چای لاته

چای لاته و تاریخچه آن

مجله قهوه – چای لاته گرم، شیری و معطر است و در بین بسیاری از کافه محبوبیت بالایی دارد. بااین‌وجود، علی‌رغم اینکه در کافی‌شاپ‌ها سرو می‌شود و به نام لاته نام‌گذاری شده است، اما درواقع هیچ قهوه‌ای در آن وجود ندارد.

چای یکی از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های در جهان است. منشأ آن هزاران سال پیش در هند بوده و طی دو قرن گذشته در سراسر جهان گسترش یافته است.

بااین‌وجود یک سؤال بزرگ باقی‌مانده است: چگونه نوشیدنی‌ای که هزاران سال از قدمت آن می‌گذرد در فهرست غذاهای کافی‌شاپ اینقدر محبوب شد؟

در اینجا توضیحی در مورد چای لاته، محل تولد آن و آینده آن را با هم می‌خوانیم.

چای لاته چگونه ساخته می‌شود؟

یک چای لاته با مخلوط کردن شیر بخارپز شده با چای سیاه که با ادویه‌جات ساخته می‌شود، درست می‌شود.

سپس نوشیدنی با کف پوشانده می‌شود. ادویه‌های مورداستفاده از کافه‌ای به کافه دیگر متفاوت خواهد بود.

برخی از کافی‌شاپ‌ها مخلوط چای با آرت و طراحی ایجاد می‌کنند و مواد را مخفی نگه می‌دارند. بااین‌حال، دیگران از یک شربت چای شیرین یا یک پودر استفاده می‌کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهد نوشیدنی موردنیاز را به‌سرعت دم کنند.

درحالی‌که “نسبت شیر ​​گرم به کف یکسان است”، اما چای لاته “واقعی” نیست، زیرا در آن از قهوه اسپرسو استفاده نمی‌شود.

چای چیست؟

همان‌طور که دنیای غرب می‌داند چای هزاران سال است که در هند رشد کرده است.

کلمه چای از کلمه Hindustani برای همه و هر نوع چای منشأ گرفته است که از هزاران سال پیش در منطقه آسام رشد کرده است.

وقتی صحبت از چای در چای لاته به‌عنوان مخلوط خاصی از چای سیاه و ادویه‌جات می‌شود، منظورمان چای ماسالا است.

چای ماسالا با قرار دادن چای سیاه در آب و سپس مخلوط کردن آن با شکر، زنجبیل و شیر تهیه می‌شود؛ اما ممکن است ادویه‌های دیگری ازجمله هل، میخک، دارچین یا دانه‌های فلفل به آن اضافه شود.

چای لاته در هند

اعتقاد بر این است که چای ماسالا برای اولین بار در شبه‌قاره هند در حدود 5000 تا 9000 سال پیش ظهور کرد. برخی از داستان‌ها حاکی از آن است که منشأ آن از یک دربار سلطنتی در سیام به‌عنوان یک نوشیدنی در ارتباط با آیورودا، نوعی داروی جایگزین باستانی هند است.

درمان‌های آیورودا ازنظر تاریخی شامل استفاده از ترکیبات گیاهی، مواد معدنی و فلزات برای درمان بیماری یا درد بود.

اشکال اولیه چای ماسالا فقط حاوی چای سیاه همراه با ادویه‌ها و گیاهان بود. به لطف نفوذ استعمار انگلیس در هند، شیر فقط در دهه 1800 اضافه شد.

در تلاش برای تضعیف انحصار چای در چین، شرکت هند شرقی انگلیس تعداد زیادی مزارع را برای ایجاد منبع چای قابل‌کنترل ایجاد کرد.

امروزه هرساله بیش از 800000 تن چای در هند مصرف می‌شود. تخمین زده می‌شود که درازای هر فنجان قهوه 30 فنجان چای مصرف شود.

بعلاوه، به‌طور متوسط ​​هرروز دو فنجان چای نوشیدنی می‌شود.

در سراسر هند، چای به طرز دیگری تهیه می‌شود. معمولاً مشاهده می‌شود که از شیر بوفالو لذت می‌برند زیرا گاو در آیین هندو مقدس است.

تاریخچه چای لاته تا حدودی مبهم‌تر است. اعتقاد بر این است که از دهه 1990 در قهوه‌خانه‌های غربی ظاهر شد، اما اطلاعات مستقیمی در مورد زمان ایجاد آن وجود ندارد.

محبوبیت آن در 10 تا 15 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. امروزه در اکثر فروشگاه‌های بزرگ کافی‌شاپ ازجمله استارباکس، دانکین دونات، قهوه کاستا و تیم هورتون موجود است.

چای لاته

چای لاته و تغییرات مدرن

چای لاته مدرن نوشیدنی است که موردتوجه بسیاری از افراد قرار می‌گیرد.

ازآنجاکه هر کافی‌شاپ هنگام تهیه چای لاته از دستورالعمل کمی متفاوتی استفاده می‌کند، تغییرات تعریف‌شده معمولاً معمول نیست.

به‌طورکلی با تغییر در نوع یا حجم ادویه‌های استفاده‌شده، مخلوط چای اصلاح می‌شود.

فراتر از این تغییرات، یک “نسخه” از چای لاته وجود دارد که به‌طور قابل‌توجهی محبوب‌تر است.

“چای کثیف” با افزودن یک شات اسپرسو به یک چای لاته ساخته می‌شود. اعتقاد بر این است که این اتفاق به‌طور تصادفی در دهه 1990 در لندن ایجادشده است.

آینده چای لاته

یکی از موارد موردتوجه در مورد چای لاته، میزان قند موجود در آن به‌طور متوسط ​​است. بسیاری از کافی‌شاپ‌ها، به‌خصوص زنجیره‌ای، آن‌ها را با مقدار زیادی شکر درست می‌کنند یا از شربت استفاده می‌کنند که سطح قند بالایی دارد.

ازآنجاکه به‌طورکلی این نوشیدنی حاوی مقدار زیادی قند است، موسسه خیریه Action on Sugar در انگلیس اظهار داشت که “نوشیدنی‌های با طعم گرم” مانند چای لاته باید “یک نوشیدنی گاه‌به‌گاه باشد، نه یک نوشیدنی” روزمره “.

بااین‌حال، با تمرکز مصرف‌کننده بر سلامتی، ممکن است روز به روز شاهد افزایش لاته های چای باشیم که با قند کم و طعم‌دهنده‌های کاملاً متفاوت ساخته می‌شوند.

آیا در دنیایی که سلامتی در اولویت مصرف‌کننده است، چای لاته در فهرست‌ها محبوبیت خواهد داشت؟ این مسئله بعداً بررسی خواهد شد.

درهرصورت، چای لاته دارای تاریخچه‌ای غنی و عطروطعمی است که اغلب از کافه‌ای به کافه دیگر متفاوت خواهد بود. اگر یکی را امتحان نکرده‌اید و درباره عطروطعم کنجکاو نیستید، شاید وقت آن رسیده است که به کافی‌شاپ محلی خود سر بزنید.

منبع: perfect daily grind

نوشته جانیس چینا کنیا

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *