کوکوما

کوکوما ؛ قهوه‌جوش سنتی ناپلی -1

مجله قهوه – دهه‌ها پیش از اسپرسو و قابلمه موکا، کوکوم (که به آن کوکوملا یا دیگ قهوه ناپولی ناپلی نیز گفته می‌شود) یک روش سنتی تهیه قهوه ایتالیایی بود. اگرچه کوکوما به‌اندازه قابلمه موکا شناخته‌شده نیست،

اما درواقع مدت‌ها و خیلی بیشتر بخشی از فرهنگ قهوه ایتالیایی بوده است.

مدت‌هاست که این قهوه ساز اصلی بسیاری از تولیدکنندگان قهوه خانگی ایتالیایی بوده و تا به امروز در بسیاری از خانوارها یافت می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاریخ قهوه ساز کوکوما ناپلی، اهمیت فرهنگی آن در سراسر ایتالیا و اینکه چگونه می‌توانید از آن برای دم قهوه استفاده کنید،

با ما در ادامه همراه باشید:

یک تاریخچه مختصر از کوکوما

کوکوما نوآوری در گلدان اجاق‌گاز است که در دهه 1800 در فرانسه توسط ژان باپتیست دو بلو، اسقف اعظم پاریس در آن زمان ایجاد شد.

ویلیام اچ اوکرز نویسنده کتاب «همه‌چیز درباره قهوه» است، کتابی که جزئیات تحولات تاریخی، فنی و تجاری در بخش قهوه را شرح می‌دهد.

وی می‌گوید: «ابتدا از قلع ساخته شد؛ اما بعداً، از ظروف چینی و نقره – گلدان قطره‌ای اصلی فرانسوی؛ اما این دستگاه هرگز به ثبت نرسید.»

دستگاه De Belloy اولین گلدان خانگی

اعتقاد بر این است که دستگاه De Belloy اولین گلدان خانگی است که تاکنون ایجادشده است.

و همین امر منجر به این شد که سایر تولیدکنندگان تجهیزات اولیه دم، از آن به‌عنوان اساس طرح‌های خود استفاده کنند.

قبل از این، به‌جای اینکه قهوه را دم‌کنید، از قابلمه‌ها برای سرو قهوه استفاده می‌کردند.

در این زمان، قهوه عموماً به روشی مشابه قهوه ترکی که در جذوه دم می‌شود، دم می‌شد – به این معنی که محلول‌های بسیار خوبی بدون فیلتر تهیه و مصرف می‌شد.

بااین‌حال، در طول دهه 1800، ناپل یک مرکز تجاری عمده در اروپا و شرق بود.

در این زمان، قهوه از قبل بخشی از اجتماعات جامعه طبقه بالا محسوب می‌شد.

مردم محلی اغلب در مورد قهوه آواز می‌خوانند و آن را به‌عنوان نوشیدنی «دوستی و آرزوهای خوب» ستایش می‌کردند.

عشق به قهوه سرچشمه ایجاد کوکوما

عشق ناپولی‌ها به قهوه منجر به ایجاد کوکوما شد که به‌زودی به ویژگی خانوارهای سراسر شهر تبدیل شد.

بااین‌حال، در این زمان، قهوه عمدتاً فقط در دسترس طبقات بالا بود.

باگذشت زمان، با دسترسی بیشتر در میان سایر طبقات اجتماعی در ایتالیا، استفاده از کوکوما افزایش یافت.

امروزه هنوز بسیاری آن را به‌عنوان یک روش عملی، مقرون‌به‌صرفه و قابل‌اعتماد برای دم کشیدن قهوه می‌دانند.

در ناپل و در سراسر منطقه کامپانا – جایی که کلمه «کوکوما» از آن نشأت گرفته است –

گلدان کوکوما فقط یک روش دم قهوه نیست، بلکه به‌عنوان نمادی از فرهنگ قهوه متمایز و منحصربه‌فرد ناپل شناخته می‌شود.

برخی از نام‌های دیگر مورداستفاده در مورد کوکوما cuccuma عبارت‌اند از:

«Napoletana» (ناپلی)، «caffettiera napoletana»، (قهوه ساز ناپولیانی) و حتی فقط «la macchinetta» (دستگاه).

طراحی و عملکرد

سیمون آمنینی رئیس و مدیر باریستا در Ditta Artigianale، در فلورانس، ایتالیا می‌گوید: «تا ظهور قابلمه موکا (که توسط آلفونسو بیالتی در سال 1933 ثبت اختراع شد)، کوکوما روش محبوب قهوه برای تهیه قهوه در خانه بود و این به دلیل آسان بودن استفاده از آن و مهمتر از همه گران نبودن آن بود.»

قابلمه قهوه کوکوما ناپلیانی به لطف طراحی منحصربه‌فرد خود عملکرد متفاوتی با قابلمه قطره‌ای فرانسوی دارد.

همچنین به‌طورمعمول با یک فوران شاخ شکل ارائه می‌شود. این امر اغلب – به‌طور تصادفی یا عمدی – شکسته می‌شود که نشانه موفقیت است.

جنس اولیه کوکوما

کوکومای کلاسیک ناپلی اولین بار از مس ساخته شد، اما مواد انتخابی در اواخر قرن نوزدهم به آلومینیوم تغییر یافت.

«این به دلیل [هزینه کمتر] و سهولت ساخت آن از آلومینیوم بود. فقط در چند وقت اخیر ما [اکنون] کوکوما فولادی داریم و مس دوباره محبوب شده است.»

گلدان قهوه کوکوما از چندین قسمت تشکیل شده است: اول، دیگ بخار (caldaietta) که دارای یک دسته چوبی متصل است و قسمت زیرین گلدان را تشکیل می‌دهد.

بعدازآن، یک کنیستر استوانه‌ای وجود دارد که شامل یک میکروفیلتر سوراخ شده و شکاف‌هایی در قسمت پایین است.

سرانجام، قسمت فوقانی با فواره و درب وجود دارد.


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *