قهوه پرو قهوه ارگانیک

پرو پیشتاز در تولید قهوه ارگانیک

مجله قهوه – فعالان صنعت قهوه، کشور پرو را به قهوه ارگانیک می‌شناسند و قهوه پرو یکی از قهوه‌های شناخته‌شده و پرطرفدار میان دوستداران قهوه به شمار می‌آید. قهوه برای نخستین بار در سده 17 میلادی در پرو کشت شد و امروزه بیش از 70 درصد زیرگونه‌های قهوه عربیکا کشت می‌شود و زیرگونه تیپیکا (Typica) عمده‌ترین زیرگونه قهوه کشت‌شده در این کشور است.

پرو همواره یکی از تولید‌کنندگان عمده قهوه دنیا بوده، اما در چند دهه اخیر کوشیده تا سهم بیشتری از بازار قهوه تخصصی یا قهوه اسپشیالیتی و ارگانیک را کسب کند.

یک کشاورز معمولی در پرو معمولاً بر روی مزرعه‌ای دو تا سه هکتاری و کیلومترها دورتر از امکانات رفاهی، کار و زندگی می‌کند. برداشت محصول در پرو از آوریل تا نوامبر صورت می‌گیرد و بعد از دست‌چین کردن میوه‌های رسیده قهوه، کشاورزان این میوه‌ها را تا کارگاه‌های سنتی فرآوری خیس (Wet Processed) حمل می‌کنند.

خوبی این کارگاه‌های سنتی این است که آب کمتری مصرف می‌کنند و درنتیجه منابع آب و رودخانه‌های پرو کمتر دچار آلودگی‌های ناشی از فرآوری قهوه به روش‌های صنعتی می‌شوند.

یک شنبه بازار در پرو

میدان‌های شهرها در پرو، روزهای یک‌شنبه به بازاری پر هیاهو تبدیل می‌شود. کشاورزان قهوه، قهوه تولیدی خود را به خریداران می‌سپارند و مایحتاج خود و خانواده را خریداری کرده به روستاهای خود بازمی‌گردند. اتفاق معمول و ناخوشایندی که ممکن است بیافتد این است که تنها یک خریدار قهوه به میدان شهر پا بگذارد.

در این حالت، خریدار، قهوه تولیدی این کشاورزان را به قیمت بسیار پایینی می‌خرد. کشاورزان خرده‌پا هم که مکان مناسبی برای انبار کردن قهوه تولیدی خود ندارند و از آن گذشته بازگرداندن قهوه به روستا و مزرعه‌شان کار بسیار دشواری است، مجبورند قهوه خود را به قیمت پایین بفروشند. این خریداران قهوه نیز به‌نوبه خود با همین شرایط قهوه خریداری‌شده از این کشاورزان را در شهرهای بزرگ‌تر می‌فروشند. قهوه‌ای که مخلوطی است از دانه‌های قهوه تمام کشاورزان خرده‌پا و هرچه مزارع کشت دورتر از بندرهای صادرات قهوه باشند، این مخلوط شدن قهوه یک مزرعه با قهوه مزارع دیگر بیشتر اتفاق خواهد افتاد.

انجمن قهوه تخصصی پرو (JNC) در سال ۱۹۹۳ تشکیل شد و از آن زمان تا‌کنون تمام تلاش خود را وقف بهبود شرایط کشت قهوه، فرآوری آن و همچنین ارتقاء سطح زندگی کشاورزان قهوه پرو کرده است. از زمان تأسیس انجمن تعداد زیادی از کشاورزان خرده‌پای پرو به تعاونی‌های تجارت منصفانه پیوسته‌اند که این امر توانسته کمک شایانی به بهبود شرایط زندگی آن‌ها و سوددهی بیشتر مزارع‌شان بکند.

مسئولان تعاونی‌های تجارت منصفانه و JNC، همچنین توانسته‌اند کشاورزان زیادی را به کشت قهوه‌های تخصصی (اسپشیالیتی) و ارگانیک ترغیب کنند و از این طریق سهم پرو در بازار این قهوه بیشتر شده است، به‌گونه‌ای که پرو هم‌اکنون یکی از چند کشور پیشتاز دنیا درزمینه کشت قهوه‌های ارگانیک است.

شاخصه‌های طعمی قهوه ارگانیک پرو

این قهوه به‌طورمعمول قهوه‌ای است با اسیدیته‌ی ملایم همراه با بادی‌ای (body) سبک اما پر عطر و طعم. این قهوه به‌عنوان پایه‌ای خوب برای تهیه قهوه‌های ترکیبی گوناگون شناخته می‌شود. این قهوه همچنین به‌صورت گسترده در ترکیب‌هایی با رست تیره (Dark Roast) و همچنین قهوه‌های طعم دار استفاده می‌شود.

قهوه‌های شسته شده (فرآوری مرطوب) دره چانچامایو در ۲۰۰ مایلی شرق لیما (پایتخت) در رشته‌کوه‌های آند معروف‌ترین قهوه‌های پرو هستند.

کشاورزان منطقه کوزکو (Cuzco) به‌خصوص دره اوروبامبا نیز قهوه‌های مرغوبی تولید می‌کنند که آن‌ها نیز به روش مرطوب فرآوری می‌شوند. بالاترین درجه مرغوبیت قهوه‌های پرو AAA است و مزارع ارگانیک شمال کشور که توسط تعاونی‌های کوچک محلی اداره می‌شوند نیز گاهی قهوه‌های بسیار مرغوبی تولید می‌کنند.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *