قهوه در اوگاندا

میزان مصرف قهوه در اوگاندا – 2

مجله قهوه – هنوز باوجود میراث غنی تولید، مصرف قهوه در کشور اوگاندا ، مانند بسیاری از کشورهای تولیدکننده دیگر، ازنظر تاریخی کم بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مصرف داخلی قهوه در کشور اوگاندا و چگونگی تغییر آن، من با آندریاس نیکولاییدس از Great Lakes Coffee و Fiona Tanner از Gorilla Highlands Coffee صحبت کردم که در ادامه بخش دوم آن را با هم می‌خوانیم:

آزادسازی قهوه اوگاندا

بااین‌وجود، علیرغم افزایش مصرف قهوه اوگاندا، یکی از مهمترین تحرکات در بخش قهوه کشور اوگاندا – از نظر تولید و مصرف – حرکت بیشتر به سمت آزادسازی بازار در بخش قهوه بوده است.

این امر باعث شده است که قهوه اوگاندا شکوفا شود و به‌عنوان یک منبع جهانی قهوه توسعه یابد، درعین‌حال مصرف‌کنندگان در این کشور را قادر می‌سازد تا در مورد مزایای مصرف قهوه اطلاعات بیشتری کسب کنند.

اولین نشانه آزادسازی گسترده در سال 1991 با تأسیس اداره توسعه قهوه اوگاندا (UCDA) ظاهر شد. پس‌ازاین، مداخله دولت در تجارت قهوه به طرز چشمگیری کاهش یافت و تلاش‌های UCDA در عوض بر ارتقا و افزایش کیفیت قهوه اوگاندا متمرکز شد.

فیونا می‌گوید: «سازمان توسعه قهوه اوگاندا شروع به تبلیغ قهوه اوگاندا در سطح داخلی کرده است.»

وی همچنین اضافه می‌کند که بخش قهوه کشور بیشتر به سمت درک اهمیت افزودن ارزش در مبدأ، در درجه اول از طریق بو دادن پیش می‌رود.

وی می‌گوید: «ابتکارات بودجه دولت، مانند CURAD، وجود دارد كه به‌طور مثال تسهیلات كباب كردن برای كارآفرینان را تأمین می‌کند. [اغلب آن‌ها] سرمایه‌ای برای خرید و نگهداری تجهیزات تفت دادن استاندارد [به‌خودی‌خود] ندارند.»

سرانجام، با گسترده شدن آزادسازی بازار و خصوصی‌سازی در اوگاندا، فیونا می‌گوید که افراد جوانتر و جوانان در قهوه شروع به کار می‌کنند.

 

آینده‌ای برای مصرف روبوستا؟

در اطراف کامپالا، پایتخت اوگاندا، فرهنگ قهوه در حال تکامل است، اما دسترسی همچنان یک مسئله است.

آندریاس توضیح می‌دهد که درحالی‌که اوضاع در حال بهبود است، برخی از گرایش‌ها و نوشیدنی‌هایی که در سایر نقاط جهان محبوب هستند به‌سرعت محبوب نمی‌شوند. به‌عنوان‌مثال کاپوچینوها، فقط در میان مهاجران یا افراد ثروتمند محلی محبوب هستند.

«[نسل جوان] کارآفرینان قهوه به دنبال تغییر این هستند … ما می‌خواهیم این نوع نوشیدنی‌ها را برای همه قابل دسترسی تر کنیم.» آندریاس یادآور می‌شود که حتی اگر این نوشیدنی‌ها در فهرست‌ها موجود باشد، بسیار گران‌ترند و ممکن است مقرون‌به‌صرفه نباشند.

بااین‌حال، برجسته بودن گیاه روبوستا در کشور اوگاندا به این معنی است که گزینه دیگری برای مصرف‌کنندگان قهوه وجود دارد. فیونا به من می‌گوید که روبوستا 75٪ از تولید اوگاندا را تشکیل می‌دهد و قیمت آن به‌اندازه قهوه عربیکا برای مصرف داخلی نیست.

وی می‌گوید: «قهوه‌های روبوستا با کیفیت بالا می‌توانند برای بسیاری از اوگاندا که علاقه‌مند به کیفیت قهوه در اوگاندا هستند و به آن‌ها افتخار می‌کنند، دسترسی بیشتری داشته باشند.»

در جست و جوی طعم قهوه نزدیک به چای

ازنظر طعم و مزه، ازآنجاکه اوگاندا کشور نوشیدنی چای بود (و هنوز هم هست)، بسیاری از مصرف‌کنندگان در این کشور به دنبال مشخصات طعم مشابه در قهوه خود هستند.

این به این معنی است که یا به دنبال نت‌های عطروطعم ظریف شبیه چای سیاه هستید، یا (به‌طورمعمول) به قهوه آن‌ها شیر و شکر اضافه کنید.

آندریاس می‌گوید: «بسیاری از قهوه‌هایی که در اوگاندا هنوز در بازار وجود دارد، برای مصرف‌کنندگان بنا بر عادت با شیر و شکر تیره تفت داده می‌شود.»

وی توضیح می‌دهد اگرچه نوشیدنی‌های حاوی شیر مانند کاپوچینو به‌طورمعمول در دسترس نیستند، برخی از متخصصان قهوه در این کشور در تلاش‌اند تا این نوشیدنی‌ها را محبوب‌تر کنند.

سرانجام، بخش قهوه کشور اوگاندا با در نظر گرفتن تاریخچه خود به‌عنوان اکثر کشورهایی که چای می‌نوشند، به‌سرعت در حال توسعه است. فیونا می‌گوید: «اوگاندا به‌طور فزاینده‌ای به قهوه اوگاندا افتخار می‌کنند. آن‌ها در ایجاد آینده‌ای پایدار برای تولیدکنندگان قهوه اوگاندا علاقه‌مند شده‌اند.»

طیف گسترده‌ای از قهوه اوگاندا و همچنین میزان تولید در حال افزایش، نشان می‌دهد آینده بخش قهوه کشور اوگاندا روشن است. بین حجم عظیم روبوستا و علاقه به روندهای نوظهور، زمان هیجان‌انگیزی برای مصرف قهوه در کشور است.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *