مجله قهوه – چند اصطلاح در قهوه وجود دارد که امکان ایجاد سردرگمی را دارد. «قدرت» Strength یکی از این موارد است.
سو تفاهم اولیه در مورد واکنش بین کافئین و طعمدهنده است.
کافئین بهطور خاص یک میدان مین است. بیان دقیق مقدار کافئین حاوی قهوه و احتمالاً مقدار زیادی از آن در نوشیدنی تقریباً غیرممکن است.
سردرگمی دیگر، از دید فنیتر، رابطه قدرت و استخراج است.
بدیهی است که اگر از قهوه بیشتری استفاده میکنید، احتمال نوشیدنی حاوی کافئین بیشتری دارید، اما اندازه توهم ایجاد میکند.
یک اسپرسو میتواند بسیار شدید و قوی باشد، اما اندازه سرو به این معنی است که احتمالاً بهاندازه یک لیوان بزرگ قهوه فیلتری با طعم ضعیفتر، کافئین ندارد. این اساساً فقط یک بازی حجمی است.
با توجه به راهنماهای قدرت موجود در بستهبندی تجاری بیشتر قهوه، مشکلاتی نیز وجود دارد.
هیچ استاندارد شناخته شدهای برای اینها وجود ندارد.
شرکتهای سازنده محصول از این راهنماهای قدرت ساختهشده با اهداف مختلف استفاده میکنند.
هدف ممکن است توصیف تاریکی کباب یا اشاره به این واقعیت باشد که از روبوستا استفادهشده است و قهوه حاصل از آن کافئین بیشتری دارد.
سرانجام، میتوان به اصل قهوه و قدرت عطروطعم آن دانه اشاره کرد.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Strength
There are a few terms in coffee that have the potential to elicit confusion. “Strength” is one of those.
The primary misunderstanding is around the reaction between caffeine and flavour.
The caffeine one in particular is a minefield.
Stating exactly how much caffeine the coffee contains and how much of that is likely to end up in the drink is nearly impossible.
Another confusion, from a more technical point of view, is the relation of strength to extraction.
Obviously, if you use more coffee, you have the potential of a drink with more caffeine, but size creates an illusion.
An espresso can be very intense and strong, but the serving size means it probably does not contain as much caffeine as a big mug of much weaker-tasting filter coffee.
It is essentially just a volume game. In regard to the strength guides found on more commercial coffee packaging, there are also problems.
There is no recognized standard for these.
The companies behind the product use these made-up strength guides with various intents.
The goal may be to describe the darkness of roast or to refer to the fact that Robusta has been used and the resulting coffee has a higher caffeine content. Lastly, the reference could be to the origin of coffee itself and the strength of flavour of that bean.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.