قهوه موکا

تاریخ و قدمت قهوه موکا

مجله قهوه – قهوه موکا به‌صورت خلاصه به ترکیب قهوه و شکلات گفته می‌شود. قهوه و شکلات اشتراکات فراوانی دارند.

هر دو از گیاهانی حاصل می‌شوند که در کشورهای استوایی رشد می‌کنند، هر دو به دلیل لوبیا مورد جستجو قرار می‌گیرند و هر دو بوداده می‌شوند تا پتانسیل واقعی خود را باز کنند.

همچنین بعضی‌اوقات در عطروطعم نیز، همپوشانی وجود دارد. شکلات یک نت رایج است که هنگام صحبت در مورد قهوه استفاده می‌شود؛ بنابراین، طبیعی به نظر می‌رسد که ما شکلات و قهوه را برای ایجاد یک نوشیدنی ترکیب کنیم.

مشهورترین ترکیب این دو مورد موکا است. من با باریستاها و صاحبان کافه‌ها صحبت کردم تا درباره موکا، نحوه ساخت آن و اینکه مردم فکر می‌کنند ممکن است تکامل یابد بیشتر بدانم. برای کسب اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را بخوانید.

واژه موکا از کجا آمده است؟

درحالی‌که امروز ما کلمه «موکا» را با یک نوشیدنی مرتبط می‌کنیم، این کلمه درواقع از یک مکان می‌آید: شهر المخا یا موکا، در یمن.

موکا یک شهر ساحلی و یک بندر تجاری است که در امتداد دریای سرخ قرار دارد.

این بازار بزرگ قهوه جهان از قرن 15 تا اوایل قرن 18 بوده است. در این دوره زمانی، قهوه عربیکا که در مناطق کوهستانی مرکز یمن و در ارتفاعات کشت می‌شد به نام این بندر نام‌گذاری شد و به‌عنوان «قهوه موکا» فروخته شد.

امروز، ما موکا (موکا عربی) را به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین انواع گیاه قهوه عربیکا شناسایی کرده‌ایم.

گیاهان موکا کوتاه با انواع توت‌ها و برگ‌های کوچک هستند و ازنظر بهره‌وری سطح پایینی دارند.

درحالی‌که همه قهوه‌های یمنی از انواع موکا نبودند، نام بندر منجر به برچسب‌گذاری این قهوه‌ها شد.

در این برهه از زمان، نوشندگان قهوه در سراسر جهان قهوه یمنی را دارای طعم خاکی یا شکلاتی توصیف کردند.

بااین‌حال، این ویژگی تقریباً در نزدیکی یمن یا شهر موکا به تعریف مدرن موکا نزدیک است.

یافتن اطلاعات معتبر در مورد تاریخچه نوشیدنی موکا (نام‌گذاری مناسب نام قهوه آن) بسیار دشوارتر است.

بااین‌حال، اغلب اوقات به قرن 18 میلادی در ایتالیا بازمی‌گردد، جایی که ترکیبی از اسپرسو، شیر و نوشیدنی شکلات / کاکائو در یک لیوان کوچک سرو می‌شد.

این نوشیدنی در ابتدا به‌عنوان بیسیرین یا باواریزا شناخته می‌شد. تنها در سال 1892 بود که برای اولین بار در دستورالعمل بتی کراکر به ماکا کافه اشاره‌شده است.

چگونه می‌توانید یک موکا درست کنید؟

Kaley Gann مدیر خرده‌فروشی دو کافه Ceremony Coffee در بالتیمور، مریلند؛ موکا را چنین تعریف می‌کند: «یک نوشیدنی که با دو شات اسپرسو، شکلات (شربت، نوشیدن شکلات یا تراش) و شیر بخارپز تهیه می‌شود».

بسته به ترجیح مشتری و کافه یا باریستا که آن را سرو می‌کند، نوشیدنی ممکن است همان‌طور که سرو می‌شود، یا با گردوغبار پودر کاکائو، خامه زده‌شده، شربت شکلات / تراش یا مارشمالو تهیه شود.

نوع شکلات مورداستفاده از کافه به کافه متفاوت خواهد بود. به‌عنوان‌مثال، کافی‌شاپ‌ها می‌توانند از شکلات ذوب‌شده به‌جای پودر یا شربت استفاده کنند که به‌طور طبیعی به زمان آماده‌سازی بیشتری نیاز دارد.

Kaley می‌گوید: «موكاها از موادی كه دارای شکلات آشامیدنی بیشتری هستند گرفته تا شربت‌های شکلات تلخ صاف درست می‌شوند.»

Edgars Kazlausks یک باریستا و قهوه ساز در انگلستان می‌گوید: «بهترین روش برای تهیه موکا شروع با مخلوط کردن شکلات با اسپرسو و سپس پر کردن آن با شیر است.»

نقش اسپرسو در قهوه موکا

تایلر اسمیت صاحب Lucky’s Coffee Roasters در Upland، کالیفرنیا می‌گوید: «انتخاب اسپرسو همه تفاوت را در جهان ایجاد می‌کند.

ازآنجایی‌که ما می‌خواهیم این نوع نوشیدنی‌ها با همکاری اسپرسو؛ طعم شکلات را برجسته کنند، ما از یک برزیل بوداده متوسط ​​، تک‌ریشه با رایحه طبیعی و رایحه‌های مطبوع شکلات و آجیل استفاده می‌کنیم.»

همچنین می‌توانید با تغییر نوع شکلات مورداستفاده، عطروطعم موکا را تغییر دهید. درحالی‌که موکا اغلب با استفاده از شکلات پر کاکائو تهیه می‌شود (تولیدکننده راهنمای رستوران فرانسوی میشلن حداقل 70٪ را توصیه می‌کند)، لزوماً این‌گونه نیست.

موکا ها را می‌توان با شکلات سفید (موکا سفید) یا حتی با ترکیب شکلات سفید و تیره (موکا گورخر) ایجاد کرد.

تایلر به من می‌گوید هنگامی‌که موادی مانند خامه زده‌شده، تراش‌های شکلات یا شربت شکلات به آن اضافه می‌شود، بسیاری از تغییرات موکا همان چیزی است که وی «نوشیدنی‌های دسر» می‌داند.

موکا یک قهوه کلاسیک است. مواد تشکیل‌دهنده آن را به یک بستر مناسب برای آزمایش باریستاها تبدیل کرده است.

در 200 سال گذشته چندین بار تکامل‌یافته است، از زمانی که برای اولین بار به‌عنوان بیسیرین یا باواریزا در ایتالیا نوشید.

جالب است که ببینیم چند دهه آینده چه چیزی برای آن در نظر گرفته‌اند و چگونه تغییر می‌کند تا مطابق باسلیقه و روند مدرن باشد.

منبع: perfect daily grind

نوشته جانیس چینا کنیا

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *