چای برگ قهوه

چای برگ قهوه و ویژگی‌های آن

مجله قهوه – غالباً وقتی گیاه قهوه اصلاح یا هرس می‌شود، ساقه‌ها، شاخه‌ها و برگ‌های آن فقط دور ریخته می‌شود. بااین‌حال، در بعضی از نقاط جهان، برگ‌های آن را می‌چینند و دم می‌کنند تا چای برگ قهوه تهیه شود.

باارزش‌ترین قسمت گیاه قهوه گیلاس آن است. بعد از برداشت و پردازش، حبوبات قهوه را که تفت می‌دهیم، آن‌ها را آسیاب و دم می‌کنیم؛ اما بقیه گیاه چطور؟

در این مقاله به چای برگ قهوه که در بسیاری از کشورهای تولیدکننده قهوه متداول است می‌پردازیم.

منشأ مصرف چای برگ قهوه

قرن‌هاست که چای برگ قهوه در سوماترا، اتیوپی، جامائیکا، هند، جاوا و سودان نوشیده می‌شود.

از قرن شانزدهم تا قرن نوزدهم، کشاورزان اتیوپیایی قهوه برداشت‌شده خود را برای تجارت یا مصرف در مراسم خاص و یا به‌عنوان نوشیدنی روزمره، مردم هراری در اتیوپی به‌جای “کوتی” استفاده می‌کردند.

کوتی از جوشاندن برگ‌های قهوه در آب گرم، گاهی اوقات باکمی نمک یا مقداری شکر تهیه می‌شد. به‌طورکلی حداقل به مدت 30 دقیقه جوشانده می‌شد، زیرا اعتقاد بر این بود که هرچه برگ‌ها برای مدت‌زمان طولانی‌تری جوشانده شوند، دم‌کرده شیرین‌تر خواهد بود.

چای برگ قهوه شباهت‌هایی به چای سبز دارد اما بیشتر خاکی و شیرین است. میزان کافئین آن از چای سبز کمتر است و به لطف مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان، در طول تاریخ اعتقاد بر این بوده که علائم سرماخوردگی را درمان یا تسکین می‌دهد.

کاوا داون نوعی از چای برگ قهوه

در قرن نوزدهم، استعمارگران هلندی گیاهان قهوه را به مناطق کشاورزی مشخص‌شده در اندونزی منتقل کردند. کارگران در مزارع قهوه از مصرف قهوه‌ای که برداشت می‌کردند منع شدند، بنابراین در عوض چیزی بنام “kawa daun” نوشیدند.

کاوا داون با خشک‌کردن برگ‌های قهوه در آفتاب ساخته شد تا از تلخی آن‌ها کاسته شود. برگ‌ها را دود کرده و چند ساعت تفت دادند. سرانجام، آن‌ها در آب جوش غوطه ور می‌شوند، سپس در یک پوسته نارگیل سرو می‌شوند.

امروزه، کاوا داون اغلب با شکر، شیر تغلیظ شده و زنجبیل درست می‌شود. گاهی ممکن است بامبو به آن اضافه شود یا تخم‌مرغ هم زده نیز به آن افزوده شود.

اگرچه برخی سعی کردند چای برگ قهوه را در قرن نوزدهم در اروپا معرفی کنند، اما موفق نبودند.

بااین‌وجود، در سال‌های اخیر تا حدودی به دلیل مزایای مفروض برای سلامتی این چای، در بازارهای غربی محبوبیت پیدا کرده است.

طعم چای برگ قهوه

یکی از بزرگ‌ترین موانع نوشیدن چای برگ قهوه این واقعیت است که بیشتر افراد تصور می‌کنند طعم آن مانند قهوه است.

قبل از امتحان چای برای اولین بار، بیشتر مشتریان فکر می‌کردند که باید کمی شبیه قهوه باشد … اما حتی اشاره‌ای به طعم قهوه وجود ندارد. تقریباً مانند قهوه، طعم این نوشیدنی بسته به محل و نحوه رشد آن تغییر می‌کند.

ممکن است تصور کنند که طعم آن بیشتر شبیه چای است. حتی اگر اغلب با چای سبز مقایسه شود، توجه به این نکته مهم است که چای برگ قهوه از نظر فنی اصلاً چای نیست.

تمام چای‌های “واقعی” از گیاه چای Camellia sinensis گرفته شده‌اند. ازآنجاکه برگ قهوه از این گیاه نمی‌آید، نوشیدنی ساخته‌شده با آن‌ها از نظر فنی “tisane” است، مانند رویبوس یا بابونه و در ردیف دم‌نوش‌ها قرار می‌گیرد.

سود برگ قهوه برای تولیدکنندگان چیست؟

کاملاً مشخص‌شده است که گرچه تقاضای بین‌المللی برای قهوه زیاد است، تولیدکنندگان هنوز در زنجیره تأمین با مشکلات زیادی روبرو هستند، ازجمله نوسانات قیمت و Covid-19.

بسته به فصل برداشت کشور، هرساله فقط چند ماه قهوه برداشت می‌شود. این می‌تواند تعدادی از تولیدکنندگان و کارگران را برای بخش قابل توجهی از سال بدون کار (و درآمد) هستند.

بااین‌حال، برخی از تولیدکنندگان تصمیم گرفته‌اند محصولات متنوعی را که می‌کارند و می‌فروشند افزایش دهند. ازآنجاکه برگ قهوه به‌طور مداوم در حال تولید است، تولیدکنندگان می‌توانند در صورت تقاضا، آن‌ها را در خارج از فصل؛ برداشت کنند.

در اتیوپی، این نوشیدنی به‌طور گسترده‌ای توسط افرادی که در کشاورزی کار می‌کنند برای اثر تحریک‌کننده و تازه کننده آن استفاده می‌شود.

بااین‌حال، پس از انجام هرس، می‌توان از چای برای درآمدزایی کشاورزان قهوه نیز استفاده کرد.

آیا چای برگ قهوه محبوب‌تر می‌شود؟

طبق اخبار چای جهانی، حدود پنج میلیون نفر در سراسر جهان چای برگ قهوه می‌نوشند. در اوایل سال 2020، سازمان ایمنی غذایی اروپا محصول را برای فروش در سراسر اتحادیه اروپا تصویب کرد، به این معنی که بازار می‌تواند در ماه‌های آینده بزرگ‌تر شود.

تأیید اخیر برای فروش  این نوشیدنی در اروپا و رشد تحت مارک‌هایی مانند Wize نشان می‌دهد که بازار این نوشیدنی در خارج از کشورهای تولیدکننده وجود دارد.

این محصول برای تولیدکنندگان، راهی برای تنوع بخشیدن به درآمد کشاورزی آن‌ها ارائه می‌دهد.

و برای کافی‌شاپ‌ها این می‌تواند راهی برای “پر کردن شکاف” بین دنیای قهوه و چای باشد.

منبع: perfect daily grind

نوشته جانیس چینا کنیا

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

شیرهای گیاهی

بررسی آینده شیرهای گیاهی – 2

مجله قهوه – برای برخی، یک فنجان قهوه بدون شیر کامل نخواهد بود. احساس دهان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *