آروما

چرخه رایحه یا آروما در قهوه چیست؟

مجله قهوه – بی‌شک در اصطلاحاتی که در خصوص قهوه با آن روبرو شده‌اید، اصطلاح آروما یا رایحه قهوه را شنیده‌اید. قهوه با توجه به نوع فرآوری قهوه، ارتفاع محل رشد، نوع رُست یا برشته کاری قهوه و نوع دم‌آوری قهوه می‌تواند طعم‌ها و رایحه‌های گوناگونی داشته باشد.

فرگرنس چیست؟

به عطر و بوی قهوه خشک پس از آسیاب، فرگرنس (Fragrance) می‌گویند. این رایحه همان چیزی است که ما از آن به‌عنوان بوی قهوه یاد می‌کنیم.

آروما چیست؟

به رایحۀ قهوۀ دم شده، آروما (Aroma) می‌گویند. آروما مجموعه گازهای محبوس شده در قهوه است که طی فرآیند رست یا برشته کاری در دانه قهوه پدید می‌آید.
ما آروما را علاوه بر بینی (Orthonasal Smell) از طریق حسگرهای بویایی دهان (Retronasal smell) نیز درک می‌کنیم. به علت وجود همین حسگرها است که در کاپینگ یا قهوه آزمایی برای درک آروما، قهوه را اصطلاحاً هورت می‌کشند (Slurp).
البته باید به این نکته توجه داست که به‌طورکلی تجربۀ درک طعم‌ها و رایحه‌های موجود در قهوه کاملاً تجربی است و تنها قهوه آزمایان حرفه‌ای قادر به درک تمامی خانوادۀ طعمی و عطری قهوه هستند.
شما با انجام کاپینگ و آزمودن طعمی قهوه‌های مختلف می‌توانید به تجربه درکی انواع طعم‌ها و رایحه‌های قهوه برسید.
آروما معیاری برای کیفیت قهوه نیز، هست و می‌تواند خوشایند و یا ناخوشایند باشد.
در نمودار چرخه رایحه که از سوی انجمن تخصصی قهوه (SCA) معرفی‌شده است و در زیر آن را می‌بینید، دسته آروماهای برشته و صنعتی از رایحه‌های ناخوشایند در صنعت قهوه محسوب می‌شوند.
این چرخه به شما کمک می‌کند تا انواع رایحه‌های موجود در قهوه را بشناسید و به‌راحتی بتوانید بر اساس آن کاپینگ یا قهوه آزمایی را برای شناخت بهتر قهوه‌تان داشته باشید.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *