قهوه کنیا

ویژگی های قهوه کنیا AA SL-28 – قسمت 1

مجله قهوه – درحالی‌که کشور کنیا به‌عنوان کشور پرتره 2017 نامگذاری شد، در نمایشگاه جهانی قهوه SCA درخشید و شکی نیست که این کشور یکی از مناطق موردعلاقه صنعت قهوه است؛ اما چه چیزی قهوه کنیا را متمایز می‌کند؟ روش‌های فرآوری و انواع مختلف منحصربه‌فرد قهوه کنیا چه تأثیری بر مشخصات طعم دارد؟

من با سوفی موکوا، فرانسیس کیوکو و بنیامین کیاری از سازمان Fairtrade کنیا (FTOK) صحبت کردم تا پاسخ این سؤالات و سایر موارد را پیدا کنم.

پروفایل عطروطعم قهوه کنیا

یک فنجان پیچیده و میوه‌ای؛ اسیدیته روشن، بادی پر و رایحه‌ای متمایز؛ مشخصات فنجان کنیا، آن را به یک منطقه قهوه موردعلاقه بسیاری از مردم تبدیل می‌کند.

البته، مانند هر منطقه قهوه، انواع مختلفی از قهوه نیز در آن وجود دارد. به‌طورکلی، کنیا دارای ارتفاع زیاد، بارندگی منظم و خاک خوب است؛ اما همچنین دارای شش منطقه تولیدی مجزا است: مرکزی (کوه کنیا و رشته‌کوه آبردار)، غربی (کیسی، نیانزا و بونگوما)، دره بزرگ ریفت (ناکورو و کریچو)، شرقی (ماچاکوس، امبو و مرو) و ساحلی (تپه‌های تایتا). هر یک از این‌ها دارای آب‌وهوای خاص و شرایط رشد خاص خود هستند، همراه با مناطق کوچک در داخل آن – همه موارد در نمای نهایی جام ظهور می‌یابند.

علاوه بر این، کنیا دارای انواع مختلفی است. SL-28 و SL-34 گونه‌های منحصربه‌فردی هستند و بندرت در خارج از کشور یافت می‌شوند. این‌ها در مناطق با ارتفاع زیاد رشد می‌کنند و به دلیل پیچیدگی معروف هستند. از طرف دیگر، انواع مختلفی مانند K7 نیز وجود دارید که در ارتفاع کمتری رشد می‌کند و به لطف مسیرهای طولانی، در برابر خشکی مقاوم است. سپس Batian و R11 وجود دارد که هر دو در آزمایشگاه‌ها ایجادشده و هر دو در برابر بیماری مقاوم هستند.

علاوه بر مناطق خاص و انواع مختلف، انواع قهوه کنیا را نیز مشاهده می‌کنید که دارای اندازه، شکل و کیفیت دانه هستند: AA، AB، PB، C، E، TT … AA، AB و C به اندازه‌های مختلف لوبیا اشاره دارند. PB به معنای این است که یک گیاه گلابی است (گیلاس قهوه یک دانه داشت، نه دو دانه) و E مخفف Elephant است و TT لوبیا با چگالی کم است.

طبقه‌بندی دانه‌ها به این روش به اطمینان از سازگاری کمک می‌کند، به‌طوری‌که کل کیسه قهوه همان مشخصات خاص طعم را تولید می‌کند.

همکاری منجر به سازگاری می‌شود

بنیامین به من می‌گوید که در سراسر کنیا 700 هزار تولیدکننده وجود دارد و آن‌ها تمایل دارند که کاملاً با دست کار کنند، از چیدن گرفته تا خشک‌کردن و پردازش تا مرتب‌سازی. اکثر مزارع تقریباً 1320 درخت در هکتار دارند.

قهوه دو بار در سال برداشت می‌شود: یک بار از آوریل-ژوئن، گاهی جولای و دوباره از اکتبر-دسامبر یا حتی ژانویه. زمان دقیق شروع و پایان برداشت تحت تأثیر منطقه، آب‌وهوای آن سال و ارتفاع مزرعه است. دو برداشت در سال، تولیدکنندگان قهوه را در طول سال مشغول می‌کند.

فرانسیس اضافه می‌کند که بیشتر متخصصان قهوه در کنیا از خانواده‌های تولیدکننده قهوه هستند. اغلب می‌شنوید که آن‌ها خود را به‌عنوان «فرزندان قهوه» توصیف می‌کنند – و اگر قهوه والد است، سایر تولیدکنندگان خواهر و برادر آن‌ها هستند. بیشتر کشاورزان کنیایی در تعاونی‌ها کار می‌کنند، چیزی که به گفته وی یکنواختی قهوه را افزایش می‌دهد.

پردازش: شسته شده در مقابل طبیعی

پردازش با دقت کنترل‌شده می‌تواند از کیفیت و قوام قهوه بیشتر پشتیبانی کند. بنیامین به من می‌گوید که 12 تعاونی FTOK که با آن‌ها همکاری می‌کند (همه در مناطق مرکزی و شرقی) دارای یک سیستم تولید کاملاً تثبیت شده است.

هر سه‌شنبه، کشاورزان گیلاس‌های خود را به تعاونی‌ها می‌آورند، جایی که قهوه پالپ می‌شود. 72 ساعت پس‌ازآن، تخمیر آغاز می‌شود و 72 ساعت پس‌ازآن، آن‌ها شروع به خشک‌کردن لوبیا می‌کنند. نتیجه یک سطح سازگاری بیشتر در مشخصات جام نهایی است.

فرآوری شسته شده بیشتر در کنیا رایج است، اما در بعضی مناطق خاص نیز قهوه‌های فرآوری شده طبیعی پیدا خواهید کرد. به‌طورکلی، این روش برای لوبیاهای MH و ML استفاده می‌شود که تمایل به کیفیت پایین و / یا نارس دارند.

سوفی به من می‌گوید، در یک برنامه آزمایشی، پردازش مواد طبیعی گرانتر از قهوه‌های شسته شده است. به‌خوبی اثبات‌شده است که فرآوری طبیعی برای تولیدکنندگان خطر ایجاد می‌کند و برای جبران این کار اغلب به سرمایه‌گذاری هنگفتی از زمان و کار نیاز دارد.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *