گرانترین قهوه

معرفی گرانترین دانه‌های قهوه – 1

مجله قهوه – قهوه نه‌تنها یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است بلکه کالایی است که در وال‌استریت تجارت می‌شود؛ اما درحالی‌که تاجران حرفه‌ای دانه‌های عربیکا یا روبوستا را خریداری و می‌فروشند، مصرف‌کنندگان می‌توانند صدها نوع قهوه را انتخاب کنند که برخی از گرانترین قهوه ها به روش‌های جذابی ایجاد می‌شوند.

مانند سایر غذاهای لذیذ، قهوه ترکیبی متنوع و دارای طیف گسترده‌ای از کیفیت است.

برخی از این خصوصیات به منطقه پرورش مرتبط هستند، قهوه پرورش داده می‌شود و سایر موارد مربوط به روش‌های فرآوری و دم آوری مورداستفاده است.

گرچه بسیاری از خصوصیات متمایز قهوه به‌طور ذهنی درک می‌شوند و بنابراین افراد مختلف قهوه‌های مختلف را به شیوه خود درک می‌کنند.

برخی از افراد به تمیزترین قهوه تمایل دارند و هزینه زیادی برای قهوه متناسب با سلیقه خود می‌پردازند.

بنابراین، در مورد این سؤال که آیا گرانترین انواع قهوه ارزش آن را دارند، پاسخ این است که آن‌ها برای افرادی است که به ویژگی‌هایی که یک قهوه، اهمیت می‌دهند. البته این سؤال بعدی را ایجاد می‌کند که این کیفیت‌ها دقیقاً چیست و چگونه در کیفیت کلی یک قهوه نقش دارند. در این مقاله پس از بررسی مختصر اما كامل ویژگی‌های قهوه، به فهرست برخی از گرانترین انواع قهوه در جهان می‌پردازد و كمی نیز در مورد پیشینه آن‌ها و خصوصیاتی كه باعث تمایز آن‌ها می‌شود می‌پردازد.

عناصر گرانترین قهوه ها

قهوه واژگان طعم‌دهنده‌های خاص خود را دارد که متخصصان برای تشخیص آن‌ها از یکدیگر استفاده می‌کنند که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

اسیدیته

اسیدیته یکی از ارزشمندترین عناصر کیفیت قهوه و یکی از کمتر درک شده آن است که به میزان روشنایی یک قهوه اشاره می‌کند، نه تندی یا تلخی آن. اسیدیته واقعی در مقابل قلیایی بودن (سطح pH) در بین قهوه‌های با هر طعم نسبتاً ثابت باقی می‌ماند. در قهوه، اسیدیته می‌تواند به خشکی آن نیز اشاره داشته باشد.

در اینجا چند روش برای توصیف و مقایسه اسیدیته یک قهوه وجود دارد:

تردی لیمویی در مقابل تنگ ملایم خربزه مانند؛

یک کیفیت قوی و قابل‌توجه در مقابل کیفیت ملایم، تقریباً نامحسوس؛

بیشتر شبیه قند کاراملی یا آب میوه است.

علاوه بر کیفیت دانه، نوع و کیفیت تفت قهوه، مانند تیره یا روشن بر اسیدیته آن نیز تأثیر می‌گذارد.

بادی

بادی یک قهوه به دلیل رسوبات موجود در آن، به وزن آن یا احساس آن بر روی زبان شما اشاره دارد. ممکن است شبیه خامه شلاق سنگین یا شیر فاقد چربی یا جایی بین آن باشد. بادی همچنین نشان می‌دهد که چگونه روش‌های مختلف تولید آن بر وزن و احساس آن تأثیر می‌گذارد. این به‌طورمعمول یکی از ساده‌ترین عواملی است که افراد تازه تفاوت‌های ریز مزه قهوه را متوجه می‌شوند.

سایر توصیفات رایج بادی عبارت‌اند از:

متراکم

شربت‌دار

پرشده

ضخیم

ابریشمی

سبک

آبکی

شیرینی

به‌طورکلی، هرچه کیفیت قهوه‌ای که می‌نوشید بهتر باشد، طعم آن شیرین‌تر است. برخی از تمایزهای مختلف شیرینی عبارت‌اند از:

شربت عسل، شکر قهوه‌ای، یا شربت افرا

ملاس یا کارامل تیره‌تر

میوه تازه.

طعم

همه قهوه‌ها نکات و پیشنهاد‌های طعم‌ها را در خود جای داده‌اند. برخی از نمونه‌ها عبارت‌اند از:

طعم‌های مغزدار مانند گردوی شیرین یا بادام برشته‌شده

نت‌های گل گاردنیا یا گل رز

طعم‌دهنده‌های میوه مانند گیلاس یا شاه‌بلوط خشک شلیل

شکلات تلخ یا لوبیای وانیل

کره یا دودی

تند یا ترش.

پایان طعم

همچنین به‌عنوان طعم و مزه یک قهوه شناخته می‌شود، پایان یک قهوه طعمی است که پس از نوشیدن آن بر روی کام شما ایجاد می‌کند – یادداشت‌های طولانی‌مدت. کیفیت پایان یک قهوه شامل موارد زیر است:

بافت – صاف یا خشن

مدت‌زمان – طولانی یا زودگذر.

عطر

به‌طورمعمول ابتدا تشخیص داده می‌شود، اما قبل از نوشیدن آن و مشاهده سایر خصوصیات، رایحه یک قهوه عطر، رایحه و سایر خواص بویایی آن است. درحالی‌که خصوصیات ذکرشده را با زبان اندازه می‌گیرید، این ویژگی را با بینی اندازه می‌گیرید.

به همین دلیل، شما می‌توانید رایحه را به‌عنوان پیش ماده سایر عوامل طعم در نظر بگیرید. توصیفات رایج از ویژگی‌های معطر یک قهوه عبارت‌اند از:

آجیل

مرکبات

تند

کاراملی مانند

گل

گیاهی

میوه‌ای

توجه داشته باشید که رایحه یک قهوه به معنای بوی دانه‌های بوداده قبل از دمیدن نیست بلکه به بوی قهوه تازه‌دم شده اشاره دارد.

سرانجام، سایر خصوصیاتی که ممکن است بشنوید که طعم‌دهنده‌های قهوه برای توصیف گرانترین قهوه ها از آن استفاده می‌کنند شامل وضوح، بافت و تعادل است.

 


منبع: fried coffee

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *