مجله قهوه – موفقیت قهوه بر اساس خواص خارقالعاده و عطروطعم ترش و عمیق است. متأسفانه، هر سکه دو روی دارد و قهوه اغلب میتواند مشکلات زیادی مانند درد معده ایجاد کند که بهطورکلی، آنها را به اسیدیته قهوه نسبت میدهند؛ اما آیا واقعاً همینطور است؟ اسیدیته به چه معناست؟ آیا میتوانید برای تغییر PH در قهوه خود کاری انجام دهید؟ پاسخ این سؤالات و موارد دیگر در مورد اسیدیته را در زیر خواهید یافت.
اگرچه بسته به موقعیت مکانی، هنگام یادآوری قهوه چیزهای مختلفی در ذهن شما نقش میبندد (بهعنوانمثال، در دنیای غرب، بیشتر مردم به استارباکس فکر میکنند)،
اما چیزی وجود دارد که هیچکس نمیتواند انکار کند و آن چیزی نیست جز تأثیر آن بر جهان.
شما میتوانید بسیاری از شرکتهای ارائهدهنده لوازم جانبی قهوه را مشاهده کنید و حتی میتوانید وبسایتهایی را پیدا کنید که فقط برای نشان دادن بهترین ایدههای طراحی فنجان ایجاد شدهاند.
pH چیست؟
همه مواد قلیایی یا اسیدی هستند و این در مقیاس pH اندازهگیری میشود. این مقیاس از 0 تا 14 اجرا میشود و مقدار خنثی 7 (بهعنوانمثال، آب) در میانه این مقیاس قرار دارد.
هر چیزی با PH کمتر از هفت اسیدی در نظر گرفته شود درحالیکه بیش از 7 قلیایی است.
مادهای با مقدار pH 6 اسیدی ملایم در نظر گرفته میشود و چیزی با مقدار pH 0 بسیار اسیدی است.
مقدار 8 در مقیاس pH نشاندهنده یک ماده قلیایی ملایم و مقدار 14، یک قلیایی قوی است. با pH متوسط بین 4.8 تا 5.10، قهوه کمی اسیدی در نظر گرفته میشود و اسیدیته آن به عوامل مختلف بستگی دارد.
برای مقایسه، مقدار آبپرتقال 3، آب گوجهفرنگی 4 و شیر 6 را مثال زد.
اسیدیته یا PH در قهوه
احتمالاً اولین چیزی که با شنیدن کلمه «اسید» به آن فکر میکنید یک غذای ترش است که برای معده شما سخت خواهد بود. بهراحتی میتوان گفت که اسیدیته اصطلاحی است که معمولاً در صنایع غذایی مطلوب نیست.
بااینحال، وقتی نوبت به قهوه میرسد، این یک ویژگی مطلوب و یک جز مهم طعم است.
درواقع، وقتی متخصصان قهوه در مورد «اسیدیته» صحبت میکنند، آنها به وجود اسیدهای خاصی اشاره میکنند که بر طعم قهوه تأثیر میگذارند.
دانههای قهوه حاوی حداقل 850 جز هستند که به تشکیل طعمهای بینظیر کمک میکنند و در میان آنها میتوانید هفت اسید اصلی پیدا کرد:
اسید کلروژنیک – در حین تفت دادن، اسید کلروژنیک بهآرامی تجزیهشده و اسید کوینیک تشکیل میشود.
اسید کوینیک – با افزایش میزان اسیدیته قهوه همراه است.
اسید سیتریک – بیشتر به اسید لیمو شناخته شده است.
این ماده در سطح بالایی از قهوه سبز وجود دارد و میتوان آن را هنگام بو دادن کاهش داد.
اسید استیک – موجود در سرکه و در هنگام فرآوری و بو دادن ایجاد میشود. این اسید به ایجاد یک فنجان گرد و تمیز کمک میکند، زیرا میتواند پیچیدگی قابلتوجهی ایجاد کند.
اسید مالیک – که معمولاً در سیب و گلابی یافت میشود،
بنابراین شما میتوانید قهوه با سطح بالاتری را با طعمهای میوهای و تشخیص دهید.
اسید فسفریک – هنگام باروری به گیاه وارد میشود.
برای افزودن یادداشت زیبای توت سیاه به قهوههای کنیا، سبکتر و دارای اسیدیته درخشانتری ایجاد میکند.
اسیدی که نمیتوانید مستقیماً در طعم آن را احساس کنید اسید لاکتیک است. این وظیفه خامهای شدن قهوه شما را دارد و باعث تعمیق بادی میشود.
منبع: fried coffee
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.