مجله قهوه – از قهوه ترک که با هل تهیه میشود تا لاته ادویه کدوتنبل، قهوه و ادویهجات تقریباً تا زمانی که مردم از قهوه لذت میبرند، با یکدیگر ترکیب میشوند. امروزه، مصرفکنندگان قهوه از نوشیدنیهای تهیهشده با دهها ادویهجات مختلف ازجمله دارچین، زردچوبه و زنجبیل لذت میبرند.
بااینحال، رابطه بین قهوه و ادویهجات فقط به کافیشاپ محدود نمیشود. در کشورهای تولیدکننده در سراسر جهان، برخی از تولیدکنندگان به دلایل مختلف ادویه را در کنار گیاهان قهوه خود کشت میکنند.
بنابراین، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رابطه منحصربهفرد قهوه با ادویه، با دو متخصص در انتهای مختلف زنجیره تأمین صحبت کردیم که در ادامه میخوانیم:
تاریخچهای مختصر از قهوه و ادویهها
امروزه ادویهجات ارزانقیمت هستند و بهطور گستردهای در مغازهها و سوپرمارکتهای سراسر دنیا موجود هستند. بااینحال، چند قرن پیش، بسیاری از آنها (مانند زنجبیل، زردچوبه، فلفل و هل) نادر و فوقالعاده گران بودند که اغلب فقط در دسترس ثروتمندان و نخبگان بود.
درحالیکه ادویهجات برای هزارهها رشد و استفاده میشده است، اما تا قرن 14 و 15 که کاوشگران از اروپا برای کشف مناطق نامشخص جهان در آن زمان عازم این کشورها شدند، تجارت جهانی نداشته است. وقتی این کار را کردند، بسیاری از آنها با ادویهجات جدید و غیرمعمولی روبرو شدند که شبیه چیزی نبود که در خانه دیده باشند.
این قدرتهای بزرگ اروپایی از اواخر قرن پانزدهم شروع به تجارت ادویه در مقیاس بینالمللی کردند. مورخان از تجارت ادویه بهعنوان «آغاز جهانیسازی» یاد کردهاند، زیرا راههای تجارت دریایی بین اروپا، چین، هند، عربستان و شمال و شرق آفریقا ایجاد کرده است.
تجارت ادویه در بازارهای جهانی
تجارت ادویه سهم بزرگی در توسعه اقتصادی و فرهنگی جهانی در طول قرن 15 و 16 داشت. بسیاری از تجار ادویهجات در داخل و خارج از کشور قدرتمند و ثروتمند شدند. تجارت ادویه در قرن هفدهم هنگامیکه قهوه و چای در اروپا بیشتر موردتوجه قرار گرفت، کند شد.
شباهتهای تاریخی بین قهوه و ادویهجات (و نحوه تجارت آنها) جذاب است و هر دو رابطه عمیق و پیچیدهای با استعمار و تجارت بینالمللی اولیه دارند. این شباهت در اولین معامله آنها نیز مشاهده شد. اعتقاد بر این است که وقتی بازرگانان برای اولین بار قهوه را به ونیز آوردند، در ابتدا ادویه قلمداد میشد.
به همین ترتیب، جای تعجب نیست که فرهنگهای مختلف در سراسر جهان قهوه را با ادویهجات درست میکنند، زیرا آنها هر دو چیز لوکس و مرتبط با ثروت، قدرت و انحطاط بودند.
بهعنوانمثال قهوه ترکی و عربی معتبر اغلب با هل دم میشود، درحالیکه در یمن، دانههای قهوه را گاهی اوقات با هاواژ مخلوط میکنند – مخلوطی از زنجبیل، هل، میخک و دارچین.
قهوه و ادویهجات در امروز
بااینحال، امروزه برای بسیاری از افراد قهوهخور، مفهوم ترکیب قهوه با ادویهجات تا حدودی بدیع است. درحالیکه ازنظر تاریخی این دو قرنها باهم ترکیب شدهاند، در 15 سال گذشته نوشیدنیهای کافیشاپ که با جوز هندی، زردچوبه، فلفل دلمهای و زنجبیل درست میشوند، به طرز باورنکردنیای محبوب شدهاند.
لاتههای ادویه کدوتنبل حتی یکفصل کامل از تقویم کافیشاپ را تحت سلطه خود درآوردهاند، بهطوریکه دادهها نشان میدهد در سال 2018 به میزان 600 میلیون دلار محصولات با طعم ادویه کدوتنبل فروخته شده است (تقریباً 5 درصد نسبت به سال قبل).
روندهای اخیر نشان داده است که درحالیکه مصرفکنندگان این نوشیدنیها را برای عطروطعم جدید خود انتخاب میکنند، بسیاری نیز معتقدند که ادویهجات ارزش غذایی و برخی از مزایای سلامتی را دارند. بهعنوانمثال زردچوبه، یک آنتیاکسیدان قوی با خواص ضدالتهابی است، درحالیکه زنجبیل میتواند بهعنوان کمککننده هضم غذا استفاده شود.
ویژگیهای قهوههای ادویه دار
توجه به این نکته مهم است که برخی از قهوههای ادویهدار زنجیرهای اصلی ممکن است حاوی مقادیر زیادی قند باشند که میتواند از مزایای تغذیهای بیشتر باشد.
آندرس ریوریو یکی از بنیانگذاران کافه Marjaba، در هندوراس میگوید که وقتی کافه او شش سال پیش افتتاح شد، بسیاری از مشتریانش تمایلی به نوشیدنیهای ادویهدار نداشتند – او میگوید که آنها یا آن را دوست داشتند یا از آن متنفر بودند و هیچ «اختلافی» وجود نداشت.
آندرس میگوید: «قهوهای که با هل سرو میکنیم یک نوشیدنی سنتی به سبک فلسطینی است.»
آندرس به من میگوید که هنگام تهیه نوشیدنیهای ادویهدار برای مشتری، او سعی میکند فقط ادویه و طعمدهندههایی اضافه کند که فکر میکند موردعلاقه آنها باشد و خاطرنشان میکند که زنجبیل و دارچین از محبوبترینها هستند.
ادویهها و قهوه ازنظر تولید و تولید رابطه غنی دارند و صدها سال است که اساساً در مقیاس بینالمللی با هم در ارتباطاند.
امروزه بهراحتی میتوان ادعا کرد که ادویهها در مراحل مختلف زنجیره تأمین قهوه نقش منحصربهفردی دارند.
منبع: perfect daily grind
نوشته استفان کره
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee