مجله قهوه – در سالهای اخیر، مشتریان کافیشاپ تقاضای بیشتری برای نوشیدنیهای رژیمی دارند. با تمرکز مصرفکننده در حال ظهور بهسلامتی، این مشتریان بیشتر به دنبال نوشیدنیهایی هستند تا فقط طعم خوب را تجربه کنند. اکنون بسیاری از آنها میخواهند که غذا و نوشیدنی مصرفی آنها بهسلامتی آنها کمک کند یا از سبک زندگی آنها حمایت کنند. با توجه به این نکته، بسیاری از مصرفکنندگان به دنبال نوشیدنیهای سنتی مانند کامبوچا و چای سبز هستند. نمونه دیگری از این قبیل هالدی دوده یا شیر زردچوبه است – که اغلب در کافهها بهعنوان لاته زردچوبه سرو میشود.
اما لاته زردچوبه امروز چقدر شباهت به شیر سنتی زردچوبه دارد؟ و چه نوع فوایدی برای سلامتی دارد؟ برای کسب اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را بخوانید:
لاته زردچوبه ازنظر فنی یک لاته نیست
همانطور که از نام آن مشخص است، ماده اصلی تشکیلدهنده این نوشیدنی زردچوبه است. این نوشیدنی رنگ و همچنین نام خود را به آن میبخشد، گرچه گاهی اوقات به آن «لاته طلایی» یا «شیر طلایی» نیز گفته میشود.
بااینحال، لاته زردچوبه ازنظر فنی لاته نیست، زیرا فاقد قهوه است. در عوض، این نوشیدنی با تهیه شیر زردچوبه با کف شیر و هنر لاته تهیه میشود.
Tudor Cioltea صاحب طلاهای طلا در رومانی میگوید: «بهترین روش برای توصیف این نوشیدنی این است که آن دارای طعم خامهای، همراه با یک ضربه تند و کمی شیرینی باشد.»
شیر زردچوبه معمولاً از زردچوبه آسیاب شده یا تازه تشکیلشده است که برای مدتزمان قابلتوجهی در شیر غوطهور شده است. بااینحال، ازآنجاکه مصرف لبنیات در هند (که اعتقاد بر این است که نوشیدنی ازآنجا نشات گرفته است) در برخی از مناطق کشور زیاد نیست، گاهی اوقات با قرار دادن زردچوبه در شیر نارگیل یا یک جایگزین غیر لبنی دیگر تهیه میشود.
امروزه، ازآنجاکه زردچوبه مرتب در شیر میتواند وقتگیر و بههمریخته باشد، بسیاری از کافهها از ترکیبات لاته زردچوبه خود استفاده یا ایجاد میکنند و این موارد اغلب برای استفاده در خانه به مردم فروخته میشود.
پس از آماده شدن مخلوط، شیر زردچوبه جوشانده، ادویه و سایر شیرینکنندهها مزه دار میشود. در صورت تهیه در خانه، نوشیدنی صافشده و سرو میشود. در کافهها، یک مرحله دیگر نیز وجود دارد: تزئین نوشیدنی با هنر لاته.
تودور به من میگوید: «طعم آن قطعاً میتواند با افزایش مقدار [و دامنه] ادویه و شیرینکنندههایی كه اضافه میکنید، تشدید شود. این زیبایی این نوشیدنی است و شما میتوانید آن را باسلیقه خود مطابقت دهید.»
چرا ترمریک؟
طبق مطالعهای که توسط مشاور تحقیقاتی Grand View Research انجام شده است، تقاضای مصرفکننده برای «مواد تشکیلدهنده عملکردی» در حال افزایش است. «مواد تشکیلدهنده عملکردی» بهطورکلی بهعنوان مواد غذایی طبیعی تعریف میشوند که باعث افزایش انرژی، کمک به سیستم ایمنی بدن انسان یا جلوگیری از بیماری میشوند.
دو مورد از مشهورترین نمونههای سالهای اخیر، ماستهای پروبیوتیک است که سلامت روده را تقویت میکند و «ابرغذاهای» آنتیاکسیدانی مانند زغالاخته یا گوجی توت.
در راستای این روند، زردچوبه اخیراً در دستورالعملهای نوشیدنی و منوها احیا شده است. بااینحال، ادویه به دلیل خواص دارویی بیش از 2000 ساله آن شناختهشده است.
اولین سابقه کتبی استفاده از زردچوبه در ظرفیت دارویی به سال 250 قبل از میلاد برمیگردد. این ماده در پزشکی آیورودا (یک سیستم طب سنتی جایگزین که در هند یافت میشود) و سایر مراسم مذهبی نقش اساسی داشته است.
این ادویه محبوبیت زیادی پیدا کرد بهطوریکه بیش از 53 عبارت سانسکریت ضبطشده است که فواید آن را توصیف میکند.
منشأ زردچوبه
زردچوبه بومی هند است، جایی که اکثر منابع ادویه در جهان برداشت، خشک، پودر شده و فرآوری میشود. این کشور همچنین بیش از 80٪ کل محصولات زردچوبه در جهان را مصرف میکند. تخمین زده شده است که متوسط بزرگسالان در آسیا در هرروز بین 200 و 1000 میلیگرم زردچوبه مصرف میکند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد که زردچوبه دارای کیفیت ضدالتهاب، آنتیاکسیدان، ضد باکتری، ضدویروس و ضد انگلی است. در طول تاریخ، آن را با شیر و فلفل سیاه ترکیب میکردند و یک پماد درمان خانگی ایجاد میکنند که برای درمان بیماریهای موضعی روی پوست قرار میگیرد.
بااینحال، بسیاری از محققان احساس میکنند که برای روشن شدن تأثیر آن بر بدن انسان، آزمایشهای بالینی بیشتری در مورد اثربخشی زردچوبه لازم است. درحالیکه اثرات دقیق آن مشخص نیست، اتفاقنظر پزشکی بر این است که این ادویه نوعی پتانسیل درمانی دارد و یک بزرگسال سالم میتواند حداکثر دو گرم در روز از آن مصرف کند.
آینده لاته زردچوبه
هنگامیکه در شیر غوطهور میشود، لاته زردچوبه را با طعم بسیار ملایم خاکی و تلخ فراهم میکند. بااینحال، بهعنوان یک عطروطعم بسیار ظریف با رنگ مشخص، میتوان آن را به سایر قهوههای ادویهدار به منوی کافیشاپ اضافه کرد.
بهعنوانمثال، اوا میگوید که او یک لاته زردچوبه را سرو میکند که با افزودن گلدان اسپرسو، زردچوبه، شیر گردو و شیر برنج به آب چغندر ارگانیک فشرده تهیه میشود.
او میگوید: «ما همچنین نسخههای یخی را در روزهای گرم ارائه میدهیم، زیرا مالت جزیرهای در مدیترانه است كه دمای تابستان میتواند به 45 درجه سانتیگراد برسد.»
تودور به من میگوید که لاتههای زردچوبهاش با ماکا، آشواگاندا (گیاه دارویی دیگری که اغلب با آیورودا همراه است)، فلفل سیاه و جینسینگ درست میشوند.
وی میافزاید: «شما میتوانید مخلوط زردچوبه ما را با موز یخ زده، پرتقال یا میوههای مورد علاقه خود مخلوط کنید تا یک اسموتی انرژی دهنده و سالم باشد. همچنین میتوانید آن را به لیموناد خود اضافه کنید یا از یک چای سرد تهیهشده با مخلوط لاته زردچوبه لذت ببرید.»
گرچه تهیه این نوشیدنی در خانه آسان است، اما میتوان آن را به تعداد تقریباً بیحدوحصر در پشت کافه بار تهیه کرد. چه زردچوبه با سایر ادویهها، شربتها، مواد شیرینکننده مخلوط شود و یا حتی به یک نوشیدنی کافیشاپ موجود اضافه شود، میتواند به شما کمک کند یک نوشیدنی واقعاً منحصربهفرد به مشتریان خود ارائه دهید.
منبع perfect daily grind
تنظیم و گردآوری الف. جلال
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.