مجله قهوه – قهوه ووش ووش (Wush Wush coffee) گونهای کم بازده و کمیاب است که طی چند سال گذشته در قهوههای خاص محبوب شده است و در اصل در اتیوپی یافت میشود.
در مقایسه با گیشا و سایر ارقام کمیاب معروف، قهوه ووش ووش دارای یک مشخصات جام منحصربهفرد است
که میتواند حتی باریستاهای باتجربه را بیحس و متعجب کند؛ اما چرا این قهوه بسیار محبوب است؟
برای پاسخ دادن به این سؤال با النا لوکتوا از Ally Coffee، پاتریک Seeney از New Order Coffee و Jon Allen از آزمایشگاه قهوه Onyx صحبت کردم.
آنها در مورد تاریخچه و مشخصات حسی یکی از جذابترین انواع در بخش قهوه به من گفتند که در ادامه با هم میخوانیم:
منشأ قهوه ووش ووش
بسیاری از ارقام برجسته وراثت از مناطق رشد قهوه اتیوپی به دلیل مکانی که برای اولین بار در آن یافت میشوند نامگذاری شدهاند
و قهوه ووش ووش نیز از این قاعده مستثنا نیست.
ووش ووش (فضای خالی) منطقه کوچکی در جنوب غربی اتیوپی است که فاصله زیادی با مناطق مشهور در حال رشد جیما و سیدامو ندارد.
ووش ووش به خاطر ارتفاعات حاصلخیز خود، جایی که چایهای غنی و پر جنبوجوش در آن رشد میکنند، با خواص حسی مانند قهوه ووش ووش مشهور است.
قهوه ووش ووش با پیروی از مسیر گیشا، یکی دیگر از انواع معروف قهوه که از اتیوپی آغاز میشود و حدود 30 سال پیش وارد آمریکای جنوبی شد.
قهوه ووش ووش در کلمبیا
امروزه این قهوه را میتوان در کلمبیا یافت، جایی که ارتفاع و شرایط رشد بارور از پروفیلهای میوهدار، ظریف و گلدار پشتیبانی میکند که مصرفکنندگان از این گونههای نادرتر و پرطرفدار انتظار دارند.
النا لوکتوا یک خریدار قهوه سبز برای کلمبیا و اکوادور در Ally Coffee میگوید:
«من داستانهایی از تولیدکنندگان شنیدم که بذرهای Cenicafe (یک موسسه تحقیقاتی قهوه کلمبیایی)، ووش ووش را مستقیماً از اتیوپی برای اهداف تحقیقاتی میآوردند و در مزارع پیشگام تولید Wush Wush در کلمبیا میکاشتند.»
النا اضافه میکند که بسته به آبوهوا، تغذیه و منشأ دانه، انواع مختلف میتواند سازگار شود و از راههای قابلتوجهی تغییر کند.
ریختشناسی درخت آن بهطور قابلتوجهی متفاوت است، به این معنی که برای کاشت مجدد، انتخاب درخت بالغ لازم است.
وی میگوید: قهوه ووش ووش بیش از 20 ژنوتیپ دارد و بند ناف ژنوم مستعد جهش نیست.
جهش میتواند به تمام عوامل و شرایط پرورش بذر بستگی داشته باشد؛ تغذیه، بیماریها و غیره.
«حقیقت این است که مانند همه گونههای دیگر که از بذرهای گواهیشده تولید نشدهاند،
هر چیزی میتواند ساختار مورفولوژیکی و ژنتیکی خود را از طریق نژادهای محلی از طریق جهش طبیعی به دست آورد.»
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.