جنبش قهوه زنان

ظهور پدیده جنبش قهوه زنان – 2

مجله قهوه – بخش قهوه به‌طور سنتی تحت سلطه مردان قرار دارد. درحالی‌که درصد بالایی از نیروی کار تولیدی را زنان تشکیل می‌دهند، زنان تولیدکننده اغلب نمایندگی کمی درزمینهٔ کاری خود دارند. بااین‌حال، عدالت اجتماعی و درک گسترده صنعت و قبول این تفکر که زنان باید در آینده بخش قهوه نقش یکسانی داشته باشند، روایت جنبش قهوه زنان را تغییر می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جنبش قهوه زنان، با ژانل تاملینسون از زنان جامائیکا در قهوه، کیمبرلی ایسون از مشارکت برای برابری جنسیتی و کانی کولوسواری از کافه فمنینو صحبت کردم که در ادامه بخش دوم را باهم می‌خوانیم:

چگونه زنان با هم همکاری می‌کنند؟

تعاونی‌های زنان به همان شیوه تعاونی‌های عادی عمل می‌کنند، با یک ویژگی اساسی: زنان تصمیم می‌گیرند که چه کاری، کجا و چگونه انجام شود.

به گفته کیمبرلی «هیچ تعریف مشترکی وجود ندارد.»

درنهایت، این کمتر مورد نیازهای سخت گیرانه است و بیشتر مربوط به هدف و رویکرد است.

برای مشارکت برای برابری جنسیتی، کیمبرلی می‌گوید که این یک رویکرد جامع برای برابری جنسیتی در سازمان‌های کشاورزان است.

کیمبرلی می‌گوید: «این استراتژی ممکن است شامل یک مشارکت درزمینهٔ جنبش قهوه زنان یا یک برنامه در داخل یک رویکرد جامع‌تر برای عدالت جنسیتی باشد.»

در جنبش قهوه زنان، ژانل می‌گوید که این یک «استراتژی دو مرحله‌ای» است.

اولین قدم، ایجاد فضای امن برای زنان برای احساس قدرت و مسئولیت‌پذیری است.

پس‌ازآن، گام دوم شامل مردان و جوانان برای ایجاد یک تغییر همه‌جانبه در کل جامعه است.

برخلاف بسیاری از تنظیمات سنتی در تولید قهوه، زنان به‌طور مستقیم در تصمیم‌گیری در مورد محل وجوه شرکت دارند.

کانی می‌گوید: «دانستن اینکه فقط مردان بخشی از مکالمه مربوط به تصمیمات مربوط به سرمایه‌گذاری بودند، به من فهماند که تعاونی‌ها می‌توانند با ساختاری مانند کافه فمنینو، جایی که زنان ملزم به مشارکت در مکالمه هستند، منصفانه و مؤثرتر کار کنند.

بسیاری از اوقات آن‌ها صدای جامعه هستند که شنیده نمی‌شوند.»

کانی، ژانل، کیمبرلی و سازمان‌هایی که آن‌ها نمایندگی می‌کنند سفیران یک پیام هستند.

آن‌ها می‌خواهند موانعی را که مانع از اظهارنظر زنان در تصمیم‌گیری‌های مربوط به معیشتشان می‌شود بردارند.

آن‌ها می‌خواهند مشارکت و عضویت برابر داشته باشند.

کانی به من می‌گوید: «اکنون صدای زنان برای اولین بار در تعاونی‌هایی قهوه، شنیده می‌شود.»

برنامه‌ها و ایده‌ها در جنبش قهوه زنان

بااین‌حال، صرف داشتن ایده و صدا کافی نیست. پس از طرح ایده‌ها و برنامه‌ها، زنان تولیدکننده برای به حرکت درآوردن آن‌ها نیاز به حمایت دارند.

به‌عنوان‌مثال، در برنامه‌های کافه فمنینو، تولیدکنندگان قهوه مشوق‌های مالی و پشتیبانی دریافت می‌کنند.

آن‌ها همچنین از طریق بنیاد کافه فمنینو برای پروژه‌هایی که درخواست می‌کنند و اولویت‌بندی می‌کنند به بودجه دسترسی دارند.

این سیستم همچنین رستری‌ها را قادر می‌سازد تا از طریق کمک‌های مالی، پروژه‌ها را تأمین مالی کرده و از زنان در جوامع قهوه حمایت کند.

کانی توضیح می‌دهد: «این یک بخش جدایی‌ناپذیر در توانمندسازی زنان است.»

وی می‌افزاید: «داشتن ایده‌هایی برای پروژه‌هایی که زندگی آن‌ها را بهبود می‌بخشد یک چیز قدرتمند است،

اما برای اجرای آن‌ها در زمین، شما نیاز به دسترسی به بودجه دارید. همان‌جایی که کمک‌های اصلی رستری‌ها به بنیاد وارد می‌شود.»

در مقابل، مشارکت برای برابری جنسیتی یک ابزار ارزیابی آنلاین ارائه می‌دهد که تعاونی‌ها را قادر می‌سازد «امتیاز» عدالت جنسیتی خود را تعیین کنند.

سپس تعاونی‌ها از اطلاعات گزارش دریافتی خود برای ایجاد یک برنامه عملیاتی متناسب استفاده می‌کنند.

این از آن‌ها برای بهبود عدالت جنسیتی در سازمانشان حمایت می‌کند و می‌تواند توسط شرکا یا توسط خود تعاونی تأمین شود.

تغییر اجتماعی از طریق ارزش افزوده

بنابراین، ارزش افزوده تجارت با تعاونی قهوه که توسط زنان اداره می‌شود چیست؟

به بیان ساده، ارزش توسط تقاضا پیش می‌رود. خریداران علاقه‌مند به قهوه زنان به افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان برای عدالت اجتماعی و برابری در سراسر زنجیره تأمین پاسخ خواهند داد.

کانی می‌گوید که بسیاری از رسترها به قهوه‌های کافه فمنینو جذب می‌شوند زیرا آن‌ها فلسفه‌ای برای ایجاد تغییرات اجتماعی از طریق «قدرت دلار» دارند.

او می‌گوید: «تقاضا برای قهوه زنان از سال 2003 که ما برای اولین بار با صنعت در مورد شرایط سخت زندگی زنان کشاورز صحبت کردیم، دائماً افزایش‌یافته است.»

«این امر به‌ویژه پس از جنبش قهوه زنان اتفاق افتاد، زمانی که آگاهی اجتماعی از اهمیت توانمندسازی زنان در سراسر جهان جریان اصلی را پیدا کرد.»

بااین‌حال، ما باید مراقب نحوه بازاریابی این محصول باشیم.

کیمبرلی می‌گوید: «استفاده از تصاویر زنان در قهوه یک استراتژی بزرگ بازاریابی است و لزوماً منعکس‌کننده اهداف فمینیسم نیست.»

این نگرانی وجود دارد که چنین رویکردی منجر به حاشیه راندن زنان شود، نه اینکه آن‌ها را به کانون توجه برساند.

کانی هشدار می‌دهد که بسیاری از قهوه‌های موجود در آنجا با عنوان «توسط زنان تولید می‌شود» به بازار عرضه می‌شود، اما همه این مارک‌ها درواقع فضایی را برای صدای زنان یا دریافت سود مالی فراهم نمی‌کنند.

او می‌گوید هنگامی‌که چیزی با عنوان «قهوه زنانه» می‌خرید، باید جریان پول و نحوه ساختار تعاونی را بررسی کنید.

آیا زنان در آن ساختار قدرتی برابر با مردان دارند؟ رستری‌ها و خریداران وظیفه دارند در جستجوی این پاسخ‌ها باشند.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

دستگاه‌های اسپرسو

تکامل دستگاه‌های اسپرسو در گذر زمان – 2

مجله قهوه – دستگاه‌های اسپرسو مرکز کافی‌شاپ‌های سراسر جهان و نمادی از تخصص فنی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *