قهوه در اتیوپی

قهوه در اتیوپی در دوران کرونا – 2

مجله قهوه – تأثیر Covid-19 بر روی زنجیره تأمین قهوه کاملاً مستند شده است. در کنار تعطیلی کافه‌ها، رستوران‌ها در عمده‌فروشی دچار افت شده‌اند و تولیدکنندگان قهوه با تأخیرهای لجستیکی و نوسانات تقاضا آسیب دیده‌اند. بااین‌حال، اگرچه همه افراد در سراسر زنجیره تأمین قهوه تحت تأثیر قرار گرفته‌اند، اما دقیقاً تأثیر آن از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. تأثیر همه‌گیر بر زنجیره تأمین قهوه در اتیوپی بی‌نظیر بوده است. این پیامدهای خاص شامل کمبود گسترده نیروی کار، تأخیر در حمل‌ونقل و لغو قرارداد در سراسر کشور است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تأثیربخش قهوه در اتیوپی ، من با آتری ونو از Daye Bensa، صادرکننده قهوه اتیوپی صحبت کردم که در ادامه بخش دوم این مقاله را می‌خوانید:

حمل‌ونقل

تأخیر حمل‌ونقل در کشورهای تولیدکننده قهوه در سراسر جهان در طول سال 2020 رواج داشته است. بااین‌حال، اتری به من می‌گوید اگرچه تأخیرهای جزئی وجود داشته است، اما حمل‌ونقل از طریق زنجیره تأمین اتیوپی به‌اندازه سایر کشورها تحت تأثیر قرار نگرفته است.

وی اضافه می‌کند که این تأخیرها به دلیل اقدامات فاصله اجتماعی نبوده است، بلکه به این دلیل بوده که رانندگانی که ازنظر ویروس مثبت بودند؛ قرنطینه شده‌اند.

بدیهی است که این امر شرکت‌های حمل‌ونقل در اتیوپی و حتی جیبوتی را در صورت حمل‌ونقل به بنادر آنجا تحت‌فشار قرار می‌دهد؛ اما این‌ها در مقایسه با مشکلات قراردادی که ما تجربه کرده‌ایم، فقط [مشکلات] جزئی هستند.

پرداخت

اتری می‌گوید که لغو پرداخت و قرارداد تأثیر قابل‌توجهی بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان قهوه در اتیوپی داشته است.

به‌طور طبیعی، وقتی شیوع همه‌گیر در ماه‌های ابتدایی سال 2020 برای اولین بار گسترش یافت، خریداران قهوه سبز در برابر کاهش تقاضای مشتری‌های خود، محتاطانه نسبت به هزینه‌های خروجی خود عمل کردند. درنتیجه، بسیاری از آن‌ها قراردادهای موجود را به تعویق انداختند، درحالی‌که دیگران آن‌ها را به‌طور کامل لغو کردند.

آتری توضیح می‌دهد که صادرکنندگانی مانند Daye Bensa بیشترین تأثیر را در هنگام وقوع این امر داشته‌اند. در اتیوپی، پس از اتمام برداشت محصول اما قبل از حمل قهوه، همه‌گیری شروع شد. در این مرحله، صادرکنندگان قبلاً هزینه قهوه خود را به کشاورزان پرداخت کرده بودند و به‌طور مؤثر خطر را به دست خودشان گرفته بودند.

آتری توضیح می‌دهد که وقتی این قراردادها لغو و به تعویق افتادند، صادرکنندگان با مصرف بیش‌ازحد قهوه روبرو شدند. این بدان معنی است که آن‌ها مقدار قابل‌توجهی پول را برای سهام سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما با کاهش زیادی در تقاضا روبرو شده‌اند. او خیلی ساده بیان می‌کند: «درحالی‌که هزینه‌های ما افزایش یافت، تقاضای بازار کند شد.»

زنجیره تأمین قهوه چگونه سازگار شد؟

باگذشت روزها، جهان و بخش قهوه در مورد چگونگی کاهش تأثیر Covid-19 بیشتر می‌آموزند. ذینفعان در سراسر زنجیره تأمین اقدامات بهبود فاصله اجتماعی را انجام می‌دهند و استفاده از تجهیزات محافظت شخصی (PPE) را افزایش می‌دهند.

وی می‌گوید: «اگرچه [هنوز] چالشی برای یافتن تقاضای قهوه‌هایمان در میان هزینه‌های فزاینده وجود دارد، اما ما هنوز هم باید بر روی سلامت و رفاه جوامع خود سرمایه‌گذاری كنیم. بدون وجود جوامع سالم، ما نمی‌توانیم بهترین قهوه اتیوپی را ارائه دهیم.»

همچنین توجه به این نکته مهم است که سازگاری با تأثیر Covid-19 به صادرکننده و روند خاصی که آن‌ها استفاده خواهند کرد بستگی دارد. درحالی‌که ازنظر تاریخی، استفاده از بورس کالای اتیوپی (ECX) برای تجارت قهوه در اتیوپی اجباری بوده است، تجارت مستقیم یکپارچه به‌صورت عمودی در سال‌های اخیر شکل‌گرفته است که موجب تفاوت‌هایی در نحوه تأثیرگذاری بر زنجیره تأمین قهوه شده است.

Covid-19 تأثیر قابل‌توجهی در زنجیره تأمین قهوه در اتیوپی داشته است، اگرچه این تأثیر برای بازیگران در هر مرحله از زنجیره تأمین متفاوت بوده است. درحالی‌که بسیاری تصور می‌کنند در کشورهای تولیدکننده، این خود تولیدکنندگان بودند که تأثیر همه‌گیری را ابتدا در اتیوپی احساس کردند، اما این چنین نبود. به لطف زمان برداشت و عدم اطمینان بازار به دلیل Covid-19، بسیاری از صادرکنندگان سنگین‌ترین تأثیر این بیماری را متحمل شدند.

باوجوداین، راهی برای پیش رو وجود دارد. با نزدیک شدن به اوج برداشت محصول 2020/2021 در اتیوپی، برنامه‌ریزی دقیق به این معنی است که تولیدکنندگان، خریداران و صادرکنندگان در این کشور آماده و از تأثیر همه‌گیری آگاه هستند. اینکه آیا در ماه‌های پس از برداشت، اوضاع متفاوت خواهد بود یا خیر، باید منتظر ماند.

منبع: perfect daily grind

نوشته نیکلاس کاستلانو

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *