مجله قهوه – «اکثر شاتهای اسپرسو کمی زباله هستند، اما هر از چند گاهی طلا میگیرید و قهوه زیبا است و شما نمیدانید چرا.» یا به همین ترتیب استدلال «شات خدا» God shot شکل میگیرد.
این مفهوم رمانتیک، اگرچه لذتبخش است، اما مسئلهساز است.
ازیکطرف، درست است که قهوه به دلیل ماهیت آن بهعنوان یک محصول برداشتشده، ذاتاً متفاوت خواهد بود؛ به این دلیل که هر یک از قسمتها از تعداد زیادی لوبیا جداگانه تشکیلشده است.
از طرف دیگر، این تصوری است که اسپرسو را بهنوعی هنری تاریک تبدیل میکند، با ناسازگاری و کیفیت پایین بیش از هر چیز یک شانس است.
دهه گذشته موجی از تفکر انتقادی، تحقیق علمی و فناوری بهتر را شاهد بوده است و مفهوم شات خدا بهآرامی بهجای تمرکز بر منشأ و طعم قهوههای در حال دم کشیدن بهجای یک مفهوم صنعتگر، از بین رفته است؛ یک فرایند خام و مبتنی بر «احساس».
مقداری مقاومت در برابر مقدمهای بودن علم در قهوه و دنبال کردن آن باکیفیت بهتر قهوه وجود دارد.
برخی احساس میکنند که چیزهای خاص قهوه را از بین میبرد و قهوه را از کار میاندازد و آن را از بین میبرد.
پاسخ من به آن این است که اگر به افراد بیشتری اجازه دهیم با تهیه بیشتر فنجانهای قهوه با طعمهای عالی فنجانهای قهوه درگیر شوند، ما درواقع پتانسیل و عاشقانه بودن قهوه را افزایش میدهیم.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
God shot
“Most shots of espresso are a bit rubbish, but every now and then you strike gold and the coffee is beautiful, and you don’t know why.” Or so the “God shot” rationale goes.
This romantic notion, while delightful, is problematic.
On the one hand, it is true that coffee will vary inherently due to its nature as a harvested crop, and because each lot is made up of many individual beans.
On the other hand, it is a notion that turns espresso making into something of a dark art, with inconsistency and low quality as more a matter of chance than anything else.
The past decade has seen a wave of critical thinking, scientific inquiry, and better technology, and the notion of the god shot has slowly lost ground in favour of a focus on the provenance and flavour of the coffees being brewed rather than on an artisanal notion of a raw, “feel”-based process.
There is some resistance to the introduction of science in coffee and its pursuit of a more consistent, better quality of coffee.
Some feel that it takes away what is so special about coffee, and that it de-crafts and disenchants coffee.
My response to that would be that we actually increase the potential and romance of coffee if we allow more people to engage with the flavours of great cups of coffee by making more of them.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee