رابطه اسیدیته

رابطه اسیدیته با انواع دانه قهوه

مجله قهوه – اغلب بو دادن و برشته کردن دارک و تیره‌تر، موجب تلخ‌تر شدن قهوه می‌شود. درحالی‌که در رُست قهوه و بو دادن سبک‌تر و ملایم‌تر اسیدهای میوه‌ای بیشتر به دهان بروز می‌یابند. حقیقت این است که مهم نیست که چگونه انواع دانه قهوه را دم‌کرده یا برشته کنید، بعضی از قهوه‌ها همیشه اسیدهای ارگانیک بیشتری نسبت به سایرین دارند. عواملی مانند خاستگاه، تنوع، روش پردازش و آب‌وهوا تأثیر زیادی در این امر دارد. در ادامه به بررسی رابطه اسیدیته این عوامل مؤثر می‌پردازیم.

رابطه اسیدیته خاستگاه قهوه

به عقیده کارشناسان قهوه هر مبدأ و منشأ قهوه، نوع مشخصی از خصوصیات خاک و مقدار مشخصی از اسید را در خود دارند. به‌عنوان‌مثال اسید مالیک در قهوه‌های کنیا شایع‌تر است، درحالی‌که اسیدسیتریک در قهوه‌های کلمبیا شایع‌ است. یادتان باشد این بدان معنی است که نت سیب‌ در قهوه کنیا و نت میوه‌های مرکباتی بیشتر در دانه قهوه کلمبیا وجود دارند.

 انواع و گونه‌ها

نوع و گونه قهوه نقش مهمی در اسیدیته درک شده از فنجان قهوه شما دارد. به‌عنوان‌مثال گونه‌های Arabica تمایل به داشتن اسیدهای کلروژنیک کمتری دارند که باعث کاهش اسیدیته درک شده در آن می‌شود. انواع خاصی، مانند SL-28 که در کنیا پیدا می‌شود، به دلیل اسیدیته درخشان آن شناخته‌شده است.

بخشی از این مسئله فقط به ژنتیک دانه قهوه بستگی دارد. بااین‌حال، بخشی از آن نیز به دلیل شرایط کشاورزی آن منطقه است و همین امر بر طعم آن تأثیر دارد.

آب‌وهوا و ارتفاع

پرطرفدارترین دانه‌های قهوه معمولاً در ارتفاعات بالاتر رشد می‌کنند و این ارتباط بیشتر از ارتفاع به دمای محل رشد ربط دارد. قهوه‌ای که در دمای خنک‌تر به خاطر ارتفاع بالا رشد می‌کند، رشد کندتری دارد و به‌این‌ترتیب طعم‌های موجود در قهوه پیچیده‌تر می‌شوند. این قهوه هنگام دم کردن، اسیدی‌تر و معطرتر از قهوه‌هایی است که در آب‌وهوای گرم‌تر رشد می‌کنند، مثلاً در پایین همان کوه. به عقیده کارشناسان قهوه  انواع دانه قهوه اگر در ارتفاع مناسب کاشته شوند، می‌توانند اسیدیته بیشتری ایجاد کنند.

رابطه اسیدیته و پروسه فراوری

اگرچه ما اغلب دانه قهوه را لوبیا یا گیلاس می‌نامیم اما واقعیت چیز دیگری است: این دانه یک توت شیرین و طعم دار است که به گیلاس معروف است؛ اما برداشت این میوه مشکل است. چندین روش مختلف برای انجام این کار وجود دارد و روشی که انتخاب‌شده است روی طعم نهایی قهوه تأثیر می‌گذارد.

به‌عنوان‌مثال، قهوه‌های خیس / شسته شده در آب پالپ شده و شسته می‌شوند و لایه‌هایی از محتوای ساکارز و فروکتوز را از بین می‌برند. از طرف دیگر، در قهوه‌های فرآوری شده که در آن دانه قهوه به‌طور طبیعی خشک می‌شود شاهد افزایش شیرینی کلی و غلبه بر اسیدیته درک شده هستیم. درمجموع اسیدیته‌ دریافتی از قهوه‌ فرآوری ‌شده به روش شسته نسبت به روش طبیعی بیشتر است و این احتمالاً به خاطر تن‌واری و بادی بالای قهوه فرآوری شده به روش طبیعی ا‌ست که اسیدیته قهوه را تا حدودی می‌پوشاند.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

 

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *