قهوه در اوگاندا

میزان مصرف قهوه در اوگاندا – 1

مجله قهوه – در سال 2019، اوگاندا هشتمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان بود، قبل از گواتمالا (دهم)، نیکاراگوئه (دوازدهم) و کنیا (شانزدهم). قهوه محصول پردرآمد کشور برای صادرات است؛ و اگرچه اوگاندا یک تولیدکننده در حال رشد قهوه عربیکا است، اما ازنظر تاریخی به دلیل تولید قهوه‌های تخصصی آن شناخته‌شده است. گزارش سال 2016 سازمان سرمایه‌گذاری قهوه در اوگاندا اظهار داشت که این کشور بزرگترین تولیدکننده روبوستای آفریقا است که گویا حدود 7 درصد از صادرات جهانی روبوستا را شامل می‌شود. گیاهان روبوستا بومی جنگل‌های اطراف کامپالا (پایتخت اوگاندا) و دریاچه هلال ویکتوریاست.

هنوز باوجود میراث غنی تولید، مصرف قهوه در اوگاندا ، مانند بسیاری از کشورهای تولیدکننده دیگر، ازنظر تاریخی کم بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مصرف داخلی قهوه در اوگاندا و چگونگی تغییر آن، من با آندریاس نیکولاییدس از Great Lakes Coffee و Fiona Tanner از Gorilla Highlands Coffee صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

 

چای یا قهوه در اوگاندا

آمار قابل‌توجه تولید قهوه در اوگاندا طی چند سال گذشته با دوره رشد شهاب‌سنگ پشتیبانی شده است. فقط از سال 2015 تا 2018، سازمان توسعه قهوه اوگاندا از افزایش 17 درصدی صادرات قهوه (4.17 میلیون کیسه 60 کیلوگرمی به‌صورت واقعی) خبر داد.

اما باوجود میراث غنی تولید قهوه، برای دهه‌ها فرهنگ اوگاندا عمدتاً به سمت مصرف چای بوده است.

نفوذ استعمار انگلیس در اوگاندا در قرن نوزدهم آغاز شد. درنتیجه، در همان زمان چای به کشور وارد شد. حتی اگر قهوه در اوگاندا پرورش‌یافته و از آن صادر می‌شد، اما برای مصرف داخلی چیز زیادی باقی نمانده بود و از آن زمان به بعد، چای نوشیدنی موردعلاقه بوده است.

بااین‌حال، پس از خروج انگلیس در سال 1962 از اوگاندا و محافظت از کشور اوگاندا و استقلال کشور، تولید قهوه به‌طور مداوم افزایش می‌یابد. در دهه 1980، این یک محصول نقدی کاملاً تثبیت‌شده و بسیار مهم بود.

تلاش‌ها برای افزایش کیفیت روبوستا از اواخر دهه 1990 و اوایل سال 2000 در کشور آغاز شد، اما درنهایت به دلیل عدم وجود بازار واقعی برای روبوستای باکیفیت، ناموفق بود.

ترجیح چای به قهوه در اوگاندا

به همین ترتیب تا همین اواخر، چای در اوگاندا به‌شدت به قهوه ترجیح داده می‌شد. آندریاس حتی به من می‌گوید که بعضی‌اوقات قهوه به‌عنوان نوعی چای شناخته می‌شود، زیرا نوشیدنی گرم دیگری است که اغلب با شیر مصرف می‌شود. این نشان می‌دهد که چقدر مصرف‌کنندگان چای در کشور متمرکز هستند.

وی می‌گوید: «مصرف قهوه تا 10 یا 15 سال پیش [در مقیاس وسیع] آغاز نشده بود … مردم دستگاه‌های قهوه می‌آوردند و قهوه را در تابه تیره تفت می‌دادند قبل از اینکه آن را به‌عنوان یک محصول نهایی سرو کنند.»

بااین‌حال، از آن زمان جالب است بدانید که مصرف داخلی در اوگاندا طی چند سال اخیر روند جهانی قهوه را دنبال کرده است.

آندریاس می‌گوید كه چند سال بعد، افرادی كه قبلاً در خارج از كشور زندگی می‌کردند به این كشور آمدند و «قهوه‌فروشی مستقلی با هنرهای لاته، كاپوچینو و … راه‌اندازی كردند.»

اخیراً، وی اضافه می‌کند که فرهنگ ویژه قهوه در مکان‌هایی مانند کامپالا که بخشی از روند مشابه همسایه کنیا الهام گرفته‌شده است، در مقیاس بسیار کمی ظهور کرده است: «[برخی] اوگاندایی‌ها از کار در کافی‌شاپ‌های خارج از کشور بازگشتند و علاقه‌مند به دنبال رونق ویژه قهوه کنیا با Art Café و زنجیره‌های قهوه دیگر مانند آن هستند.»

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *