مجله قهوه – گلدان خلأ Vacuum pot بهطور خلاصه «گلدان خالی» – بیشتر با نام تجاری Siphon دیده میشود.
سایفون درواقع طراحی خاصی از گلدان خلأ است که توسط شرکت ژاپنی Hario ساختهشده است، اما مانند جاروبرقی هوور در انگلیس و ایرلند، این نام نشاندهنده خود دستگاه است.
برای دم کردن قهوه فیلتری، روش دم آوری چشمگیری وجود ندارد.
رایجترین مقایسههای شنیده شده مربوط به یک آزمایش علوم مدرسهای و اخیراً چیزی در نمایش تلویزیونی Breaking Bad است.
ازنظر بصری، گلدان خلأ از دو ظرف شیشهای تشکیل شده است که یکی در بالای دیگری نشسته و منبع گرما در زیر آن قرار دارد.
آب در ظرف پایین قرار میگیرد و بسته به نوع طرح، یک کاغذ، پارچه یا فیلتر شیشه بین دو محفظه قرار دارد.
با اعمال گرما، آب گرم میشود و فشار در محفظه پایین ایجاد میشود و آب را در یک نقطه بحرانی به محفظه بالایی میرساند. سپس قهوه به محفظه بالایی اضافه میشود و تا زمانی که کاربر بخواهد غوطهور میشود. هنگامیکه منبع گرما از بین میرود، خلأ ایجاد میشود و دم را به محفظه پایین میمکد، درحالیکه آسیاب قهوه همچنان بالا است.
این روش دارای منحنی دمای معکوس است، به این معنی که گرمای دم در تمام مدت افزایش مییابد.
این به دلیل عایق بودن قهوه بر روی آب است.
این نکته منفی وجود دارد که قهوه قابلمه در خلأ ممکن است هنگام دم کشیدن برای مدت طولانی بیشازحد استخراج شود.
بااینحال، این روش میتواند قهوه دلپذیری تولید کند، درحالیکه یک نمایش مسحورکننده را ارائه میدهد.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Vacuum pot
The vacuum pot – “vac pot” for short – is most commonly encountered under the trade name Syphon.
The Syphon is actually a specific design of the vacuum pot made by the Japanese company Hario, but, like the Hoover vacuum cleaner in the UK and Ireland, the name has come to represent the device itself.
There is no more dramatic brewing method for filter coffee.
The most common comparisons heard are those of a school science experiment and, more recently, something off the hit TV show Breaking Bad.
Visually, the vac pot consists of two glass bulbs, one sitting atop the other, with a heat source beneath.
Water is placed in the bottom bulb, and, depending on the design, there is either a paper, cloth, or glass filter between the two chambers.
As heat is applied, the water heats up and pressure is created in the bottom chamber, forcing the water up to the top chamber at a critical point.
Coffee is then added to the top chamber and is steeped for as long as the user desires.
When the heat source is taken away a vacuum is created, sucking the brew into the bottom chamber, while the grounds remain up top.
This method has a reverse temperature curve, meaning that the heat of the brew rises throughout; this is due to the insulating effect of the coffee on the water. This has the downside that vacuum-pot-brewed coffee can often overextract when brewed for too long.
Used well, however, the method can produce delightful coffee, all while providing a mesmerizing, theatrical show.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.