قهوه ووش ووش

بررسی قهوه ووش ووش اتیوپی -1

مجله قهوه – قهوه ووش ووش (Wush Wush coffee) گونه‌ای کم بازده و کمیاب است که طی چند سال گذشته در قهوه‌های خاص محبوب شده است و در اصل در اتیوپی یافت می‌شود.

در مقایسه با گیشا و سایر ارقام کمیاب معروف، قهوه ووش ووش دارای یک مشخصات جام منحصربه‌فرد است

که می‌تواند حتی باریستاهای باتجربه را بی‌حس و متعجب کند؛ اما چرا این قهوه بسیار محبوب است؟

برای پاسخ دادن به این سؤال با النا لوکتوا از Ally Coffee، پاتریک Seeney از New Order Coffee و Jon Allen از آزمایشگاه قهوه Onyx صحبت کردم.

آن‌ها در مورد تاریخچه و مشخصات حسی یکی از جذاب‌ترین انواع در بخش قهوه به من گفتند که در ادامه با هم می‌خوانیم:

منشأ قهوه ووش ووش

بسیاری از ارقام برجسته وراثت از مناطق رشد قهوه اتیوپی به دلیل مکانی که برای اولین بار در آن یافت می‌شوند نامگذاری شده‌اند

و قهوه ووش ووش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

ووش ووش (فضای خالی) منطقه کوچکی در جنوب غربی اتیوپی است که فاصله زیادی با مناطق مشهور در حال رشد جیما و سیدامو ندارد.

ووش ووش به خاطر ارتفاعات حاصلخیز خود، جایی که چای‌های غنی و پر جنب‌وجوش در آن رشد می‌کنند، با خواص حسی مانند قهوه ووش ووش مشهور است.

قهوه ووش ووش با پیروی از مسیر گیشا، یکی دیگر از انواع معروف قهوه که از اتیوپی آغاز می‌شود و حدود 30 سال پیش وارد آمریکای جنوبی شد.

قهوه ووش ووش در کلمبیا

امروزه این قهوه را می‌توان در کلمبیا یافت، جایی که ارتفاع و شرایط رشد بارور از پروفیل‌های میوه‌دار، ظریف و گلدار پشتیبانی می‌کند که مصرف‌کنندگان از این گونه‌های نادرتر و پرطرفدار انتظار دارند.

النا لوکتوا یک خریدار قهوه سبز برای کلمبیا و اکوادور در Ally Coffee می‌گوید:

«من داستان‌هایی از تولیدکنندگان شنیدم که بذرهای Cenicafe (یک موسسه تحقیقاتی قهوه کلمبیایی)، ووش ووش را مستقیماً از اتیوپی برای اهداف تحقیقاتی می‌آوردند و در مزارع پیشگام تولید Wush Wush در کلمبیا می‌کاشتند.»

النا اضافه می‌کند که بسته به آب‌وهوا، تغذیه و منشأ دانه، انواع مختلف می‌تواند سازگار شود و از راه‌های قابل‌توجهی تغییر کند.

ریخت‌شناسی درخت آن به‌طور قابل‌توجهی متفاوت است، به این معنی که برای کاشت مجدد، انتخاب درخت بالغ لازم است.

وی می‌گوید: قهوه ووش ووش بیش از 20 ژنوتیپ دارد و بند ناف ژنوم مستعد جهش نیست.

جهش می‌تواند به تمام عوامل و شرایط پرورش بذر بستگی داشته باشد؛ تغذیه، بیماری‌ها و غیره.

«حقیقت این است که مانند همه گونه‌های دیگر که از بذرهای گواهی‌شده تولید نشده‌اند،

هر چیزی می‌تواند ساختار مورفولوژیکی و ژنتیکی خود را از طریق نژادهای محلی از طریق جهش طبیعی به دست آورد.»


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *