مجله قهوه – کشور اوگاندا را به خاطر تولید و کشت قهوه روبوستا میشناسند. بااینحال زمان و شرایط تغییر میکند و طی ده سال گذشته تولید گونه عربیکا در این کشور افزایشیافته است و قهوه تخصصی اوگاندا در بین رُستریها و کافههای موج سوم علاقهمندان زیادی پیداکرده است.
برای اطلاع بیشتر در مورد قهوه تخصصی اوگاندا با چند متخصص قهوه صحبت کردیم و نکات ارزشمندی از این قهوه را آموختیم.
موارد خاص در مورد قهوه اوگاندا
اوگاندا مکانی عالی برای رشد قهوه است.
در دهههای گذشته، درگیریهای مسلحانه در این کشور به صنعت قهوه صدمات زیادی وارد کرده است، بهویژه در منطقه تولیدکننده رود نیل در دهه 90.
بااینحال، این کشور دارای زمینهای بسیار حاصلخیز و دارای خاکهای آتشفشانی در شرق و غرب و بارندگیهای فراوان است.
در بخشهای خاصی از کشور دو فصل برداشت وجود دارد: آوریل تا ژوئن و اکتبر تا فوریه.
در بعضی از مکانها، مزارع رطوبت تا 2300 میلیمتر در لیتر است که دمای خنک این مناطق منجر به قهوههای پیچیدهتر میشود.
این مزارع تمایل به کوچک بودن دارند و غالباً کمتر از نیمی از هکتار هستند.
مخلوط کردن گیاهان سایه مناسبی را فراهم میکند که در زیر آن قهوه میتواند رشد کند – عنصر دیگری که باعث ایجاد دمای خنکتر و بهطورکلی گیاهان سالمتر میشود.
در اوگاندا پردازش به روش شستشو متداول است، اگرچه چند قهوه فرآوری شده طبیعی نیز پیدا خواهید کرد.
دنی بی، فینالیست قهرمانی Barista در امارات متحده عربی 2016، در خصوص قهوه تخصصی اوگاندا میگوید که شرایط متنوع اوگاندا طیف گستردهای از پروفایلهای طعم را ایجاد میکند.
فراوانی آفتاب و باران در این کشور نیز باعث میشود که قهوههای عربیکای اوگاندا با رشدی آرام و آهسته، طعمهای پیچیدهای را به وجود بیاورند.
بهبود روشهای کشاورزی قهوه تخصصی اوگاندا
اوگاندا به دلیل کیفیت قهوه عربیکای خود به رسمیت شناخته میشود و این نتیجه 10 سال آموزش کشاورزان خردهفروش برای بهبود کیفیت قهوه و توجه زیادی به جزئیات است.
3 ناحیه در حال رشد در کشور اوگاندا
اوگاندا همیشه به دلیل قهوه گونهی بومی روبوستا که هنوز هم در جنگلهای بارانی این کشور وحشی میشود، شناخته میشود.
بااینوجود، گونه عربیکا در سه منطقه این کشور در حال رشد است: کوه الگون در شرق، کوههای روونزوری در جنوب غربی و غرب نیل در شمال غربی.
هرکدام از این مناطق مشخصات مختلف قهوه و روشهای تولید منحصربهفرد خود را دارند.
کوه الگان
کوه الگون در مرز شرقی این کشور با کنیا قرار دارد و درواقع قدیمیترین آتشفشان آفریقای شرقی است.
مزارع قهوه در طرفین آن وجود دارند که در اثر پوشش جنگلی سایه مناسبی برای کشت قهوه دارد و از آبهای شفاف استفاده میشود.
در ارتفاعات پایینتر، فصل برداشت ژوئن تا دسامبر است. در ارتفاعات بالاتر تا ماه ژوئیه شروع نمیشود و تا فوریه ادامه خواهد داشت.
در مزارع تخصصی، گیلاسهای قهوه قبل از فرآیند شستشو بهطور دستی برداشت میشوند.
حمل قهوه در این منطقه به دلیل زمینهای با شیب تند میتواند دشوار باشد.
منطقه بوگیسو در دامنههای غربی کوه الگون به دلیل داشتن قهوههای میوهای و شراب مانند بسیار معروف است.
بااینوجود معمولاً قهوههای مرکبات شیرین و مرکبات با نتهایی از کشمش و انجیر در منطقه کشت میشود.
غرب نیل
منطقه غربی نیل در شمال غربی اوگاندا واقعشده و ارتفاع مزارع از سطح دریا بین 1300 تا 1600 است و از درختان بومی مانند درخت بانیان بهعنوان سایه در مزارع استفاده میشود.
قهوههای این منطقه به دلیل داشتن مشخصات مرکبات شناخته میشوند.
کوههای روانزوری
این محدوده که معمولاً بهعنوان «کوههای ماه» شناخته میشود، در مرز جنوب غربی اوگاندا با جمهوری دموکراتیک کنگو قرار دارد.
قهوه این منطقه در دامنه کوهها با ارتفاع 1.500 تا 2300 از سطح دریا کشت میشوند و وجود خاک آتشفشانی و نیتروژن آتشفشانی باعث ایجاد یک چربی مناسب برای قهوه میشود.
پردازش طبیعی در این منطقه متداول است، اگرچه اگر به دنبال آن هستید، میتوانید پردازش شسته شده نیز پیدا کنید.
ازآنجاکه متخصصان قهوه اوگاندا روی کیفیت متمرکز شدهاند، قهوه عربیکای این کشور شروع به جلب توجه میکند و قهوه تخصصی اوگاندا بهعنوان یکی از قهوههای خاص و منحصربهفرد شناخته میشود.
منبع: perfect daily grind
نوشته کارلا بوزا
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee