قهوه بو داده

معنای قهوه بو داده دستی – 2

مجله قهوه – درحالی‌که فرهنگ قهوه موج سوم در سراسر جهان سرعت و محبوبیت خود را پیدا می‌کند، تعداد بیشتری رستر، باریستا و مصرف‌کننده به تجربیات و سفر پشت فنجان خود علاقه مند می‌شوند. به‌عنوان بخشی از این روند، رستری‌های مخصوص قهوه به‌طور فزاینده‌ای به سمت انتقال کار خود و توجه به جزئیات در مارک تجاری خود حرکت می‌کنند. این شامل استفاده از عباراتی مانند «دسته کوچک»، «صنعتگر» و «بو داده دستی» است.

در تلاش برای پاک کردن یکی از این اصطلاحات، از چندین متخصص بو دادن این سؤال را پرسیدیم: وقتی قهوه به‌عنوان قهوه بو داده توصیف می‌شود یعنی چه؟

آیا فرآیند یا تمرکز متفاوتی در مرحله‌ای از بو دادن وجود دارد؟ یا این فقط بخشی از یک استراتژی گسترده بازاریابی است که اشاره به مراقبت و کنترل بیشتر از دانه قهوه است؟ ادامه مطلب را بخوانید و ببینید که آن‌ها چگونه پاسخ دادند.

تکنیک‌های اتوماسیون و بو داده دستی

اولین کوره سیلندر را می‌توان در مصر قرن هفدهم جستجو کرد، جایی که برای چرخاندن لوبیا از لنگ دستی استفاده می‌شد تا حتی در معرض گرما قرار بگیرد. در سال‌های بعد، این طرح به‌سرعت در سراسر انگلیس، فرانسه، ایتالیا و هلند گسترش یافت و سپس به مستعمرات اروپا پیوست.

قبل از این، قهوه را در یک تابه نازک فلزی یا سرامیکی تفت می‌دادند. این عمل را می‌توان به قرن پانزدهم بازگرداند و تصور می‌شود که این امر از امپراتوری عثمانی و ایران بزرگ آغازشده باشد. لوبیا در تابه هم زده شد، اما به‌طور طبیعی، این امر در استفاده از گرما از دقت کمتری برخوردار بود.

امروزه، هر رستری که قهوه در مقیاس می‌فروشد از نوعی رستر مکانیکی استفاده می‌کند که ظرفیت آن از 1 کیلوگرم تا 100 کیلوگرم بیشتر است.

بااین‌حال، این سؤال باقی می‌ماند: در چه مرحله‌ای از تاریخ کباب کردن، مردم از کباب کردن قهوه با دست؛ دست کشیدند؟

می‌توان ادعا کرد که قهوه با ارائه یک نرم‌افزار مخصوص کباب کردن با برق، دیگر «بو داده دستی» متوقف شد. برای دیگران، ممکن است لحظه‌ای باشد که قهوه دیگر در قابلمه‌ها برشته نمی‌شود.

امروز، روبا به من گفت که روش‌های سنتی بو دادن قهوه، شاید به‌ویژه در کشورهای تولیدکننده، باقی‌مانده است. در اتیوپی، او می‌گوید که قهوه هنوز هم به‌عنوان یک فعالیت تقریباً «تشریفاتی» بر روی آتش بو داده می‌شود.

بو دادن دستی بر روی ذغال

او می‌گوید: «این کار با یک آتش کم شروع می‌شود، [که درواقع] فقط ذغال است.» وی گفت: «همه این‌ها به روند آهسته تفت دادن قهوه در ظرف برمی‌گردد. [لذت می‌برید] از رایحه‌های ناشی از بو دادن قهوه و دیدن روند کند تغییر رنگ آن.»

«پس از برشته شدن قهوه، کسی باید آن را با هاون له کند. پس‌ازاینکه آسیاب شد، به گلدان با آب داغ [روی آتش] اضافه می‌شود. نتیجه نهایی یک فنجان نسبتاً کوچک است، شبیه نوعی اسپرسو. [اما] زمانی که طول می‌کشد به مردم وقت می‌دهد تا درباره زندگی و درباره آینده صحبت کنند.»

جو، بااین‌حال، معتقد است که اتوماسیون و مقیاس لزوماً در آن وارد نمی‌شوند، به شرطی که درجاتی از کنترل انسان وجود داشته باشد. او می‌گوید: «به نظر من، اگر شما كنترل دستی روی عناصر ایجادکننده عطروطعم داشته باشید، این كباب كردن دستی است.»

درنهایت، هیچ تعریف درستی در مورد معنی قهوه که بو داده تفت‌داده می‌شود وجود ندارد. قوانین سختگیرانه می‌گویند قهوه ممکن است روی آتش بو داده شود. دیگران ممکن است توجه داشته باشند که هیچ نرم‌افزاری یا فناوری پیشرفته‌ای در این کار وجود ندارد.

ازنظر اساسی، به نظر می‌رسد که هر سه مصاحبه‌شونده در یک‌چیز اتفاق‌نظر دارند: عبارت «بو داده دستی» با کنترل دستی انسان مرتبط است. این ممکن است از طریق دستگاه یا سیستم‌عامل خاصی انجام شود، اما این کنترل به این معنی است که یک دسته یا کیسه قهوه بو داده‌شده است.

بنابراین، مصرف‌کننده چه انتظاری می‌تواند داشته باشد؟ خوب، گرچه این عبارت به‌عنوان ماده بازاریابی گیج‌کننده است، اما واضح است که مترادف با بو دادن مستقل و حرفه‌ای قهوه است که اغلب تمرکز طبیعی روی کیفیت و قابلیت ردیابی دارد.

بااین‌حال، همان‌طور که می‌دانیم، این‌ها همه مفاهیمی هستند که در حال حاضر بخشی اصلی از فرهنگ قهوه موج سوم هستند. اینکه آیا توصیف قهوه بو داده دستی لازم است یا مفید، در کل سؤال دیگری است.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

قهوه بو داده

سرو قهوه بو داده در مبدأ – 2

مجله قهوه – مدتی است که بخش تخصصی قهوه ایده پر کردن شکاف بین تولیدکننده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *