یا میوه‌ای را در آن‌ها حس کنید.

مهمترین عاملی که روی اسیدیته تأثیر می‌گذارد، ارتفاعی است که گیاه در آن رشد می‌کند.

قهوه‌هایی که در ارتفاعات رشد می‌کنند تمایل به آهستگی در رشد دارند و باعث می‌شوند زمان بیشتری برای ایجاد طعم‌های پیچیده فراهم شود.

مشکلات معده با PH در قهوه

وقتی مردم می‌گویند قهوه دلیل مشکلات معده است، احتمالاً منظور آن‌ها ریفلاکس یا سوزش معده است.

به‌طورکلی، این درست است، زیرا قهوه باعث افزایش اسیدهای معده می‌شود؛ اما آیا واقعاً این رخداد به دلیل PH در قهوه است؟

طبق تحقیقات، عامل اصلی برای مشکلات گوارشی ناشی از قهوه، کافئین است.

اگرچه کافئین یک محرک ذهنی قوی است، اما می‌تواند دفعات انقباض را در کل دستگاه گوارش افزایش دهد.

همچنین، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که کافئین ممکن است تولید اسید معده را افزایش دهد که در صورت حساسیت می‌تواند معده شما را ناراحت کند. قهوه درواقع حاوی اسیدهای زیادی است، اما نقش مهمی در مشکلات معده ندارد.

در بعضی موارد، مشکلات ممکن است به دلیل مواد اضافی مانند شیر، شکر، شیرین‌کننده‌ها یا خامه باشد که اکثر افراد به قهوه‌های خود اضافه می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال، 65٪ از افراد نمی‌توانند لاکتوز را به‌درستی هضم کنند که ممکن است علائمی مانند نفخ، گرفتگی معده یا اسهال را پس از مصرف لبنیات به همراه داشته باشد.

اگر مطمئن نیستید که چرا قهوه برای شما مضر است، همیشه می‌توانید یک آزمایش انجام دهید.

کنار گذاشتن لبنیات کار آسانی است، زیرا فقط می‌توانید از آن دست بکشید، اما در مورد کافئین چه می‌کنید؟

می‌توانید آن را به‌صورت قرص بخرید یا یک نوشیدنی انرژی‌زا با کافئین را امتحان کنید. اگر احساس بدی خواهید داشت، به این معنی است که نسبت به آن حساسیت بیش‌ازحد دارید. حالا چی؟

تنها درمانی که می‌توانید امتحان کنید نوشیدن قهوه کم کافئین یا دکاف برای مدتی است.

ممکن است مؤثرتر از جستجوی قهوه‌های کم اسید باشد که از نظر PH در قهوه حتی ممکن است تفاوت آنچنانی نداشته باشد.

 


منبع: fried coffee

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

گواهینامه قهوه

آشنایی با انواع گواهینامه قهوه –3

مجله قهوه – طی چند قرن اخیر قهوه به یک همراه همیشگی در سراسر کره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *