تیرامیسو

طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی -1

مجله قهوه – تیرامیسو یکی از محبوب‌ترین دسرها در کل جهان است.

این یک غذای شیرین سنتی ایتالیایی است که با قهوه، اسفنج، زرده تخم‌مرغ، ماسکارپونه و کاکائو درست می‌شود.

اولین دستور ثبت شده تیرامیسو را می‌توان در دهه 1960 Treviso، در منطقه ونتو ایتالیا جستجو کرد.

امروز، باگذشت چند دهه، این شیرینی یکی از معروف‌ترین صادرات آشپزی کشور ایتالیا است.

برای درک بهتر ریشه تیرامیسو و رابطه آن با قهوه، من با آشپزهای لو بچری – رستورانی که مورخان ردیابی غذا این دسر را دارند – و الیسا اردیچ، برنده مسابقه قهوه ایتالیایی کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم.

تیرامیسو چیست؟

تیرامیسو یک دسر لایه‌لایه مانند کیک است که از چهار ماده اساسی تشکیل شده است.

این مواد قهوه، ماسکارپونه (پنیر نرم ایتالیایی تهیه شده از خامه)، زرده تخم‌مرغ و بیسکویت اسفنجی لیدی فینگر (savoiardi به ایتالیایی) است.

غذای شیرین ایتالیایی اغلب در ظرف‌های کوچک شیشه‌ای سرو می‌شود، بنابراین مصرف‌کنندگان می‌توانند لایه‌های مشخص خامه و اسفنج را مشاهده کنند. همچنین با پودر کاکائو تزئین می‌شود.

تیرامیسو به‌طورمعمول با این چهار یا پنج ماده تهیه می‌شود.

بااین‌حال، بسیاری قهوه را مهمترین ماده این دسر می‌دانند.

این به این دلیل است که با طعم نرم و ملایم زرده تخم‌مرغ، اسفنج و ماسکارپون تضاد دارد.

می‌توان آن را به‌عنوان قهوه محلول (فوری)، یک کنسانتره از قبل دم کرده یا حتی به‌عنوان یک شربت طعم دار به دستور غذا اضافه کرد.

بااین‌حال، برخی از آشپزها معتقدند که استفاده از قهوه غیر دم کرده به اندازه کافی طعم قهوه برجسته تولید نمی‌کند.

تاریخچه مختصری از تیرامیسو

ریشه تیرامیسو را می‌توان به Treviso، در منطقه Veneto ایتالیا (که همچنین به دلیل تولید برخی از بهترین Proco در جهان معروف است)، جستجو کرد.

مدت‌هاست که Trevigians تخم‌مرغ را با قهوه مخلوط می‌کنند (غالباً برای صبحانه) و به همین دلیل جای تعجب نیست که آن‌ها مسئول اختراع این دسر باشند.

کلمه «تیرامیسو» از Trevigian «tiramisu» آمده است که به معنی «بلند کردن من» یا است.

در طول سال‌ها، بحث‌های زیادی در مورد اینکه چه کسی برای اولین بار تیرامیسو را در Treviso ایجاد کرده است وجود دارد،

اما جهان پخت‌وپز پذیرفته است که اولین دستورالعمل رسمی را می‌توان در Le Beccherie جستجو کرد.

داستان از این قرار است که دستور پخت‌وپز برای اولین بار توسط آشپز قنادی Roberto Lolì Linguanotto پایه‌گذاری شد.

پس از دو سال دستورالعمل‌های آزمایشی، وی نسخه نهایی را در شب کریسمس، 1969 ارائه کرد. لو بکری هنوز هم تیرامیسوی آن‌ها را طبق دستور اصلی خود آماده می‌کند.

ظاهراً در ابتدا به‌عنوان یک ظرف دایره‌ای شکل ایجاد می‌شد، اما انواع مختلف دسر با استفاده از اشکال دیگر در سراسر ایتالیا و مناطق دیگر وجود دارد.

روند رو به رشد محبوبیت

تیرامیسو از آن زمان در غذاهای ایتالیایی بسیار موردتوجه قرار گرفت به‌طوری‌که تأسیس مدرسه تیرامیسو (Accademia del Tiramisu) را در آوریل 2011 تضمین کرد.

اکنون تقریباً ده سال است که این سازمان «فرهنگ تیرامیسو را انتقال می‌دهد» و در مورد تاریخچه خود تحقیق می‌کند.

در سایر نقاط جهان، این غذا نیز محبوبیت بالایی پیدا کرده است.

پس از افزایش محبوبیت در دهه 1980 در ایالات‌متحده، به‌ویژه در میان دیاسپورای های برجسته ایتالیایی-آمریکایی در شهر نیویورک، این دسر در فیلم Sleepless In Seattle در سال 1993 با بازی تام هنکس ارائه شد.

از اواخر قرن بیستم و اوایل قرن 21، در ایالات‌متحده و فراتر از آن محبوب بود.

گزارش سال 2007 بیان می‌کند که جستجوی «تیرامیسو» حدود 4.9 میلیون نتیجه در گوگل داشته است،

درحالی‌که سایر دسرهای سنتی ایتالیایی مانند کنلی (792 هزار بازدید) تعداد بسیار کمی داشته‌اند.

امروزه تیرامیسو همچنان یکی از مشاهیر منوی دسرهای ایتالیایی است و در بین مصرف‌کنندگان در سراسر جهان محبوب است.

انتخاب قهوه مناسب برای تیرامیسو

قهوه در دستورالعمل تیرامیسو دو عملکرد اصلی دارد: باعث تغییر بافت اسفنج‌های لیدی فینگر می‌شود و شیرینی کرم ماسکارپونه را متعادل می‌کند.

وقتی اسفنج قهوه را جذب کرد، بسیار کرک و شکننده و باعث ایجاد احساس دهانی غنی‌تر می‌شود.

الیسا قهرمان جام بریورز ایتالیا در سال 2020 و قهرمان اروپرس ایتالیا در سال 2019 است.

او توضیح می‌دهد که قهوه مورداستفاده در دستورالعمل اصلی تیرامیسو Le Beccherie با یک قابلمه موکا، یک آبجو اصلی در خانواده‌های سراسر ایتالیا تهیه می‌شود.

الیسا به من می‌گوید: «فرهنگ قهوه ایتالیایی بسیار سنتی است. به همین دلیل است که ما قهوه با طعم‌های بسیار غنی و تلخ را ترجیح می‌دهیم، همان‌طور که در مورد تیرامیسو مشاهده می‌شود.»


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

تیرامیسو

طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی -2

مجله قهوه – تیرامیسو یکی از محبوب‌ترین دسرها در کل جهان است. این یک غذای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *