قهوه و چای

تاریخچه ترکیب قهوه و چای در جهان

مجله قهوه – قهوه و چای محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان هستند؛ و گرچه ازنظر علاقه‌مندان به هر دو، ایده مخلوط قهوه و چای غیرمعمول به نظر می‌رسد، اما به طرز شگفت‌انگیزی محبوب است.

در سراسر جهان، قهوه و چای به روش‌های مختلفی به‌عنوان نوشیدنی‌های سنتی و کافه‌ای کاملاً جدید مخلوط و مصرف می‌شوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر، با متخصصان در مورد نوشیدنی‌های ترکیبی مانند یوآن یونگ، کوپی چام و منجمد صحبت کردم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چرا مردم قهوه و چای را در سراسر جهان مخلوط می‌کنند و نحوه تهیه برخی از این نوشیدنی‌های ترکیبی را در زیر بررسی کردیم که در ادامه می‌خوانید:

ترکیب‌های محبوب در سراسر جهان

درحالی‌که مفهوم مخلوط کردن قهوه و چای دقیقاً مختص یک کشور یا فرهنگ نیست، سه نوشیدنی اصلی ترکیبی از قهوه و چای وجود دارد.

امیلی مک اینتایر بنیانگذار و مدیرعامل Catalyst Trade مستقر در پورتلند، می‌گوید که ترکیب چای و قهوه در اتیوپی، جایی که به نوشیدنی حاصل از آن منجمد یا اسپریتس گفته می‌شود، محبوب است.

امیلی می‌گوید: «این یک نوشیدنی ساده است که با چای و اسپرسو درست می‌شود و اغلب با شکر شیرین می‌شود. این نوشیدنی معمولاً در شهرهای تفریحی مانند هاواسا و همچنین شهرهای بزرگ مانند آدیس‌آبابا رواج دارد و دارای طعم دلپذیر و با طراوت است.»

او به من می‌گوید که نوشیدنی منجمد اغلب با استفاده از یک مارک معروف چای محلی و اسپرسو ساخته می‌شود. چای قبل از ریختن اسپرسو بر روی آن در یک فنجان غوطه‌ور شده و با شکر شیرین می‌شود.

نتیجه آن، نوشیدنی متعادلی است که «نمای گل سبک چای سیاه را با تلخی سنگین‌تر و بلوطی اسپرسوی کباب تیره» ترکیب می‌کند.

اگر از مالزی یا سنگاپور دیدن کنید و نوشیدنی مشابهی را می‌یابید که در کیوسک‌های کنار خیابان یا کافی‌شاپ‌های سنتی سرو می‌شود که نام آن کوپی چام است.

این نوشیدنی است که با مخلوط کردن یک چای سیاه شدید با شکر، شیر تبخیر شده و قهوه غلیظ تهیه می‌شود و سپس می‌توان آن را گرم یا سرد سرو کرد.

یوآن یونگ چیست و چرا متفاوت است؟

درحالی‌که کوپی چام و نوشیدنی منجمد محبوب هستند، مشهورترین ترکیب قهوه و چای تا حد زیادی یوآن یونگ است که از هنگ‌کنگ سرچشمه می‌گیرد.

Mike Kwok مدیر فروشگاه در HYPEBEANS، واقع در Central، هنگ‌کنگ می‌گوید: «این نوشیدنی تقریباً در تمام چایخانه‌ها و غذاخوری‌های سنتی یافت می‌شود.»

یوآن یونگ به‌طورکلی با مخلوط کردن چای شیر به سبک هنگ‌کنگ و قهوه ساخته می‌شود. Lan Fong Yuen، یک چایخانه محلی، ادعا می‌کند که این نوشیدنی را در سال 1952 اختراع کرده است.

یوآن یونگ از دورانی نشأت می‌گیرد که فروشندگان مواد غذایی در فضای باز (معروف به دای دای دونگ) برای خدمت‌رسانی به رانندگان و کارگران در شهر وجود داشته‌اند.

این کارگران اغلب از چای به سبک هنگ‌کنگ لذت می‌بردند اما اغلب احساس می‌کردند فاقد کافئین است و افزودن قهوه به آن باعث بیدار ماندن آن‌ها در هنگام شیفت‌های طولانی یا هنگام رانندگی در طول شب می‌شود.

چای شیر به سبک هنگ‌کنگ بسیار محبوب است. تخمین زده می‌شود که سالانه حدود 2.5 میلیون فنجان نوشیدنی در این کشور مصرف شود. بااین‌حال، به طرز متفاوتی برای بیشتر چای‌های دم‌کرده دیگری که می‌توانید در سراسر جهان پیدا کنید، تهیه می‌شود.

برای تهیه چای شیر به سبک هنگ‌کنگی، برگ‌های چای سیاه خردشده در آب با نسبت تقریبی یک قاشق غذاخوری برگ چای در 150 میلی‌لیتر آب جوشانده می‌شوند و به‌طورکلی از یک چای سیلان پررنگ استفاده می‌شود.

این مخلوط قبل از اینکه با شیر غلیظ مخلوط شود حدود سه دقیقه دم می‌شود. برای هر قاشق غذاخوری برگ چای که در دم‌کرده اولیه استفاده می‌شود، حدود 200 میلی‌لیتر شیر تغلیظ شده اضافه می‌شود. سپس این دم‌کرده برای مدت سه دقیقه دیگر جوشانده می‌شود.

یافتن نسبت طلایی در یوآن یونگ

برای ایجاد یوآن یونگ، چای شیر به سبک هنگ‌کنگی به یک قهوه غلیظ اضافه می‌شود. نسبت دقیق و روش مخلوط متفاوت است. بعضی از دستورها توصیه می‌کنند که این مخلوط تقریباً 2: 1 چای شیر به قهوه باشد، درحالی‌که برخی دیگر به 50-50 نزدیک هستند.

نایجل ال بنیانگذار نوشیدنی‌های تیرستا در ونکوور کانادا می‌گوید: «برای معتبرترین طعم، نسبت طلایی “70٪ قهوه و 30٪ چای شیر تبخیر شده است. شیر تبخیری همیشه انتخاب این نوشیدنی است. استفاده از شیر تبخیری به این معنی است که نوشیدنی غلیظ و شیرین است – اما هنوز به‌اندازه کافی تلخ است تا از طعم شیرینی جلوگیری کند.»

همچنین اعتقاد بر این است که این تعادل طعم‌ها دلیل نامگذاری این نوشیدنی است. در کانتونی یوئن به اردک‌های نر و یونگ به اردک‌های ماده اطلاق می‌شود. این دو کلمه در نام نوشیدنی به‌عنوان کنایه از چگونگی تکمیل طعم‌دهنده‌ها با یکدیگر استفاده می‌شود.

مارتین به من گفت که قبل از ایجاد یوآن یونگ چای شیر به سبک هنگ‌کنگی درست نمی‌کند و می‌گوید که در عوض قبل از افزودن هر دو به شیر، قهوه و چای را جداگانه آماده می‌کند.

مارتین با یک‌سوم فنجان شیر تبخیر شده شروع می‌کند، قهوه سیاه را اضافه می‌کند تا زمانی که فنجان تقریباً نیمه‌پر شود و در آخر قبل از اینکه خوب هم بزنیم به آن را با چای سیاه اضافه می‌کند.

مایک می‌افزاید: «این نوشیدنی عالی کافئین است که ترکیبی از بافت ابریشمی چای شیر و طعم و عطر معطر و غنی قهوه است.»

قهوه و چای: آیا همچنان محبوبیت دارد؟

درحالی‌که یوآن یونگ هنوز در خارج از هنگ‌کنگ نسبتاً ناشناخته است، نایجل به من می‌گوید که آن را در دورتر از کشور، معمولاً در مکان‌هایی که جمعیت قابل‌توجهی از آسیایی‌ها دارند، می‌توان یافت.

مارتین می‌گوید که فکر می‌کند وقتی جهانیان با فرهنگ چای هنگ‌کنگ بیشتر آشنا شوند محبوبیت بیشتری پیدا خواهد کرد. او می‌گوید: «یوآن یونگ هنوز خیلی شناخته‌شده نیست. مردم هنوز در حال کشف چای شیر به سبک هنگ‌کنگ هستند و این به آماده بودن یا نبودن جهان بستگی خواهد داشت.»

منبع: perfect daily grind

نوشته جانیس چینا کنیا

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

دستگاه‌های اسپرسو

تکامل دستگاه‌های اسپرسو در گذر زمان – 2

مجله قهوه – دستگاه‌های اسپرسو مرکز کافی‌شاپ‌های سراسر جهان و نمادی از تخصص فنی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *