مجله قهوه – اومامی Umami یکی از پنج طعم اساسی به همراه شیرین، ترش، شور و تلخ است.
این طعمها در مقایسه با بینی (سیستم بویایی) حوزه دهان (سیستم چشایی) است.
این کلمه ریشه ژاپنی دارد، با مجوز شیمیدان Kikunae Ikeda (1864–1936) و بهطور مستقیم بهعنوان «طعم خوشمزه» ترجمه میشود.
اومامی گیرندههای چشایی خاص خود را دارد، همین امر دانشمندان را بر آن داشته است تا اومامی را مزهای مشخص نشان دهند.
از اومامی میتوان بهعنوان طعمی خوشمزه و خوشطعم و مزه یاد کرد.
اگرچه جدا شده و یا با غلظت بیشازحد چشیده میشود، بدون نمک کافی برای تعادل، ناخوشایند است.
ثابتشده است که اومامی طعم غذاهای کمسدیم مانند سوپ را بهبود میبخشد و بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی برای بهبود محصولات خود با افزودن اومامی به شکل گلوتامات (که منبع طعم اومامی است) بازی کردهاند.
این یادداشت خوشطعم عنصری نیست که انتظار داشته باشیم مقدار زیادی از آن را در یک قهوه خوب ببینیم.
وقتی بیشازحد قوی باشد، اومامی معمولاً بهصورت گوشتی یا آبگوشتی تجربه میشود، اما مقدار کمی میتواند به پیچیدگی و غنای بیشتری اضافه کند.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Umami
Umami is one of the five basic tastes, along with sweet, sour, salt, and bitter.
These tastes are the domain of the mouth (gustatory system) as opposed to the nose (olfactory system).
The word has Japanese origins, courtesy of the chemist Kikunae Ikeda (1864–1936), and directly translates as “delicious taste”.
Umami has its own specific taste receptors, which has led scientists to label umami a distinct taste.
Umami can be described as a pleasant savoury taste with a long aftertaste.
It is, however, unpleasant when isolated or when tasted in too high concentration, without enough salt to balance.
Umami has been shown to improve the taste of low-sodium foods such as soup, and many food producers have played with adding umami in the form of glutamate (which is the source of umami flavour) to improve their products.
This savoury note is not an element we expect to see a lot of in a good coffee.
When it is too strong, umami is generally experienced as meaty or brothy, but a small amount can add complexity and richness.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee
