مجله قهوه – قهوه ایلی یکی از بهترین برندهای شناختهشده قهوه در جهان محسوب میشود و در ایران نیز طرفداران خاص خود را دارد. در این یادداشت و در ادامه معرفی برترین برندهای قهوه در جهان و ایران به این برند محبوب میپردازیم.
قهوه ایلی، قهوهای متعادل و خوش عطروطعم است که توسط شرکت ایتالیایی ایلی کافه و با ترکیب 9 لوبیای قهوه از گونه عربیکا باکیفیت و پرطرفدار به دست میآید.
شرکت ایلی کافه لوبیاهای قهوه را بهطور مستقیم از مزارع کشورهای برزیل، گواتمالا، اتیوپی، کلمبیا، کاستاریکا و هند انتخاب و خریداری میکند.
مشخصات قهوه ایلی
- نوع: عربیکا
- عطر: بادام و عسل
- طعم: شیرین و نرم
- درصد برشته شدن: دارک رست و مدیم رست
طعم قهوه ایلی
عطروطعم بینظیری دارد، طعمی شیرین و نرم، لطیف و گلی متعادل با تهمزههای میوهای، کاراملی، نان تست و شکلاتی که رایحه بادام و عسل طبیعی در آن احساس میشود از مشخصههای قهوه ایلی به شمار میرود.
در پروسه تولید قهوه ایلی انواع مختلف لوبیاهای قهوه قبل از فرآیند رُست یا برشته کاری مخلوط شده و با بستهبندیهای تحتفشار عطروطعم تازه آنها حفظ میشود.
تاریخچه قهوه ایلی
شرکت ایلی کافه (illycaffè) سال 1933 میلادی توسط فرانچسکو ایلی در تریسته ایتالیا تأسیس شد. این شرکت در حال حاضر توسط نسل سوم خانواده اداره میشود و آندره ایلی رئیس و ماسیمیلیانو پوگلیانی مدیرعامل فعلی آن هستند.
شرکت ایلی کافه به دلیل قهوه خوشطعم و مخملیاش در پنج قاره دنیا شناختهشده است. قهوه ترکیبی این برند از 9 قهوه گونه عربیکا که هرروز میلیونها نفر در خانه، دفتر کار، هتلها، رستورانها و کافیشاپها آن را سرو و میل میکنند، تهیه میشود.
شرکت ایلی کافه علاوه بر تولید قهوه درزمینهٔ عرضه دستگاههای آمادهسازی قهوه و سایر لوازم جانبی آن نیز فعالیت میکند و بهمنظور ترویج و گسترش قهوه باکیفیت در ایتالیا و سراسر دنیا، دانشگاه ویژه قهوه تأسیس کرده است.
این شرکت درزمینهٔ اختراع نیز سابقه طولانی دارد و ازجمله ابداعات آن میتوان به دستگاه Iperespresso و تولید قهوه آماده اشاره کرد.
نحوه تولید قهوه ایلی
قهوه سبز سفرش را در کیسههای 60 کیلوگرمی از کشورهای برزیل، گواتمالا، اتیوپی، کلمبیا، کاستاریکا و هند به مراکز رست قهوه در تریسته ایتالیا آغاز میکند.
این کیسهها بهگونهای بستهبندی میشوند که هوا داخل و بین کیسهها جریان داشته و از هرگونه احتمال کپکزدگی و خراب شدن قهوه در سفرهای دریایی جلوگیری شود.
شیوه حملونقل قهوه ایلی بینظیر است و از روشهای منحصربهفردی برای آن استفادهشده تا یکپارچگی قهوههای سبز مختلف از مبدأ تا مقصد تضمین شود.
مرحله جداسازی
پس از ورود قهوهها به تریسته هر کیسه شمارهگذاری شده و برای بازرسی آماده میشود.
پروسه جداسازی با قرار دادن لوبیاها روی صفحه لرزان آغاز میشود: غربال بزرگی برای جدا کردن ضایعات خارجی قهوهها، یک دستگاه مکنده برای جدا کردن ذرات ریز زائد و یک جداکننده مغناطیسی برای جدا کردن قطعات فلزی استفاده میشود.
در مرحله بعد دستگاههای عکسبرداری پیشرفته از هر لوبیا عکس گرفته و لوبیاهای تخمیر شده، نارس یا نامناسب را مشخص میکنند. دلیل این امر این است که تنها یک لوبیای نامناسب در میان پنجاه لوبیا میتواند یک فنجان قهوه اسپرسو را خراب کند.
شرکت ایلی کافه روزانه حدود 45 تن قهوه را پردازش میکند.
مرحله ترکیب
انواع لوبیای قهوه عربیکا که بهصورت مجزا مراحل قبل را گذراندهاند در این مرحله و قبل از برشته شدن باهم ترکیب میشوند، این کار برای اطمینان از این که در فرایند رست قهوه تمام لوبیاها به یک اندازه حرارت ببینند و قهوه حاصل ترکیب یکنواختی داشته باشد انجام میشود.
فرایند ترکیب قهوه درواقع یک هنر است زیرا از یکسو قهوه نواحی مختلف عطروطعم، میزان تلخی، شیرینی و بادی متفاوتی دارند و از سوی دیگر به دلیل تفاوت در برداشت قهوه، قهوه هرسال با سالهای قبل متفاوت است، بنابراین نمیتوان یک فرمول ثابت برای ترکیب قهوه اجرا کرد و ایجاد یک هارمونی کلی میان انواع مختلف قهوه به تسلط و هنر زیادی نیاز دارد.
مرحله برشته کردن
فرایند برشته کردن باعث قویتر شدن عطر قهوه میشود، در این 15 دقیقه حساس 800 لوبیای قهوه تحت حرارت قرار میگیرند و هر یک طعم و عطر خودش را به ترکیب قهوه ایلی میبخشد.
برای این کار از ظرف استوانهای شکل مخصوص رست قهوه استفاده میشود که در دمای حدود 200 درجه سانتیگراد گرم شده است، ابتدا لوبیاهای حرارت دیده خشکشده، رنگ آنها به طلایی تغییر میکند و رایحه برشتگی ملایمی میگیرد.
بهتدریج حجم لوبیاها 60 درصد افزایش مییابد و رنگ آنها به قهوهای روشن تغییر میکند، در مرحله پایانی لوبیاهای قهوه به رنگ غنی و قهوهای تغییر کرده، 18 درصد وزن خود را ازدستداده و ترد میشوند.
این پروسه باید در زمان مناسب و دقیق به پایان برسد زیرا برشته شدن بیشازحد، ترکیبات معطر و فرار قهوه را از بین برده و تعادل بین اسیدیته و تلخی آن را به هم میزند.
قهوههای برشته با جریان هوا خنک میشوند تا مرحله پخت آنها کاملاً متوقف شود و عطروطعم آنها دستنخورده باقی بماند. طی چند روز بعد از برشته شدن لوبیاها تحت فرایند از دست دادن دیاکسید کربن قرار میگیرند.
مرحله بستهبندی
یکی از مشکلات مهم در بستهبندی قهوه برشته این است که تنها با هشت ساعت تماس با هوا 40 درصد رایحه اصلیاش را از دست میدهد، این مشکل با بستهبندیهای خلأ رایج نیز بهطور کامل برطرف نشده و نگهداری قهوه در کیسههای نازک آن را تشدید میکند.
درحالیکه برای بستهبندی قهوه ایلی از یک فناوری فشار طبیعی که منحصر به شرکت ایلی کافه است، استفاده میشود؛ به این صورت که قهوه برشتهشده در قوطیهای قابل بازیافت به همراه نیتروژن طبیعی و ساکن تحتفشار قرار میگیرد. این روش عطر قهوه را بهخوبی و به مدت یک سال حفظ میکند.
انواع قهوه ایلی
برخی از مهمترین محصولات شرکت ایلی کافه شامل قهوه دانه کامل، پودر قهوه، کپسول قهوه و پد قهوه است که برای انواع روشهای آمادهسازی قهوه ازجمله اسپرسو، موکا، کاپوچینو و لاته و… عرضه میشود.
قهوه دانه کامل ایلی
قهوههای دانه کامل ایلی در انواع مختلف دارک رست، مدیم رست و بدون کافئین تولید میشود.
این شرکت همچنین قهوههای دانه کامل برزیل، گواتمالا، اتیوپی و کلمبیا را بهصورت خالص و جداگانه عرضه میکند.
قهوه دانه کامل ایلی برای افرادی مناسب است که ترجیح میدهند با توجه به سلیقه و روش شخصی خودشان لوبیای قهوه را آسیاب کنند.
این قهوه طعم متعادلی داشته و تلخ نیست، به همین دلیل میتوان از آن برای انواع روشهای آمادهسازی قهوه استفاده کرد.
قهوه اسپرسو ایلی
قهوه اسپرسو ایلی اغلب بهصورت پودر قهوه در دو نوع دارک رست و مدیم رست و همچنین قهوه اسپرسو بدون کافئین تولید و عرضه میشود.
کپسول قهوه
شرکت ایلی از دستگاه iperespresso اختصاصی خود برای تولید کپسولهای قهوه اسپرسو استفاده میکند. این کپسولها در انواع مختلف دارک رست و مدیم رست، بدون کافئین و کپسولهای قهوه خالص گواتمالا، برزیل، کلمبیا، اتیوپی عرضه میشوند.
برای استفاده از کپسولهای قهوه نیاز به دستگاه مخصوص است و از این کپسولها میتوان برای تهیه انواع قهوه اسپرسو و کاپوچینو بهره برد.
پد قهوه
این پدها در انواع مدیم رست، دارک رست و بدون کافئین عرضه میشوند. پدهای قهوه ایلی برای تهیه قهوه اسپرسو هستند و دوز آنها از قبل اندازهگیری شده، کافی است پد را در دستگاه اسپرسو سازگار یا پد قهوه قرار داده و در کمتر از 30 ثانیه اسپرسو خوشمزهای میل کنید.
قهوه آماده ایلی
قهوههای آماده ایلی در انواع مختلف قهوه کاپوچینو، شیرین نشده، قهوه لاته، اسپرسو، موکا و غیره تولیدشده و داخل قوطیهای مخصوص بستهبندی و عرضه میشوند.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.