مجله قهوه – تولید قهوه در سراسر جهان با چالشهایی روبرو است. در کنیا، اوضاع فرقی چندانی نمیکند. بااینوجود در اینجا، عصر تولیدکنندگان میتواند آینده صنعت قهوه کشور را به خطر بیندازد. ازآنجاییکه اکثر کشاورزان قهوه بهسرعت به سنی میرسند که مدیریت یک مزرعه بهطور مستقل میتواند چالشبرانگیز باشد، شکاف فوری نسلی ایجادشده است. برای رفع این شکاف، کنیاییهای جوان باید تولید قهوه کنیا را بپذیرند و برای این اتفاق باید راهحلهایی برای ورود آنها به صنعت پیدا شود.
در اینجا برخی از تلاشهای انجامشده برای اطمینان از اینکه کنیاییها از یک صنعت پررونق قهوه بهرهمند میشوند – و اینکه جهان برای دهههای آینده از قهوه خود لذت میبرد، ذکر شده است.
کمک به کشاورزان برای افزایش بازده در تولید قهوه کنیا
درحالیکه تلاشهای فوق به کشاورزان آینده کمک میکند تا آموزشها و ابزارهای لازم را برای موفقیت بهعنوان کشاورز فراهم کنند، دیگران بهطور فعال در راهاندازی مزارع خود به آنها کمک میکنند. یکی از آنها تعاونی کشاورزان Cirigwa است.
این تعاونی متشکل از دو گروه کوچک جوانان است و اولین بار در سال 2012 تأسیس شد. این گروهها از شرکتی به نام خدمات مدیریت پایدار (که زیرمجموعه همکاریهای کشت و صنعت ECOM است) آموزش میبینند که هدف آن کمک به کشاورزان برای افزایش سودآوری و اطمینان از کیفیت و ردیابی بهتر برای خریداران در زنجیره تأمین است.
این آموزش آنها را در هرس، کمپوست، سمپاشی و برداشت محصولاتشان راهنمایی میکند. این به آنها امکان میدهد تا درزمینهٔ های قهوه یکدیگر به انجام این کارها کمک کنند. آنها با هم میتوانند نهادههایی مانند کود را برای افزایش بازده در مزارع خود خریداری کنند. پس از مدتی، آنها همچنین میتوانند به کشاورزان مروج تبدیل شوند که میتوانند آموزش این مهارتها را به سایر کشاورزان ارائه دهند.
برای مقابله با مشکل کمبود زمین کشاورزی و منابع، وامهای نرم در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرند تا بتوانند در نهالهای قهوه سرمایهگذاری کنند. آنها همچنین میتوانند زمین را بهطور مشترک اجاره کرده و یک مزرعه مشترک تشکیل دهند و از درآمد حاصل از آن برای خرید مزارع خودشان یا توسعه مزارع موجود خود در آینده استفاده کنند.
از زمان معرفی این پروژه، بهرهوری در مزارع قهوه درگیر افزایشیافته است و گزارشهایی حاکی از آن است که اعضا با مزارع قهوه خود در میان مزارع پیشرو کشور، از نظر کمی و کیفی تغییرات بسیار چشمگیری را ثبت کرده و انگیزه میگیرند. این کمک میکند تا با کمک به آنها برای دیدن نتایج واقعی در زمان کمتری، انگیزه را در بین کشاورزان جوان برطرف کنید.
اجرای مداخلات سراسری در تولید قهوه کنیا
درحالیکه تلاشهای فردی برای بازگرداندن جوانهای کنیا به کار تولید قهوه کنیا ضروری است، برای ایجاد تحول پایدار، حمایت در سطح ملی لازم است. در سال 2016، رئیسجمهور کنیا، اوهورو کنیاتا، گروه ویژه اصلاحات قهوه را با یافتهها و توصیههایی درزمینهٔ پرورش قهوه تشکیل داد که در آینده اجرا میشود.
این تغییرات پیشنهادی قرار بود در قانون محصول سال 2013 و فصل 2020/2021 لحاظ شود. این هدف برای مقابله با هزینههای بالای مرتبط با ورود به تولید قهوه در کشور است، با این هدف که تولیدکنندگان تا 80٪ از درآمد ناخالص خود را دریافت کنند. این میتواند به کشاورزان انگیزه دهد تا کیفیت و کمیت محصول خود را افزایش دهند – و همچنین جوانان بیشتری را به قهوه جذب کنند.
نتیجه
مشارکت جوانان در تولید قهوه کنیا نیاز به سازمانهای محلی، کشاورزان و رهبران دارد که مستقیماً به این مشکل رسیدگی میکنند. این بدان معناست که کشاورزان باتجربه باید در امر راهنمایی جوانان مشارکت داشته باشند و دولت و ادارات باید به ابتکارات توسعه جوانان علاقهمند شوند.
با واگذاری برخی از زمینهای کشاورزی به جوانان و مشاوره در مورد نحوه فعالیت در این بخش، همه از این مزایا بهره مند میشوند. علاوه بر این، خدمات ترویجی، کارگاههای آموزشی، درس گروهیها و همایشها و همچنین پیشپرداخت وام و یارانه نیز میتوانند به نفع این گروه سنی باشند.
با اجرای بیشتر تلاشهای ذکرشده در بالا، فقط زمان نشان میدهد که این طرحها چقدر موفق هستند – اما نتایج اولیه نشاندهنده موفقیت این طرحها است.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.