مجله قهوه – هنوز باوجود میراث غنی تولید، مصرف قهوه در کشور اوگاندا ، مانند بسیاری از کشورهای تولیدکننده دیگر، ازنظر تاریخی کم بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مصرف داخلی قهوه در کشور اوگاندا و چگونگی تغییر آن، من با آندریاس نیکولاییدس از Great Lakes Coffee و Fiona Tanner از Gorilla Highlands Coffee صحبت کردم که در ادامه بخش دوم آن را با هم میخوانیم:
آزادسازی قهوه اوگاندا
بااینوجود، علیرغم افزایش مصرف قهوه اوگاندا، یکی از مهمترین تحرکات در بخش قهوه کشور اوگاندا – از نظر تولید و مصرف – حرکت بیشتر به سمت آزادسازی بازار در بخش قهوه بوده است.
این امر باعث شده است که قهوه اوگاندا شکوفا شود و بهعنوان یک منبع جهانی قهوه توسعه یابد، درعینحال مصرفکنندگان در این کشور را قادر میسازد تا در مورد مزایای مصرف قهوه اطلاعات بیشتری کسب کنند.
اولین نشانه آزادسازی گسترده در سال 1991 با تأسیس اداره توسعه قهوه اوگاندا (UCDA) ظاهر شد. پسازاین، مداخله دولت در تجارت قهوه به طرز چشمگیری کاهش یافت و تلاشهای UCDA در عوض بر ارتقا و افزایش کیفیت قهوه اوگاندا متمرکز شد.
فیونا میگوید: «سازمان توسعه قهوه اوگاندا شروع به تبلیغ قهوه اوگاندا در سطح داخلی کرده است.»
وی همچنین اضافه میکند که بخش قهوه کشور بیشتر به سمت درک اهمیت افزودن ارزش در مبدأ، در درجه اول از طریق بو دادن پیش میرود.
وی میگوید: «ابتکارات بودجه دولت، مانند CURAD، وجود دارد كه بهطور مثال تسهیلات كباب كردن برای كارآفرینان را تأمین میکند. [اغلب آنها] سرمایهای برای خرید و نگهداری تجهیزات تفت دادن استاندارد [بهخودیخود] ندارند.»
سرانجام، با گسترده شدن آزادسازی بازار و خصوصیسازی در اوگاندا، فیونا میگوید که افراد جوانتر و جوانان در قهوه شروع به کار میکنند.
آیندهای برای مصرف روبوستا؟
در اطراف کامپالا، پایتخت اوگاندا، فرهنگ قهوه در حال تکامل است، اما دسترسی همچنان یک مسئله است.
آندریاس توضیح میدهد که درحالیکه اوضاع در حال بهبود است، برخی از گرایشها و نوشیدنیهایی که در سایر نقاط جهان محبوب هستند بهسرعت محبوب نمیشوند. بهعنوانمثال کاپوچینوها، فقط در میان مهاجران یا افراد ثروتمند محلی محبوب هستند.
«[نسل جوان] کارآفرینان قهوه به دنبال تغییر این هستند … ما میخواهیم این نوع نوشیدنیها را برای همه قابل دسترسی تر کنیم.» آندریاس یادآور میشود که حتی اگر این نوشیدنیها در فهرستها موجود باشد، بسیار گرانترند و ممکن است مقرونبهصرفه نباشند.
بااینحال، برجسته بودن گیاه روبوستا در کشور اوگاندا به این معنی است که گزینه دیگری برای مصرفکنندگان قهوه وجود دارد. فیونا به من میگوید که روبوستا 75٪ از تولید اوگاندا را تشکیل میدهد و قیمت آن بهاندازه قهوه عربیکا برای مصرف داخلی نیست.
وی میگوید: «قهوههای روبوستا با کیفیت بالا میتوانند برای بسیاری از اوگاندا که علاقهمند به کیفیت قهوه در اوگاندا هستند و به آنها افتخار میکنند، دسترسی بیشتری داشته باشند.»
در جست و جوی طعم قهوه نزدیک به چای
ازنظر طعم و مزه، ازآنجاکه اوگاندا کشور نوشیدنی چای بود (و هنوز هم هست)، بسیاری از مصرفکنندگان در این کشور به دنبال مشخصات طعم مشابه در قهوه خود هستند.
این به این معنی است که یا به دنبال نتهای عطروطعم ظریف شبیه چای سیاه هستید، یا (بهطورمعمول) به قهوه آنها شیر و شکر اضافه کنید.
آندریاس میگوید: «بسیاری از قهوههایی که در اوگاندا هنوز در بازار وجود دارد، برای مصرفکنندگان بنا بر عادت با شیر و شکر تیره تفت داده میشود.»
وی توضیح میدهد اگرچه نوشیدنیهای حاوی شیر مانند کاپوچینو بهطورمعمول در دسترس نیستند، برخی از متخصصان قهوه در این کشور در تلاشاند تا این نوشیدنیها را محبوبتر کنند.
سرانجام، بخش قهوه کشور اوگاندا با در نظر گرفتن تاریخچه خود بهعنوان اکثر کشورهایی که چای مینوشند، بهسرعت در حال توسعه است. فیونا میگوید: «اوگاندا بهطور فزایندهای به قهوه اوگاندا افتخار میکنند. آنها در ایجاد آیندهای پایدار برای تولیدکنندگان قهوه اوگاندا علاقهمند شدهاند.»
طیف گستردهای از قهوه اوگاندا و همچنین میزان تولید در حال افزایش، نشان میدهد آینده بخش قهوه کشور اوگاندا روشن است. بین حجم عظیم روبوستا و علاقه به روندهای نوظهور، زمان هیجانانگیزی برای مصرف قهوه در کشور است.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.