مجله قهوه – گیاهان قهوه عربیکا، آنهایی که قهوهای باکیفیت بالا تولید میکنند، خود گردهافشانی میکنند، بنابراین نیازی به کمک زنبورها و حشرات دیگر ندارند؛ اما چندین مطالعه دقیق نشان دادهاند که زنبورها نهتنها میتوانند عملکرد یک محصول عربیکا را 50٪ یا بیشتر افزایش دهند، بلکه میتوانند کیفیت محصول را نیز بهبود بخشند و این فقط آغاز است.
علاوه بر انتقال گرده، زنبورها به حرکت در بعضی از اشکالات و جانوران حیاتی که گیاهان قهوه را سالم نگه میدارند کمک میکنند. مزارع قهوه، به میزانهای مختلف، اکوسیستمهای عملکردی هستند که در آن حیوانات و گیاهان با هم زندگی میکنند – با یکدیگر رقابت میکنند، یکدیگر را میخورند و یا به نفع یکدیگر هستند.
این جامعه سهم نسبتاً مناسبی از آفات دارد، از حشرات گرفته تا میکروب که میتواند بهروشهای مختلف به قهوه آسیب برساند و باعث کاهش اندازه و کیفیت محصول شود.
بااینحال، این جامعه همچنین دارای کنترلکننده آفات طبیعی مانند قورباغهها، مارها، پرندگان، خفاشها، حشرات، عنکبوتها است. یک اعتقاد رو به رشد وجود دارد که مورد تأیید علم سخت است که برای بسیاری از محصولات کشاورزی که قهوه را نیز شامل میشود، حفظ این اکوسیستمها نهتنها برای محیطزیست مفید است، بلکه باعث میشود حس اقتصادی خوبی نیز پیدا کند.
تشدید کشاورزی با استفاده از گونههای جدید گیاهی، کودهای مصنوعی، سموم دفع آفات و سایر روشها باعث افزایش چشمگیر عملکرد محصول قهوه میشود.
بااینحال، این اغلب با هزینههای سنگین زیستمحیطی صورت میگیرد. تشدید کشاورزی همیشه پایدار نیست.
عجله برای تولید محصولات بزرگتر؛ بهطور چشمگیری تنوع زیستی را کاهش میدهد، باروری و ساختار خاک را کاهش میدهد و برای سلامتی انسان بد است.
مطالعه بر روی تأثیرات زنبورها بر قهوه
در یک مطالعه بزرگ در دهه 1970 در مورد مزارع عربیکا در جامائیکا، محققان دریافتند که زنبورهای عسل به 52٪ انواع توتهای قهوه رسیده کمک میکنند، نتیجهای که در چندین برداشت تکرار شد.
این کار با ایجاد یک شبکه کامل و محصور کردن زنبورها از برخی گیاهان و دسترسی آنها به دیگران و نظارت بر اختلافات انجامشده است.
سی سال بعد، مطالعات مستقل در اندونزی و پاناما نشان داد که زنبورهای وحشی عملکرد قهوه را نیز افزایش میدهند، درحالیکه بیش از 20 گونه زنبور بومی از گلهای قهوه عربیکا در هر دو کشور بازدید میکنند.
اهمیت گردهافشانی متقابل زنبورها در مطالعات بعدی بسیار متفاوت، اما همیشه قابلتوجه بود. گونههای قهوه مختلف به نظر میرسد در نسبت گلهایی که به گردهافشانی متقابل نیاز دارند، از چند درصد تا بیش از 90 درصد تغییر میکند. بسیاری از مطالعات دیگر در مناطق قهوه ساز در سراسر جهان نتایج مشابهی را گزارش میدهند و به پرورشدهندگان دلایل قدرتمندی برای پرورش زنبورها و زیستگاههای وابسته به آنها میدهند.
در ابتدا گفتم که گردهافشانی متقابل توسط زنبورها میتواند کیفیت محصول را بهبود بخشد.
این امر به این دلیل است که لوبیا روی بوته یا حتی روی یک شاخه واحد بهطور همزمان بالغ نمیشود.
برای اطمینان از هر لوبیا در اوج رسیدن بهترین طعم و شیرینی به معنای چیدن لوبیای فردی در هنگام رسیدن آنها است که معمولاً گرانقیمت است.
سازش این است که وقتی بیشتر افراد در حال رسیدن هستند، دستههای کامل را انتخاب کنید و بپذیریم که بعضی از آنها ممکن است کموزیاد رسیده باشند.
گرده افشانی زنبورها
گردهافشانی متقابل توسط زنبورها همگامسازی گردهافشانی و رسیدن را بهبود میبخشد، بهطوریکه هنگام برداشت، نسبت بالاتری در بهترین حالت آنها قرار میگیرد.
بنابراین، اگر تولیدکنندگان عربیکا میخواهند بازده و کیفیت را افزایش دهند، باید چه کار کنند؟ آنها میتوانند کندوهای زنبورعسل را برای گردهافشانی گلهای قهوه خود وارد کنند، یا میتوانند زیستگاه موجود در مزارع خود را برای ترغیب زنبورهای بومی بهبود بخشند؛ که مناسبترین آنها به شرایط موجود در هر مزارع بستگی دارد، اما در صورت امکان زنبورهای بومی بهترین هستند، ازآنجاکه مطالعات نشان میدهد که آنها گردهافشانهای مؤثرتری هستند و اگر شرایط مناسبی به آنها داده شود، خود را مراقبت میکنند.
معرفی زنبورهای عسل بهطورمعمول منجر به کاهش زنبورهای وحشی و بومی میشود، زیرا آنها نمیتوانند با کلنیهای عظیم تجاری رقابت کنند، بنابراین این نیاز به تفکر دقیق دارد.
زنبورهای عسل نیز باید مورد مراقبت قرار بگیرند و هزینه نگهداری از آنها نیز باید موردبررسی قرار گیرد.
بااینحال، آنها عسل را درست میکنند و عسل شکوفه قهوه حداقل از دو کشور تولیدکننده قهوه بهعنوان یک حاشیه سودآور به بازار شناخته میشود.
جای تعجب نخواهد بود که میشنویم؛ تغییرات آب و هوایی تأثیر قابلتوجهی در محل رشد قهوه در آینده خواهد داشت؛ تأثیراتی که در حال حاضر نیز آشکار هستند.
تأثیر تغییرات آبوهوا روی زنبورها متفاوت است که میتواند تأثیر عمیقی بر روابط متقابل بین زنبورها و قهوه داشته باشد. در برخی مناطق، این ممکن است اثرات آبوهوا را بر تولید قهوه تشدید کند، در برخی دیگر میتواند آنها را بهبود بخشد.
منبع: north star roast
نوشته جان آلترینگام
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee