اسپرسو رومانو

چیستی اسپرسو رومانو و روش تهیه آن

مجله قهوه – اسپرسو رومانو یک نوشیدنی ساده و درعین‌حال جذاب است. در خالص‌ترین شکل، اسپرسویی است که با یک‌تکه لیمو سرو می‌شود، حتی اگر تهیه آن از کافه به کافه متفاوت باشد.

باوجوداین سادگی، هنوز نوعی آشفتگی در اطراف نوشیدنی وجود دارد. برای مبتدیان، نام آن در مناطق مختلف جهان و مناطق خاص ایتالیا با نام دیگری شناخته می‌شود.

علاوه بر این، درحالی‌که کلمه «رومانو» در نام نوشیدنی وجود دارد، هیچ دلیل قطعی مبنی بر پیوند تاریخی آن با روم یا ایتالیا وجود ندارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اسپرسو رومانو، در ادامه با سابقه و تاریخچه آن بیشتر آشنا می‌شویم.

بررسی اجمالی: اسپرسو رومانو

اسپرسو رومانو از ترکیب یک قاشق اسپرسو با یک برش لیمو یا آب‌لیمو و یک قاشق چای‌خوری شکر درست می‌شود. این برش را می‌توان فشرده یا به درون قهوه انداخت و گاهی اوقات به‌صورت آب‌نبات تهیه می‌شود.

این یک نوشیدنی همه‌کاره است که می‌تواند به‌صورت گرم یا سرد – و همراه یا بدون شیر – سرو شود.

ماسیمیلیانو ماتونه باریستا و مشاور می‌گوید که اغلب، روغن پوست لیمو ممکن است قبل از ریختن قهوه روی یک فنجان فشرده شود. برخی از نوشیدنی‌ها پوست را در فنجان می‌گذارند، درحالی‌که دیگران آن را حذف می‌کنند.

این نوشیدنی در منطقه کامپانیا ایتالیا که شامل شهر ناپل، کاپری و ساحل آمالفی است، محبوب است. در اینجا، اغلب به‌عنوان caffè canarino یا caffè al limone شناخته می‌شود.

شهروندان محلی ادعا می‌کنند که این نوشیدنی در شهر Giugliano اختراع‌شده است.

در این منطقه، اسپرسو رومانو اغلب با لیمو سورنتو تهیه می‌شود. اتحادیه اروپا به لیمو سورنتو گواهینامه نشان جغرافیایی اعطا کرده است. این بدان معنی است که آن‌ها به لحاظ کیفیت و ماهیت منحصربه‌فرد خود به‌طور مستقل تأیید و شناسایی شده‌اند.

علاوه بر این، اعتماد ملی ایتالیا (Fondo Ambiente Italiano) یک مزرعه تاریخی لیمو سورنتو به نام Baia Di Leranto در نزدیکی شبه‌جزیره سورنتین را حفظ می‌کند.

تاریخچه منحصربه‌فرد آن

علی‌رغم وجود کلمه «رومانو» در نام نوشیدنی – به معنی «رومی» – داستان‌های متناقضی در مورد منشأ نوشیدنی وجود دارد.

برخی می‌گویند این یک اختراع آمریکایی است که برای جذب گردشگر به میراث تقلبی ایتالیا داده شده است. برخی دیگر ادعا می‌کنند که این نوشیدنی در فرانسه اختراع‌شده است.

و گرچه هیچ دلیل قطعی درباره ایتالیایی بودن آن وجود ندارد، اما داستان‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد این نوشیدنی از آنجا منشأ گرفته است.

ده‌ها سال است که ایتالیایی‌ها قهوه‌ای را که با قابلمه موکا یا دستگاه اسپرسو دم‌کرده و مصرف می‌کنند و دستگاه اسپرسو در ابتدای قرن بیستم و گلدان موکا در دهه 1930 اختراع شد را از اختراعات ایتالیایی می‌دانند. بااین‌حال، در اوایل قرن 20، به لطف جنگ جهانی اول و دوم، محدودیت‌هایی برای واردات در ایتالیا وجود داشت.

در این مدت، ایتالیایی‌ها مجبور شدند قهوه فوری ارزان‌قیمت را که اغلب توسط سربازان آمریکایی تهیه می‌شد، مصرف کنند. در این زمان، طعم آن بسیار ضعیف بوده و کاملاً برخلاف قهوه محلول موجود در فروشگاه‌های امروزی است.

پس از پایان جنگ جهانی دوم، مدتی به شروع تجارت بین‌المللی قهوه مانده بود و در ایتالیا یک بحران اقتصادی بزرگ به وجود آمد.

ازآنجاکه مردم ایتالیا عمدتاً فقط به قهوه بسیار بی‌کیفیت دسترسی داشتند، به‌احتمال‌زیاد آن را با لیمو ترکیب کرده و طعم‌های نامطلوب‌تری را که تجربه کرده‌اند پنهان می‌کند.

طعم‌های اسپرسو رومانو

دکتر ویلسون سوارس کاردوسو یک معلم و دکتر در Instituto Federal de Educationalaç Educo Brazil، Ciência e Tecnologia می‌گوید هنگام ترکیب اسپرسو و لیمو، وضوح و اسیدیته لیمو به‌طور مؤثر با شدت و تلخی اسپرسو «متعادل» می‌شود و بالعکس.

وی توضیح می‌دهد: «اسیدسیتریک با طراوت میوه‌های مرکبات مرتبط است. به دلیل تلخی [قهوه]، اسیدیته [و همچنین] عطر لیمو برجسته است.»

وقتی لیمو و قهوه با هم ترکیب می‌شوند، طبیعتاً بهتر است که هر دو ماده از کیفیت بالایی برخوردار باشند. وقتی از حبوبات بی‌کیفیت استفاده می‌شود، نوشیدنی ممکن است خیلی تلخ یا شدید شود و طعم‌های متمایز لیمو را غرق کند.

اسپرسو رومانو نوشیدنی عجیبی است. باوجوداین واقعیت که به‌ظاهر ساده است، به نظر می‌رسد توافق چندانی در مورد اصل و تاریخچه آن وجود ندارد. علاوه بر این، به نظر می‌رسد نام آن مورد اختلاف‌نظر مداوم باشد.

بااین‌حال، خواه در ایالات‌متحده آمریکا، فرانسه، رم یا یک شهر کوچک در کامپانیا اختراع شود یا نه این نوشیدنی از آن زمان بافرهنگ ایتالیا پیوند خورده است. تعادل وضوح و اسیدیته آن با شدت و تلخی به‌موازات فرهنگ مدرن مخصوص قهوه است. چه کسی می‌داند – شاید شروع به محبوب شدن درجاهای دیگر کند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *