گونه‌ای تازه

کشف گونه‌ای تازه از قهوه عربیکا چشم‌اندازی به آینده قهوه

مجله قهوه – تحقیقات جدید از کشف گونه‌ای تازه در قهوه عربیکا حکایت دارد. تا امروز به نظر می‌رسید همه گونه‌های عربیکا را در یک گیاه منفرد مشاهده کرد. قدمت این‌گونه تازه کشف‌شده را می‌توان بین 10 هزار تا 20 هزار سال پیش تخمین زد که به‌تازگی در تحقیقاتی که با حمایت نمایندگان تحقیقات قهوه جهانی، دانشگاه‌های ایتالیا، یمن و ایالات‌متحده صورت گرفته است، بروز پیدا کرده است.

این کشف گونه‌ای تازه به این معناست که یک گیاه منفرد و فوق‌العاده، منشأ کلیه گونه‌های قهوه عربیکا و میلیون‌ها درختی است که امروزه در کمربند قهوه رشد می‌کنند. این خبر باوجود تازگی و جالب بودن آن به‌عنوان یک خبر بد در صنعت قهوه محسوب می‌شود؛ چراکه بر اساس این مطالعات قهوه عربیکا برخلاف تصوری که پیش‌ازاین وجود داشته از تنوع ژنتیکی کمی برخوردار است.

جنیفر ورن مدیرعامل WCR در خصوص گونه‌ای تازه می‌گوید: «محققان مدت‌هاست که می‌دانند تنوع ژنتیکی قهوه عربیکا کم است.» این تحقیقات تازه شواهد روشن و واضحی ارائه می‌دهد که این تنوع ژنتیکی حتی کم‌تر از چیزی است که تصور می‌شود.

در حقیقت، دقیقاً بیش از یک سال پیش بود که یک پروژه تحقیقاتی جداگانه منجر به طبقه‌بندی قهوه عربیکا وحشی به‌عنوان گونه‌ای در معرض خطر شد. هر این پروژه تحقیقاتی – و سازمان‌های پشت سر آن – این ایده را تقویت می‌کردند که کشت قهوه عربیکا یک‌چشم انداز بلندمدت است که با توجه به حساسیت گونه‌ها به آفات، شرایط آب و هوایی و سایر عوامل طبیعی، نیاز به تقویت دارد.

گونه‌ای تازه به عنوان هیبریدهای F1

این در حالی است که محققان این مطالعه به‌شدت از تحقیقات آینده و حمایت از اصلاحات – بخصوص در توسعه و انتشار آنچه به‌عنوان هیبریدهای F1 شناخته می‌شوند – حمایت می‌کنند، آن‌ها همچنین توانستند یک تاریخچه جالب از گذشته ژنتیکی قهوه را ترسیم کنند.

بر اساس این دسته‌بندی قهوه عربیکا معروف است که در قرن 14 میلادی از جنگل‌های مرتفع اتیوپی به یمن منتقل شده است، جایی که برای اولین بار برای کشت در سیستم‌های آفتاب کامل استفاده شد. طبق تحقیقات WCR و نویسندگان این مطالعه، تحقیقات قبلی دو گروه اصلی را در گونه‌های عربیکا شناسایی کرده‌اند: آن دسته از انواع بوربون و تیپیکا که به یمن منتقل شده‌اند و سرانجام فراتر از آن به سایر نقاط کشت قهوه رفت و گونه‌های اتیوپی وحشی باقیمانده.

این مطالعه، بااین‌حال، قهوه arabica را به سه گروه تقسیم می‌کند، درحالی‌که گمانه‌زنی‌ها درباره گروه چهارم بالقوه است. آن‌ها عبارت‌اند از: 1) انواع اتیوپی که در یمن اهلی شده‌اند؛ 2) گونه‌های اتیوپی وحشی که در جنوب غربی این کشور قرار دارند؛ 3) یک گروه اتیوپی جداگانه و کمی شناخته‌شده از جنگل‌های وحشی که در اطراف شکا واقع شده‌اند و امروزه با عنوان قهوه‌های منطقه سیدامو می‌شناسیم.

نویسندگان این تحقیقات همچنین بر این باورند که ممکن است یک گروه چهارم مستقر در اطراف جنگل هارنا در حاشیه شرقی دره ریفت وجود داشته باشد که به دلیل محدودیت در افراد مستقر در هارنا نمونه‌برداری در این خصوص ممکن نیست.

منبع: dailycoffeenews

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زنان در قهوه

امضای تفاهم‌نامه برای تقویت زنان در قهوه

مجله قهوه – اتحادیه بین‌المللی قهوه زنان (IWCA) تفاهم‌نامه همکاری با سازمان غیرانتفاعی Alliance for …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *