کافه‌های وین

کافه‌های وین پیشرو در فرهنگ اتریش

مجله قهوه – کافه‌های وین نقش مهم و تاریخی در شکل‌دهی فرهنگ وینی‌ها دارد و مکانی کلیدی برای جلسات و دورهمی‌های نویسندگان، هنرمندان، موزیسین‌ها و فیلسوف‌ها در قرن نوزدهم شناخته می‌شود.

در سال‌های اخیر دیده می‌شود که تغییر محسوسی در دنیای قهوه‌ی وین رخ داده است و کافه‌های جدید و پیشرو سنت‌ها را دگرگون کرده‌اند. قهوه‌خانه‌ها و کافه‌های جدید و قدیمی وین، هر دو ارزش دیدن دارند. در این مطلب تعدادی از کافه‌های وین را معرفی می‌کنیم.

کافه شواتزنبرگ

کافه شواتزنبرگ (Schwarzenberg) به‌عنوان قدیمی‌ترین کافه‌ی وین شناخته می‌شود که در جاده‌ی دایره‌ای رینگشتراسه (Ringstrasse) قرار دارد. اتفاق عجیب این کافه در پایتخت اتریش این است که شخصیت‌های ادبی و هنری جزو مشتریان ثابت آن نبوده‌اند.

در عوض چه در زمان گذشته و چه امروز تجار و بازاری‌هایی که علاقه‌مندند حین نوشیدن قهوه روزنامه بخوانند و بعد از کار اشترودل بخورند، بیشتر به آن مراجعه می‌کنند. دسرهای خوش‌طعم و نوشیدنی‌های گرم متنوع به همراه منوی مفصلی از غذاهای اتریشی در این کافه عرضه می‌شود.

به جهت تجربه غذاهای سنتی اتریش می‌توانید برای پیش‌غذا سوپ دامپلینگ جگر (liver dumpling soup) و برای غذای اصلی تافه اشپیتز و اگر تمایل داشتید اشترودل سیب را به‌عنوان دسر سفارش دهید.

زوسمونت کافی بار

زوسمونت کافی بار (Süssmund Kaffeebar) توسط نیکولاس هارتمن (Nikolaus Hartman) در سال ۲۰۱۴ پدید آمد. او علاقه‌ و اشتیاق زیادی در تهیه‌ی دانه‌های قهوه و مخلوط کردن آن‌ها به شیوه‌ی خود دارد.

این کافه با دیوارهای سفید و آبی روشن و کف‌پوش طرح تراشه‌های چوب، چیدمان و فضایی شیک و ظرفیت جلوه‌ای ویژه دارد. نمای مینیمال آن موجب می‌شود توجه‌ها به همان چیزی که باید یعنی قهوه‌ای معطوف شود که در حال نوشیدن آن هستید.

دانه‌های قهوه تحت نظارت صحیح و دقت زیاد شرکت در فرآوری و همکاری با کشاورزان تأمین می‌شوند.

کافه‌های وین

کافه پروکل

کافه پروکل (Café Prückel) بیش از صد سال است که از ارکان جنبش کافه‌های وین شناخته می‌شود. همه‌ی آنچه مربوط به فرهنگ قهوه در وین باشد مثل پیشخدمت‌های با لباس رسمی و آماده به خدمت، در آن دیده می‌شود.

این کافه‌ با دکوراسیون زیبای به سبک دهه‌ی ۱۹۵۰ در نوامبر ۲۰۱۱ در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شد. طراحی داخلی با رنگ‌ صورتی پاستلی و استفاده از مبلمان، فیلم‌های وِس اندرسون (Wes Anderson) را تداعی می‌کند.

کافه سنترال

اگرچه جلوی کافه سنترال (Cafe Central) تقریباً در همه‌ی ساعات روز مردم صف بسته‌اند اما برای یک بار در زندگیتان هم که شده باید این کافه را ببینید. طراحی داخلی آن حیرت‌انگیز است و کیک‌‌های آن فوق‌العاده خوشمزه هستند.

موقعیت مکانی آن که در مرکز شهر قرار گرفته و باعث شده بسیار شلوغ باشد. کافه سنترال در سال ۱۸۷۶ افتتاح شد و بنای آن به سبک اواخر دوره‌ی رمانتیک ساخته شده که معماری بناهای قدیمی با المان‌های جدید ترکیب می‌شد. شخصیت‌های تاریخی برجسته‌ی پرشماری مانند لئو تروتسکی (Leo Trotsky)، آرتور شنیتسلر (Arthur Schnitzler)، زیگموند فروید و هوگو فون هوفمانستال (Hugo von Hofmannsthal) از مشتریان ثابت آن بودند و کافه هنوز از این شهرت خود در حوزه‌ی ادبیات بهره می‌برد.

بعد از جنگ جهانی دوم کافه سنترال به مدت چهار دهه تعطیل و در سال ۱۹۸۶ بازسازی و بازگشایی مجدد شد.

تا امروز از اصالت، جذابیت و استایل کافه چیزی کم نشده است و هنوز با غذاهای سنتی اتریشی پذیرای مهمانان خود است.

کافه‌های وین

زایت بستر

زایت بِستر (Zweitbester) با دیوارهای آجری خام، کف بتنی خاکستری و صندلی‌های ساده سبک طراحی صنعتی را انتخاب کرده است که از خانه قهوه‌های سنتیِ گرم و صمیمی فاصله‌ی زیادی دارد. بااین‌وجود محیط آن احساسی راحت و منحصربه‌فرد را منتقل می‌کند.

غذاهای آن تازه و با استفاده از سبزیجات ارگانیک، گوشت‌های منطقه و نان تهیه شده در نانوایی ارگانیک فراهم می‌شود و مشتری‌ها می‌توانند از منوی مخصوص روزانه یا منوی ثابت، غذای خود را سفارش دهند.

بالتازار

کافه‌ی جذاب و خلاقانه‌ی بالتازار (Balthasar) در منطقه‌ی دو وین که به‌تازگی بازسازی‌شده، لیوپولد اشتات (Leopoldstadt)، قرار دارد. طراحی داخلی آن شیک ساخته شده است.

دیوارهای طوسی ملایم با تزئینات عجیب و کنجکاو کننده مثل چراغ‌های طلایی و مچاله‌ شده‌ی بالای کانتر، طراحی داخلی آن را تشکیل می‌دهند.

کارکنان خوش‌برخورد و قهوه‌ی قوی اما با طعمی لطیف باعث می‌شود بالتازار از کافه‌هایی باشد که نباید آن را از دست بدهید.

کافه آلت وین

کافه آلت وین (Kaffee Alt Wien) در فرهنگ قهوه‌ی این شهر و کافه‌های وین همچون نهادی اساسی نقش داشته است و این تنها نکته‌ی قابل توجه در مورد آن نیست.

این کافه در قلب مرکز شهر و در نقطه‌ای دنج در خیابان‌های سنگ‌فرش آن قرار گرفته است. لئوپولد هاوِلکا (Leopold Hawelka) که بنیان‌گذار کافه‌ وینی شناخته می‌شود در سال ۱۹۳۶ این کافه را بنا کرد.

مشتریان می‌توانند گزینه‌ی مخصوص کافه یعنی دیس اتریشی خوش‌طعم آن را انتخاب کنند یا کل شب را در کافه گذرانده و انواع خوراکی‌های آن را امتحان کنند. قسمت شگفت‌انگیز این کافه که عموم افراد از دانشجویان، هنرمندان تا گردشگران را به خود جذب می‌کند، طراحی داخلی آن با دیوارهای پوشیده از پوسترهاست.

کافه‌های وین

کلینس کافه

در زبان آلمانی کلین (kleine) به معنی کوچک است و کلِینس کافه (Kleines Café) را می‌توان مترادف با نام آن توصیف کرد. به‌طورمعمول آن را پُر از افراد محلی خواهید یافت.

اگر می‌خواهید از مکان‌های متداول توریستی فاصله بگیرید به این کافه سری بزنید تا در میان دود و آرامش دلپذیر و فریبنده‌ی آن روح اصیل وینی را حس کنید.

کافه کلینس در نزدیکی خیابان پر جنب و جوش کَنتنر (Kärntner) در منطقه‌ی یک و در میدان دنج و خصوصی فرانزیسکنر (Franziskanerplatz) واقع شده است به‌طوری‌که حس می‌کنید در دنیایی عاری از تنش‌ها قرار دارید.

کافه فابریک

کافه فابریک (Kaffee Fabrik) در اندازه‌ی متوسط، به‌گونه‌ای است که به‌سرعت احساس راحتی در آن پیدا می‌کنید. فابریک را می‌توان هم کافه و هم برشته کاری قهوه معرفی کرد که قهوه‌های آن اغلب ارگانیک و از تولیدکنندگان تجارت منصفانه تهیه می‌شود.

قهوه تحت چرخش منظم قرار می‌گیرد و با شیر بدون لاکتوز یا ارگانیک سرو می‌شود. مشتریان می‌توانند چای، هات‌چاکلت، آبمیوه، کیک و تارت‌های خانگی را هم در این کافه سفارش دهند.

کافه‌های وین

کافه اسپرسو

باوجود این‌که کافه اسپرسو (Café Espresso) در سال ۲۰۰۴ بازگشایی شده اما طراحی داخلی آن مشخصه‌های دهه‌ی ۱۹۵۰ را دارد. فضای آرامش‌بخش آن شما را به داخل می‌کشد و با مجموعه‌ای عالی از قهوه‌های کالت (cult coffees)  شامل انواع مختلفی از نوشیدنی‌های کافئین‌دار، لاته‌ی وانیلی، شکلات سفید داغ، اسپرسوی اسپانیایی کاراجیلوس (carajillos) و قهوه‌های سنتی‌تر وین پذیرای شما خواهد بود.

کافه اسپرل

کافه اسپرل (Cafe Sperl) در نزدیکی بازار مواد غذایی نش مارکت (Naschmarkt) و کمی دورتر از مرکز شهر قرار دارد. بدین ترتیب مکانی است که بیشتر افراد بومی به سراغ آن می‌روند و جای شلوغی نیست.

موقعیت آن در منطقه‌ی هنرمندان است که مکانی فوق‌العاده برای گردش و قدم زدن در هر روز هفته محسوب می‌شود.

کافه لانتمن

کافه‌ی معروف دیگر وین که در منطقه‌ی یک و در نقطه‌ای مرکزی واقع شده به‌طوری‌که در هر ساعت از روز می‌توان به آن رفت، کافه لانتمن (Cafe Landtmann) است. این کافه منوی غذای مفصل و عالی دارد که بهترین انتخاب برای صرف یک وعده‌ی غذایی خوب بعد از کافه و کروسان خواهد بود.

کافه‌های وین

دمل

اگر بیشتر به دنبال شیرینی‌ها هستید دِمِل (Demel) را انتخاب کنید که یکی از مشهورترین برندهای شکلات در اتریش است و هر روز از جمعیت زیادی میزبانی می‌کند.

کافه‌های وین

 

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

کافه‌های پراگ

کافه‌های پراگ با رنگ و بویی تاریخی

مجله قهوه – پراگ، پایتخت کشور جمهوری چک، مهد فرهنگ و تاریخ این کشور است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *